Een origineel scannen

Scan een origineel en verzend de gescande gegevens naar een e-mailadres of gedeelde map op een computer of sla de gegevens op een USB-geheugenopslagapparaat of SD-kaart op.

U kunt het apparaat ook vanaf een computer bedienen om een origineel te scannen en de gescande gegevens in een toepassing te verzamelen die op de computer wordt uitgevoerd.

E-mail verzenden en naar map verzenden

Geef een e-mailadres of een map op het bedieningspaneel op om de gescande gegevens te verzenden.

E-mail verzenden

Geef een e-mailadres op om het gescande document te verzenden.

Documenten scannen en de gescande gegevens verzenden per e-mail

Verzenden naar map

Geef de map op voor het opslaan van het gescande document. Als u een gedeelde map opgeeft om de gescande gegevens op te slaan, kunt u ook vanaf andere computers door het document bladeren.

Documenten scannen en de gescande gegevens naar een map verzenden

Effectiever gebruik van de gescande gegevens

U kunt afbeeldingen verwerken van de gescande gegevens om de zichtbaarheid ervan te verbeteren, of een bestandsindeling of naam opgeven voor eenvoudiger beheer van de gegevens.

De scaninstellingen wijzigen die geschikt zijn voor het origineel

Geef de scaninstellingen op, zoals de kleurenmodus (zwart-wit of kleur), resolutie en formaat om een origineel te scannen.

Een origineel met de juiste kwaliteit en belichting scannen

De schaduw in het midden of rond de afbeelding wissen

Geef de verwerking van afbeeldingen op bij het scannen van een dik boekachtig origineel, zoals een boek of catalogus.

Schaduwen en kaderranden van boekachtige originelen wissen

De gescande gegevens opslaan in een geschikte bestandsindeling

Geef de bestandsindeling op waarin de gegevens uit PDF-, TIFF- en JPEG-indelingen moeten worden opgeslagen, afhankelijk van het doel van de gegevens. U kunt een andere bestandsindeling gebruiken, zoals PDF voor het opslaan van vergadermaterialen of TIFF/JPEG voor het maken van een afbeelding. U kunt ook de bestandsnaam opgeven om de gegevens gemakkelijker te beheren.

Het bestandstype of de bestandsnaam opgeven bij het scannen van een document

Een doorzoekbare PDF maken

U kunt de tekstinformatie insluiten in het gescande document (verwerken met OCR) zodat er in het document kan worden gekopieerd en geplakt, of naar tekst kan worden gezocht.

Een origineel als PDF-bestand scannen met ingesloten tekstgegevens

Beide zijden van een ID-kaart naar een enkele pagina kopiëren

U kunt de voor- en achterkant van een rijbewijs of verzekeringspasje verticaal kopiëren op een enkel vel van 81/2 × 11 of op een A4-formaat.

Met de ID Card Scan & Copy beide zijden van een ID-kaart in één pagina scannen