Documenten scannen en de gescande gegevens verzenden per e-mail

Scan een document en voeg de gescande gegevens toe aan een e-mail en verzend deze vanaf het apparaat.

Basisprocedure voor het verzenden van een e-mail

Opmerking

• Dit apparaat ondersteunt SMTPS (SMTP via SSL).

• Dit apparaat ondersteunt het verzenden van webmail.

• Om ontvangstbevestiging te gebruiken, meldt u zich aan bij het apparaat als een gebruiker en geeft u de afzender op. Houd er wel rekening mee dat de meldingse-mail [Ontv.bevestiging] niet wordt verzonden wanneer de e-mailsoftware van de ontvanger ontvangstbevestiging niet ondersteunt (Message Disposition Notification).

• Als u op [Voorvertoning] drukt en vervolgens het scannen start, wordt het scherm Voorvertoning weergegeven. U kunt dit scherm gebruiken om de te scannen originelen en de gebruikte scaninstellingen te controleren. Nadat u de voorvertoning heeft gecontroleerd, kunt u opgeven of u het bestand wel of niet wilt verzenden.
    Een voorbeeld weergeven voordat u het gescande document verzendt

• Nadat een e-mailbericht is verzonden, worden de velden bestemming, afzender, onderwerp, tekst en bestandsnaam automatisch gewist. Neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer als u de informatie in deze velden wilt bewaren.

1Druk op [Scanner] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Scannen naar e-mail] op het scannerscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Plaats het origineel in de scanner.

Een origineel plaatsen om te scannen

4Druk op [Verzendinstellingen] op het scannerscherm.

5Druk op [Afzender] en geef de afzender op.

• Wanneer een aangemelde gebruiker het apparaat gebruikt, wordt de aangemelde gebruiker de afzender.

• Wanneer [Aan] is opgegeven bij [Systeeminstellingen][Verzenden (e-mail/map)][E-mail][Afzendernaam automatisch opgeven], kunt u een e-mail verzenden, zelfs wanneer de afzender niet is opgegeven. Het e-mailadres van de beheerder dat op het apparaat is geregistreerd, wordt als afzender gebruikt.

• Geef de afzender op om een ontvangstbevestiging te ontvangen.

6Vink het selectievakje [Ontvangstbevestiging] aan om een ontvangstbevestiging van de e-mail van de bestemming te ontvangen.

Afbeelding van bedieningspaneel

7Geef de bestemming op het scannerscherm op.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Om het e-mailadres handmatig in te voeren, selecteert u de bestemming uit de bestemmingsgeschiedenis of zoekt u naar de bestemming in het adresboek, drukt u op Afbeelding van bedieningspaneel en geeft u de bestemming op.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Druk op Afbeelding van bedieningspaneel om de bestemming opnieuw op te geven of selecteer [Naar], [Cc] of [Bcc].

Afbeelding van bedieningspaneel

Opmerking

• U kunt meerdere bestemmingen opgeven.

• Als de doelbestemming niet wordt weergegeven, kunt u de bestemming weergeven door de eerste letter van de naam te selecteren.

• Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen worden sommige bestemmingen wellicht niet in de bestemmingslijst vermeld.

9Druk op [Starten].

De e-mailbestemming registreren die bij het verzenden van een e-mail in het adresboek is opgegeven

Wanneer u een e-mailadres opgeeft door het handmatig in te voeren of door het te selecteren uit het scannergeheugen, kunt u het e-mailadres in het adresboek registreren voordat u een e-mail verzendt.

1Druk op [Scanner] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Scannen naar e-mail] op het scannerscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Plaats het origineel in de scanner.

Een origineel plaatsen om te scannen

4Druk op [Verzendinstellingen] op het scannerscherm en configureer de scaninstellingen volgens het doel van de gescande gegevens.

Een origineel met de juiste kwaliteit en belichting scannen

Het bestandstype of de bestandsnaam opgeven bij het scannen van een document

5Geef de bestemming op.

• Bij handmatig invoeren

1. Druk op Afbeelding van bedieningspaneel en selecteer [Invoeren met toetsenbord].

Afbeelding van bedieningspaneel
    2. Voer het e-mailadres in en druk op Afbeelding van bedieningspaneel.

Afbeelding van bedieningspaneel
    3. Geef het e-mailadres op dat handmatig is ingevoerd en druk op [In adresbk registr.].

Afbeelding van bedieningspaneel
    4. Voer de naam en andere aanvullende informatie in.

• Bij selectie uit de verzendgeschiedenis

1. Druk op Afbeelding van bedieningspaneel en selecteer vervolgens [Uit geschiedenis select.] op.

Afbeelding van bedieningspaneel
    2. Druk op [Registr.] voor de te registreren bestemming.

3. Registreer de naam en andere aanvullende informatie.

6Druk op [OK] om het adresboekscherm te sluiten na het registreren van de informatie.

7Druk op [Starten] op het scannerscherm.