Als het papier of een origineel is geblokkeerd.

Verwijder het geblokkeerde vel door de procedure te volgen die wordt beschreven in de geanimeerde illustratie die wordt weergegeven op het bedieningspaneel. Als het papier regelmatig blokkeert, controleer dan de toestand van het papier en de instellingen in [Lade-/papierinstellingen].

Wees voorzichtig om het papier dat vastzit niet te scheuren en zo kleine stukjes in het apparaat achter te laten bij het verwijderen. Houd de linker en rechter rand van het papier stevig vast en zet gelijk kracht om het papier uit het apparaat te trekken.

VOORZICHTIG

• Sommige onderdelen binnenin het apparaat zijn zeer warm. Raak tijdens het verwijderen van fout gevoed papier geen andere onderdelen aan dan deze gespecificeerd in deze handleiding. Deze delen aanraken kan brandwonden veroorzaken.
  • Pas op dat uw vingers niet bekneld raken tijdens het opnieuw plaatsen van papier of het verwijderen van vastgelopen papier.

Belangrijk

• Zet het apparaat niet uit tijdens het verwijderen van geblokkeerd papier. Als u het apparaat uitzet kunnen de waarden van de gespecificeerde instellingen worden gereset.

• Voer alleen de handeling uit die wordt beschreven in de geanimeerde illustratie. Dit nalaten kan de afdrukkwaliteit verminderen of een slechte werking veroorzaken.

• Voordat u het rechter deksel opent, verwijdert u het papier dat in de handinvoer is geplaatst.

• Er bevinden zich hete oppervlakken onder het rechter deksel. Wacht na het openen van het rechter deksel om papier te verwijderen een tijdje om de hete onderdelen te laten afkoelen vooraleer u de procedure uitvoert.

1Controleer het onderdeel waar het blokkeren van het papier voorkwam op het scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk bij een uitgeschakeld display op [Controleren] in [Status controleren] "Apparaatstatus".

2Volg de procedure die wordt beschreven in de geanimeerde illustratie om het geblokkeerde papier te verwijderen.

3Sluit alle deksels die werden geopend.

Opmerking

• Als het geblokkeerde papier scheurde tijdens het verwijderen, controleer dan of alle stukken werden verwijderd.

• Als papier vast komt te zitten tussen de lade en het apparaat tijdens het verwijderen van geblokkeerd papier, trek de lade dan volledig uit en verwijder het papier.

• Als het bericht nog steeds wordt weergegeven zelfs nadat u het vastgelopen papier hebt verwijderd, opent u het voorste deksel van de finisher, draait u de knop rechtsom of linksom, en verwijdert u vervolgens het verkeerd ingevoerde papier (Alleen IM C400SRF).

• Afbeelding van finisher
  • Als u opmerkt dat papier bijna blokkeert in de ADF, druk dan op [Stoppen] om het scannen te pauzeren en plaats het origineel opnieuw in de ADF.

Als het papier regelmatig blokkeert

Controleer of het papier juist is geplaatst en de instellingen in [Lade-/papierinstellingen] juist zijn gespecificeerd.

Toestand van het papier

Te controleren items

Oplossing indien van toepassing

Kleven de vellen papier aan elkaar?

Waaier de vellen grondig uit elkaar vooraleer u ze in de lade plaatst.

Zijn alle vellen geplooid?

• Herstel de plooi voor het laden van het papier in de lade. Als het papier dubbelzijdig afdrukken ondersteunt, waaier het papier dan grondig uit elkaar en draai het om.

• Bewaar het papier horizontaal en op een vlak oppervlak om te voorkomen dat het wordt geplooid.

Is het papier vlak en niet gevouwen of gerimpeld?

• Laad nieuw papier zonder vouwen of rimpels.

• Gebruik geen papier dat werd gebruikt voor kopiëren of afdrukken op een kopieerapparaat, printer of MPF buiten dit apparaat.

Is het papier droog en niet vochtig?

• Laad papier dat werd bewaard in een droge omgeving.

• Bewaar papier in een omgeving waar de vochtigheidsgraad lager is dan 70%. Bewaar, zodra de verpakking van het papier werd geopend, het papier in een plastic tas om het droog te houden.

Is het afgesneden oppervlak van het papier soepel en schoon?

Als het afgesneden oppervlak oneffen is, leg het papier dan in een andere richting zodat de afgesneden oppervlakken naar een andere richting wijzen. Draai het papier om als het dubbelzijdig afdrukken ondersteunt.

Is het papier te dik?

Is het papier te dun?

Controleer de specificaties voor het papier dan kan worden gebruikt op het apparaat en laad papier dat wordt ondersteund.

Aanbevolen papierformaten en -typen

Toestand van de papierlader

Te controleren items

Oplossing indien van toepassing

Werden er te veel vellen geladen?

Plaats papier tot onder de bovenste markering ( of ) in de lade.

Zijn de zijgeleiders en de eindgeleider in de papierlade van het mainframe juist uitgelijnd volgens het papierformaat?

• Pas de zijgeleider en eindgeleider aan zodat er geen opening is tussen de geleider en het geladen papier.

• Laad slechts een kleine hoeveelheid papier in de lade, pas de geleiders aan zodat ze niet tegen het papier drukken.

IM C300-serie

IM C400-serie

• Duw de papierlade traag in het apparaat. Als de lade krachtig in het apparaat wordt gedrukt kan de zijgeleider lichtjes bewegen.

Wordt de handinvoer juist gebruikt?

• Plaats het apparaat op een plaats waar de handinvoer en het papier de muur niet raken.

• Pas de geleiders voor het papier op de linker- en rechterkanten van de lade aan volgens het papierformaat.

• Als u papier plaatst dat groter is dan A4-formaatLiggend of 81/2 × 11Liggend, trekt u de verlenging naar buiten.

Lade-/papierinstellingen

Te controleren items

Oplossing indien van toepassing

Stemmen het papierformaat en de instelling in [Instellingen][Lade-/papierinstellingen] overeen?

Specificeer een instelling die overeenstemt met het geladen papier in "Papierformaat". Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel) na het opgeven van de instellingen.

Opmerking

• Als het papier is geblokkeerd in de uitvoerlade, controleer dan dat er geen voorwerpen zitten op volgende plaatsen:

• Finisherlade

• Voor de papierhouder in de finisherlade