Een origineel op de scanner plaatsen

Plaats een origineel dat u wilt kopiëren en geef [Origineelrichting], afhankelijk van hoe het origineel is geplaatst.

Als beide zijden van het papier moeten worden gekopieerd, of als er moet worden geniet, bevestigt u de richting van het origineel volgens de manier waarop de afdruk eruit moet komen te zien.

Basisrichting van origineel

Plaats

Richting

Glasplaat

Plaats het origineel met de voorzijde onder in een leesbare richting.

ADF

Plaats het origineel met de voorzijde boven in een leesbare richting.

Als de leesbare richting niet verticaal is

Als u een staand origineel kopieert dat groter is dan A5 of 81/2 × 51/2 (bijvoorbeeld, A4 of 81/2 × 11 (LT)), plaatst u het zoals hieronder weergegeven en geeft u vervolgens de [Origineelrichting] op.

Plaats

Richting

Glasplaat

Draai het origineel 90 graden rechtsom of linksom en plaats het met de voorzijde onder.

ADF

Draai het origineel 90 graden rechtsom of linksom en plaats het met de voorzijde boven.

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Origineelrichting] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als de toets niet wordt weergegeven, selecteert u deze in [Origineelinstelling].

Wanneer u het origineel met de voorzijde boven in een leesbare richting plaatst, hoeft deze instelling niet te worden aangepast als [Leesbare richting] op de toets wordt weergegeven. Het plaatsen van het origineel is voltooid.

4Geef de afdrukrichting van het origineel op.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als het scherm niet hoeft worden weergegeven wanneer u op [Starten] drukt, laat u het selectievakje leeg.

Het plaatsen van het origineel is voltooid.

Opmerking

• Het apparaat kan het formaat van het origineel niet automatisch detecteren. Geef het formaat van het origineel op.

• Origineelformaten opgeven