Codering toepassen en een handtekening gebruiken voor extra beveiliging bij het verzenden van een internetfax

Om e-mails van valse afzenders en informatielekken te voorkomen, kunt u uitgaande e-mails en internetfaxen die worden verzonden vanaf het apparaat coderen of voorzien van een handtekening.

Kies van tevoren de methode van codering of het toevoegen van een handtekening met behulp van Web Image Monitor.

Belangrijk

• Als u codering of handtekening wilt gebruiken, installeert u het certificaat en configureert u S/MIME op het apparaat.

• Netwerkcommunicatie coderen

Opmerking

• E-mailcodering en elektronische handtekeningen zijn niet beschikbaar bij een standaardverzending naar internetfaxbestemmingen. Codering is alleen beschikbaar voor het doorzenden, routeren of overbrengen naar internetfaxbestemmingen.

• Verzending van een versleutelde e-mail kan niet worden uitgevoerd. Als er meer dan een bestemming is opgegeven, wordt een afzonderlijke e-mail verzonden naar iedere bestemming in de opgegeven volgorde.

• Als u e-mail beveiligt, kan de transmissiesnelheid trager worden.

• Als u een e-mailbericht codeert, neemt de grootte toe.

• Als een certificaat verloopt terwijl een e-mail van de server naar een bestemming wordt verzonden, wordt deze e-mail mogelijk niet op de bestemming ontvangen.

• Netwerkcommunicatie coderen

• Als een certificaat verloopt terwijl een internetfax of e-mail wordt doorgestuurd of gerouteerd, wordt per e-mail een foutmelding verzonden naar de afzender of de eindontvanger.

Codering opgeven in Web Image Monitor

Geef aan of u verzonden internetfaxen en e-mails in alle functies wilt coderen, of codeer de documenten per bestemming.

1Log als de beheerder in op Web Image Monitor.

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Adresboek].

3Geef de bestemming op waarvoor u de encryptiemethode wilt toepassen, en klik op [Gedetailleerde invoer][Wijzigen].

4Bij [Codering] selecteert u of codering per functie moet worden opgegeven of codeert u documenten die in alle functies worden verzonden.

5Klik op [OK] en sluit de webbrowser.

De handtekening opgeven in Web Image Monitor

Geef aan of u een handtekening wilt bijvoegen aan een e-mail die verzonden wordt in de faxfunctie, en of u het configureren van de handtekening wilt toestaan per functie.

1Log als de beheerder in op Web Image Monitor.

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

3Klik op [S/MIME] bij [Beveiliging].

4Selecteer of u een handtekening wilt toevoegen aan e-mails in [Doorsturen per fax], [E-mail verzenden met de fax] and [E-mailen van verzendresultaten met de fax].

5Klik op [OK] en sluit de webbrowser.

Opmerking

• Het apparaat kan geen e-mailberichten ontvangen die zijn gecodeerd met S/MIME. Wanneer u codering instelt met S/MIME, controleer dan of het mogelijk is om dergelijke berichten te ontvangen op de bestemmingen, doorstuurbestemmingen en distributiebestemmingen.