Als het resultaat van kopieën niet is zoals verwacht

Opmerking

• Druk bij het controleren of wijzigen van de instellingen in [Instellingen] op [Home] (Illustratie van het scherm van het bedieningspaneel) na het sluiten van [Instellingen].

Wanneer het apparaat niet functioneert zoals verwacht

Voorwaarde

Oorzaak

Oplossing en verwijzing

Het aantal kopieën kan niet worden gespecificeerd.

Er is een aantal dat groter is dan het [Maximaal aantal kopieën] gespecificeerd.

• Kopieer in verschillende batches.

• U kunt het maximumaantal kopieën die per keer kunnen worden gemaakt, wijzigen in [Gebruikerstools][Kopieerapparaat/Document Server eigenschappen][Overige][Aantal][Maximaal aantal kopieën].

De uitgevoerde pagina's zijn op een onjuist punt gescheiden bij het sorteren.

Het geheugen kwam vol tijdens het sorteren en de uitvoer werd gesplitst.

Specificeer om te stoppen met kopiëren als het geheugen vol is [Uit] op het tabblad [Gebruikerstools][Kopieerapparaat/Document Server eigenschappen][Afwerking][Sorteren] op het tabblad [Automatisch opnieuw scannen als geheugen vol is].

Papier zit vast tijdens afdrukken.

Er is ander papier dan het aanbevolen papier gebruikt.

Gebruik papier dat geschikt is voor dit apparaat.

Het papier werd niet juist op het apparaat geplaatst.

Raadpleeg de opties die moeten worden gecontroleerd wanneer er vaak een papierstoring optreedt, en controleer of het papier op de juiste manier is geplaatst.

Als het papier of een origineel is geblokkeerd.

Wanneer u afdrukt met de handinvoerlade, wordt het papierformaat en -type niet correct opgegeven in het printerstuurprogramma.

Controleer of het papierformaat en -type correct zijn opgegeven.

Als het uitvoerpapier niet wordt uitgeworpen zoals verwacht

Voorwaarde

Oorzaak

Oplossing en verwijzing

Het papier verkreukeld.

Het papier is te dun.

Gebruik papier dat geschikt is voor dit apparaat.

Het papier is te vochtig.

Gebruik papier dat werd bewaard in een droge omgeving.

Het papier werd niet juist op het apparaat geplaatst.

Raadpleeg de opties die moeten worden gecontroleerd wanneer er vaak een papierstoring optreedt, en controleer of het papier op de juiste manier is geplaatst.

Als het papier of een origineel is geblokkeerd.

De rand van het papier kan plooien.

Er is ander papier dan het aanbevolen papier gebruikt.

Gebruik papier dat geschikt is voor dit apparaat.

Het papier is te vochtig.

Gebruik papier dat werd bewaard in een droge omgeving.

Het papier werd niet juist op het apparaat geplaatst.

Raadpleeg de opties die moeten worden gecontroleerd wanneer er vaak een papierstoring optreedt, en controleer of het papier op de juiste manier is geplaatst.

Als het papier of een origineel is geblokkeerd.

De uitgeworpen pagina's zijn niet uitgelijnd.

Het papier werd niet juist op het apparaat geplaatst.

Raadpleeg de opties die moeten worden gecontroleerd wanneer er vaak een papierstoring optreedt, en controleer of het papier op de juiste manier is geplaatst.

Als het papier of een origineel is geblokkeerd.

Bij het gebruiken van de afwerkingslade staat de papierhouder op de uitlaatpoort van het papier schuin tegenover de achter- of voorkant van het apparaat.

Lijn de papierhouder uit volgens de richting waarin het papier wordt uitgeworpen.

Het papier is te vochtig.

Gebruik papier dat werd bewaard in een droge omgeving.

Er wordt meer dan één vel tegelijkertijd uitgeworpen (multi-vel voeding).

De vellen papier kleven te veel aaneen.

Waaier de vellen grondig los vooraleer ze te laden in de papierlade.

Als dubbelzijdig afdrukken of pagina's bewerken niet wordt uitgevoerd zoals verwacht

Controleer, naast de individuele oplossing, het formaat van het origineel en hoe het origineel op het apparaat is geplaatst.

Een origineel op de glasplaat plaatsen

Een origineel in de automatische documentinvoer (ADF) plaatsen

Voorwaarde

Oorzaak

Oplossing en verwijzing

De gekopieerde afbeelding is niet afgedrukt op de uitvoervellen zoals verwacht.

Het origineel is in de verkeerde richting geplaatst.

Specificeer de instelling in [Origineelinstelling][Origineelrichting] opnieuw.

De gekopieerde pagina's worden afgedrukt in de richting Boven naar Onder als [Openen naar Rechts/Links] is gespecificeerd, of worden afgedrukt in de richting Openen naar Rechts/Links als [Naar boven openen] is gespecificeerd.

Het origineel werd in een foute richting geplaatst.

Controleer Origineel Richting en Origineelinstelling in [Dubbelzijdig/Combineren][Dubbelzijdig/Combineren], en plaats het origineel opnieuw.

Dubbelzijdig kopiëren

Afbeeldingen zijn bijgesneden of marges werden onverwacht toegevoegd in [Combineren].

[Kopieerverhouding] en papierformaat zijn onjuist gecombineerd voor het originele formaat.

Geef [Kop.verhouding][Aanp. aan papier] op.

De gekopieerde afbeelding is bijgesneden in [Midden/Rand wissen].

De gespecificeerde breedte is te groot.

Specificeer een smallere breedte om te wissen in [Bewerken/Kleur][Midden/Rand wissen].

De gekopieerde afbeelding wordt bijgesneden als [Marge-aanpassing] is gespecificeerd.

De gespecificeerde breedte is te groot of de marge van de rand tegenover de bindrand is te smal.

Specificeer een smallere breedte in [Bewerken/Kleur][Marge aanpassing].

De afbeelding wordt bijgesneden in [Kopieerverhouding].

De afbeelding werd 90 graden gedraaid gekopieerd voor het gespecificeerde formaat van het origineel en het papierformaat.

Geef [Kop.verhouding][Aanp. aan papier] op.

De uitvoerpagina's gevouwen in de [Boekje] or [Tijdschrift] instellingen worden niet uitgeworpen in boekvorm.

De combinatie van het origineel en de richting van de opening is onjuist.

Geef de richting van de opening op op het tabblad [Gebruikerstools][Kopieerapparaat/Document Server eigenschappen][Dubbelzijdig/Kopiëren][Boek][Richting: Boekje, Tijdschrift].

Dubbelzijdig/Combineren

Het papier of de lade die u wilt gebruiken kan niet worden geselecteerd in dubbelzijdig afdrukken.

Het gespecificeerde papier is te dik of te dun.

Controleer of het papier wordt ondersteund voor dubbelzijdig afdrukken en laad het papier in de lade.

Lijst van specificaties

Het Papiertype dat niet wordt ondersteund in dubbelzijdig afdrukken is gespecificeerd op de papierlade die gebruikt moet worden of het papier is niet gespecificeerd als het doel voor dubbelzijdig afdrukken in [Lade-/papierinstellingen].

Controleer "Papiertype" en "Duplex toepassen" in [Gebruikerstools][Lade-/papierinstellingen][Papierformaat/Papiertype].

De pagina's werden niet in de verwachte volgorde gekopieerd in dubbelzijdig of gecombineerd afdrukken.

Het origineel is in een foute richting geplaatst.

• Plaats, bij het plaatsen van het origineel op de ADF, het met de bovenste rand bovenaan.

• Plaats, bij het plaatsen van het origineel op de glasplaat, het vanaf de eerste pagina.

De achterkant wordt niet afgedrukt bij dubbelzijdig afdrukken.

Het papierformaat is op een onjuiste manier opgegeven.

Controleer of het papierformaat en de instelling in [Gebruikerstools][Lade-/papierinstellingen] overeenkomen.

Papier in de papierlade plaatsen

Als het resultaat van de afgewerkte pagina niet is zoals verwacht

Voorwaarde

Oorzaak

Oplossing en verwijzing

De uitgevoerde pagina's zijn niet geniet.

Een nietje is geblokkeerd.

Verwijder het geblokkeerde nietje.

Als er een nietje vastzit

De nietcartridge is niet juist ingesteld.

Plaats de cartridge opnieuw.

De nietjes bijvullen

Het papier is geplooid.

Herstel de plooi voor het laden van het papier in de lade. Als het papier dubbelzijdig afdrukken ondersteunt, waaier het papier dan grondig uit elkaar en draai het om.

De uitgevoerde pagina's zijn niet op de gespecificeerde plaats geniet.

Het origineel is ingesteld in een richting die niet overeenstemt met de gespecificeerde plaats voor het nieten.

Geef nogmaals de afdrukrichting van het origineel op.

Gekopieerde pagina's nieten

Het papier komt niet in de uitvoerlade terecht na het nieten van de uitgevoerde pagina's.

De pagina's die nog niet zijn geniet, blijven in het apparaat als het kopiëren wordt geannuleerd tijdens het nieten.

Druk op [Resetten] en verwijder het resterende papier in de nieteenheid.