Gekopieerde pagina's inbinden

U kunt verschillende boekbindingsfuncties gebruiken om gekopieerde vellen papier af te werken als een boekje.

Combineer de functies aan de hand van de afwerkstijl en het aantal pagina's.

Inbindtype

Het apparaat kan de gekopieerde pagina's niet vouwen of rughechting aanbrengen. Na het kopiëren van originelen met de functie voor boekjes of tijdschriften, vouwt en rughecht u de gekopieerde pagina's met de hand.

Boekje

Kopieer vier verschillende eenzijdige originelen of twee tweezijdige originelen op één vel papier. Vouw het papier in tweeën, vel per vel, en stapel het gevouwen papier zoals hieronder wordt weergegeven. Het papier wordt ingebonden in de volgorde van de pagina's.

Het boekje afwerken door het gestapelde papier in te binden met een pasta of met een inbindstrook. Deze functie wordt aangeraden wanneer u een groot aantal pagina's inbindt.

Tijdschrift

Kopieer verschillende eenzijdige originelen of tweezijdige originelen op één vel papier. Stapel alle vellen papier en vouw deze in tweeën, zoals hieronder wordt getoond. Het papier wordt ingebonden in de volgorde van de pagina's.

Niet het midden van het papier om het Tijdschrift af te werken.

Boekje en Combineren/Tijdschrift en Combineren

Wanneer u de functie voor boekjes of tijdschriften tegelijkertijd gebruikt met de functie Combineren, kunt u meerdere vellen van een origineel op één vel papier kopiëren.

Functies die handig zijn voor inbinden

Marge

Kopieer een origineel met een marge die is toegevoegd aan één rand van het papier.

Gebruik deze functie samen met nieten of inbinden om de uitvoervellen in te binden in een eenvoudig te lezen boekje.

Kopie van boekje

Een gebonden boek kopiëren in het formaat van een Boekje of Tijdschrift.

Belangrijk

• Deze functie is beschikbaar op apparaten die voorzien zijn van RICOH Always Current Technology v1.2 of hoger.

Illustratie van Boek dupliceren

Voor-/achterblad

Voegt een Voorblad en Achterblad toe aan de afgedrukte zaak. Papier voor het voor-/achterblad wordt geleverd door een andere lade dan het normale papier. U kunt papier van een andere soort gebruiken voor het voorblad, zoals dik papier.

Belangrijk

• Deze functie is beschikbaar op apparaten die voorzien zijn van RICOH Always Current Technology v1.2 of hoger.

• Bij het invoegen van een voorblad, kunt u de tekst op het papier in de Handinvoer niet kopiëren.

De volgende soorten van voorbladen zijn beschikbaar:

• Voorblad

Voegt een voorblad toe vóór de eerste pagina. U kunt ook iets op het voorblad kopiëren.

Voorbeeld van Voorblad
  • Voor- en achterblad

Voegt een voorblad toe vóór de eerste pagina en na de laatse pagina van het origineel. U kunt ook iets op het voorblad kopiëren.

Illustratie voor- en achterblad

Kopiëren om een boekje of tijdschrift te maken

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Boek] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als de toets niet wordt weergegeven, selecteert u deze in [Dubbelz./Combineren].

3Selecteer het origineeltype en inbindtype, en ga verder naar het volgende scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

4Selecteer de papierrichting, geef op hoeveel pagina's er op één pagina mogen worden gecombineerd en druk vervolgens op [OK].

5Druk op de keuzetoets voor de papierlade en selecteer het te gebruiken papier.

De kopieerverhouding wordt automatisch ingesteld tussen een bereik van 25 tot 400%, afhankelijk van het formaat van het origineel en het papier.

7Druk op [Starten].

Wanneer u Tijdschrift opgeeft en de originelen op de glasplaat legt, drukt u op [Scan. volt.] nadat alle originelen zijn gescand.

Opmerking

• U kunt de openingsrichting van de pagina's van boekjes en tijdschriften opgeven in [Richting: Boekje, Tijdschrift] onder [Kop.appar.-/Doc.servereigensch.][Dubbelzijdig/Combineren][Boek].

• Dubbelzijdig/Combineren

Kopiëren met een inbindingsmarge

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Marge-aanpassing] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u de toets niet kunt vinden, selecteert u deze in [Bewerken/Kleur].

3Geef de breedte van de inbindingsmarges op voor de voor- en achterkanten, en druk vervolgens op [OK].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Geef inbinden op voor een afwerking als een boekje.

Kopiëren om een boekje of tijdschrift te maken

6Druk op [Starten].

Wanneer u Tijdschrift opgeeft en de originelen op de glasplaat legt, drukt u op [Scan. volt.] nadat alle originelen zijn gescand.

Opmerking

• U kunt de standaardwaarde van de marge van de voor- en achterkanten wijzigen door de marge onder [Kop.appar.-/Doc.servereigensch.][Bew./Stempel][Marge] op te geven.

• Bewerken/Stempel

Kopiëren en Binden in Kopie van boekje

Selecteer het type opening van het origineel en het type binding bij afwerking en configureer het voorblad.

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Kopie van boekje] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als de toets niet wordt weergegeven, selecteert u deze in [Dubbelz./Combineren].

3Selecteer de Afdrukrichting en het Type binding van het origineel en ga naar het volgende scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

4Selecteer of het voorblad gekopieerd moet worden en druk op [OK].

Afbeelding van bedieningspaneel

5Druk op [Kopie van boekjeNaar volg.].

Afbeelding van bedieningspaneel

6Scan het voorblad en de tekst van het origineel op de Glasplaat door de aanwijzingen op het scherm te volgen.

7Druk na het scannen van het origineel op [Scan. volt.].

Opmerking

• U kunt de openingsrichting van de pagina's van boekjes en tijdschriften opgeven in [Richting: Boekje, Tijdschrift].

• Dubbelzijdig/Combineren

Kopiëren met voorbladen

Geef de papierlade op voor het voeden van een vel voor het voorblad en geef het type voorblad op.

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

2Druk op [Lade-/papierinstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Algemene instellingen/Overige][Voor-/achterbladlade] en geef de lade op voor het invoeren van voor- en achterbladen.

Afbeelding van bedieningspaneel

Het papier dat wordt gebruikt voor het voorblad moet dezelfde afmetingen en richting hebben als het papier voor de tekst.

4Druk op [OK].

5Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

6Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

7Druk op [Voor-/achterblad] op het scherm Kopiëren.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u de toets niet kunt vinden, selecteert u het item in [Afwerken].

8Selecteer het type voorblad dat moet worden ingevoegd en geef op of het voorblad gekopieerd moet worden.

Afbeelding van bedieningspaneel

9Druk op [OK].

11Druk op [Starten].

Opmerking

• Wanneer u niet op het voorblad wil kopiëren, wordt het voorblad niet geteld bij het aantal kopieën.

• In [Kopie voorblad in combimodus], kunt u de instelling wijzigen om niet alleen het voorblad te combineren.

• Dubbelzijdig/Combineren

• Stel, bij het kopiëren van de achterkant van het voorblad in dubbelzijdige kopieermodus, als volgt in overeenkomstig de apparaateigenschappen.

• Wanneer [Lade-/papierinstellingen][Algemene instellingen/Overige][Voor-/achterbladlade][Weergavetijd] is ingesteld op [Bij selectie van modus], stel [Voor-/achterbladlade][Dubbelzijdig toepassen] dan in op [Ja].

• Wanneer [Lade-/papierinstellingen][Algemene instellingen/Overige][Voor-/achterbladlade][Weergavetijd] is ingesteld op [Altijd], vink dan het vakje [Dubbelzijdig toepassen] aan van de lade om de voor-/achterbladen te voeden in [Papierformaat/Papiertype].

• Lade-/papierinstellingen