Bewerken / Stempelen

In dit gedeelte worden de instellingen voor [Bewerken/Stempelen] onder [Kopieerapparaat-/Documentservereigenschappen] beschreven.

Het instellingenscherm gebruiken

Marge

Instellingsitems

Omschrijving

Marge voorzijde: Links/Rechts

Marge achterzijde: Links/Rechts

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

U kunt de linker- en rechtermarges aan de voor- en achterkant van kopieën opgeven binnen het bereik van 0 tot 30 mm.

• Standaard

• Marge voorzijde: Links/Rechts: [Links], [5] mm

• Marge achterzijde: Links/Rechts: [Rechts], [5] mm

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

U kunt de linker- en rechtermarges aan de voor- en achterkant van kopieën opgeven binnen het bereik van 0,0 tot 1,2 inch.

• Standaard

• Marge voorzijde: Links/Rechts: [Links], [0,2] inch

• Marge achterzijde: Links/Rechts: [Rechts], [0,2] inch

Dubbelzijdig kopiëren

Marge voorzijde: Boven/Onder

Marge achterzijde: Boven/Onder

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

U kunt de boven- en ondermarges aan de voor- en achterkant van kopieën opgeven binnen het bereik van 0 tot 30 mm.

• Standaard

• Marge voorzijde: Boven/Onder: [Boven], [0] mm

• Marge achterzijde: Boven/Onder: [Boven], [0] mm

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

U kunt de boven- en ondermarges aan de voor- en achterkant van kopieën opgeven binnen het bereik van 0,0 tot 1,2 inch.

• Standaard

• Marge voorzijde: Boven/Onder: [Boven], [0,0] inch

• Marge achterzijde: Boven/Onder: [Boven], [0,0] inch

Dubbelzijdig kopiëren

EnkelzijdigDubbelzijdig automatische marge: Links/Rechts

EnkelzijdigDubbelzijdig automatische marge: Boven naar Onder

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

In de modus [1-zijdig][2-zijdig] kunt u de marges op de achterkant L/R of achterkant B/O binnen het bereik van 0 tot 30 mm opgeven.

• Standaard

• EnkelzijdigDubbelzijdig automatische marge: Rechts/Links: [Links], [0] mm

• EnkelzijdigDubbelzijdig automatische marge: Boven naar onder: [Boven], [0] mm

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

In de modus [1-zijdig][2-zijdig] kunt u de marges op de achterkant L/R of achterkant B/O binnen het bereik van 0,0 tot 1,2 inch opgeven.

• Standaard

• EnkelzijdigDubbelzijdig automatisch marge: Rechts/Links: [Links], [0,0] inch

• 1 SidedDubbelzijdig automatische marge: Boven naar onder: [Boven], [0,0] inch

Dubbelzijdig kopiëren

Wissen

Instellingsitems

Omschrijving

Rand wissen

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

In de modus [Randen wissen] kunt u de breedte opgeven voor het wissen van de rand binnen het bereik van 2 tot 99 mm.

• Standaardinstelling: [10] mm

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

In de modus [Randen wissen] kunt u de breedte opgeven voor het wissen van de rand binnen het bereik van 0,1 tot 3,9 inch.

• Standaardinstelling: [0,4] inch

Schaduw en rand verwijderen wanneer u een origineel in boekvorm wilt kopiëren

Origineelschaduw wissen in combimodus

In de modus Combineren kunt u opgeven of u een randmarge van 3 mm (0,1 inch) langs alle vier de randen van het origineel wilt wissen.

• Standaardinstelling: [Aan]

Een origineel met meerdere pagina's combineren en op een vel papier kopiëren

Middenbreedte wissen

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

In de modus [Midden wissen] kunt u de breedte opgeven voor het wissen van de rand binnen het bereik van 2 tot 99 mm.

• Standaardinstelling: [10] mm

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

In de modus [Midden wissen] kunt u de breedte opgeven voor het wissen van de rand binnen het bereik van 0,1 tot 3,9 inch.

• Standaardinstelling: [0,4] inch

Schaduw en rand verwijderen wanneer u een origineel in boekvorm wilt kopiëren

Stempelen

Deze worden toegepast wanneer achtergrondnummering, vooraf ingestelde stempel, gebruikersstempel, paginanummering of stempeltekst is opgegeven.

Datum, stempel en paginanummer afdrukken tijdens het kopiëren

Achtergrondnummering

In dit gedeelte worden de instellingen voor [Achtergrondnummering] onder [Stempel] beschreven. Deze worden toegepast wanneer Achtergrondnummering is opgegeven.

Instellingsitems

Omschrijving

Stempelgrootte-instelling

U kunt de grootte van de cijfers opgeven.

• Standaardinstelling: [Normaal]

Belichtingsinstelling

U kunt de belichting van de cijfers opgeven.

• Standaardinstelling: [Normaal]

Prioriteit: Stempelkleur

U kunt de standaardwaarde voor de stempelkleur opgeven.

• Standaardinstelling: [Zwart]

Vooraf ingestelde stempels

In dit gedeelte worden de instellingen voor [Vooraf ingestelde stempel] onder [Stempel] beschreven. Deze worden toegepast wanneer Voor.ingest. Stmp. is opgegeven.

Instellingsitems

Omschrijving

Stempeltaal

U kunt de taal voor het bericht selecteren dat in de vooraf-ingestelde-stempelmodus wordt afgedrukt.

• Standaardinstelling: [Engels]

Prioriteit: Stempeltaal

U kunt het standaardstempeltype met prioriteit selecteren.

• Standaardinstelling: [Kopie :]

Stempelformaat

U kunt opgeven hoe elke stempel wordt afgedrukt.

• Formaat

U kunt het formaat van de stempel selecteren: 1 X of 2 X.

• Standaardinstelling: [1 X]

• Dichtheid

U kunt het patroon selecteren dat wordt gebruikt om de stempel af te drukken: Normaal (Transparantie) of Dichtheid (Lichter of Lichtst).

• Standaardinstelling: [Normaal]

• Te stempelen pagina

U kunt de datum op de eerste pagina of op alle pagina's laten afdrukken.

• Standaardinstelling: [Alle pagina's]

• Stempelkleur

U kunt de standaardkleur van de stempel instellen.

• Standaardinstelling: [Zwart]

• Standaard stempelpositie

Hiermee kunt u aangeven waar de stempel moet worden afgedrukt.

• Voor meer informatie over de positie van stempels, zie: [Rechtsboven]

• Stempelpositie nauwkeurig aanp.

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

U kunt de afgedrukte positie van de stempel in mm aanpassen.

• Standaard: (24 mm vanaf de rechterzijde), (24 mm vanaf de bovenzijde)

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

U kunt de afgedrukte positie van de stempel in inch aanpassen.

• Standaard: (1,0 inch vanaf de rechterzijde), (1,0 inch vanaf de bovenzijde)

Gebruikersstempel

In dit gedeelte worden de instellingen voor [Gebruikersstempel] onder [Stempel] beschreven. Deze worden toegepast wanneer Gebruikersstempel is opgegeven.

Instellingsitems

Omschrijving

Gebruikersstempel programmeren/verwijderen

U kunt logo's of aangepaste stempels met uw favoriete ontwerpen opslaan. U kunt gebruikersstempels ook verwijderen.

• Te stempelen pagina

U kunt de gebruikersstempel op de eerste pagina of op alle pagina's laten afdrukken.

• Standaardinstelling: [Alle pagina's]

• Stempelkleur

U kunt de standaardkleur van de stempel instellen.

• Standaardinstelling: [Zwart]

• Standaard stempelpositie

Hier kunt u aangeven waar de gebruikersstempel afgedrukt moet worden.

• Voor meer informatie over de positie van stempels, zie: [Rechtsboven]

• Stempelpositie nauwkeurig aanp.

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

U kunt de afgedrukte positie van de stempel in mm aanpassen.

• Standaardinstelling: (24 mm vanaf de rechterzijde), (24 mm vanaf de bovenzijde)

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

U kunt de afgedrukte positie van de stempel in inch aanpassen.

• Standaardinstelling: (1,0 inch vanaf de rechterzijde, 1,0 inch vanaf de bovenzijde)

Datumstempel

In dit gedeelte worden de instellingen voor [Datum stempel] onder [Stempel] beschreven. Deze worden toegepast wanneer Datumstempel is opgegeven.

Instellingsitems

Omschrijving

Indeling

U kunt de datumnotatie selecteren voor de modus Gegevensstempel.

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

• Standaard: (DD/MM/JJJJ)

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

• Standaard: (MM/DD/JJJJ)

Lettertype

U kunt het lettertype voor de datumstempel selecteren.

• Standaardinstelling: [Lettertype 1]

Formaat

U kunt het formaat van de datumstempel instellen.

• Standaardinstelling: [Autom.]

Opeenplaatsen

U kunt de datumstempel in wit laten afdrukken waar het zwarte delen van de afbeelding overlapt.

• Standaardinstelling: [Uit]

Stempelkleur

U kunt de standaardkleur van de stempel instellen.

• Standaardinstelling: [Zwart]

Stempelinstelling

Geef hier op hoe de [Datumstempel] moet worden afgedrukt.

• Te stempelen pagina

U kunt de datumstempel op de eerste pagina of op alle pagina's laten afdrukken.

• Standaardinstelling: [Alle pagina's]

• Standaard stempelpositie

Specificeer waar de Datumstempel afgedrukt moet worden.

• Standaardinstelling: [Linksboven]

• Stempelpositie nauwkeurig aanp.

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

U kunt de afgedrukte positie van de datumstempel in mm aanpassen.

• Standaard: (32 mm vanaf de linkerzijde), (8 mm vanaf de bovenzijde)

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

U kunt de afgedrukte positie van de datumstempel in inch aanpassen.

• Standaard: (1,3 inch vanaf de linkerzijde), (0,3 inch vanaf de bovenzijde)

Paginanummering

In dit gedeelte worden de instellingen voor [Paginanummering] onder [Stempel] beschreven. Deze worden toegepast wanneer Paginanummering is opgegeven.

Instellingsitems

Omschrijving

Prioriteit: Stempelindeling

U kunt het formaat van het paginanummer met prioriteit selecteren, zoals het stempeltype ("P1, P2 ..." of "Pagina 1, Pagina 2 ...").

• Standaardinstelling: [P1, P2...]

Lettertype

U kunt het lettertype selecteren in de modus Paginanummering.

• Standaardinstelling: [Lettertype 1]

Formaat

U kunt het formaat selecteren in de modus Paginanummering.

• Standaardinstelling: [Autom.]

Stempelpositie achterzijde dubbelzijdig: Links/Rechts

Stempelpositie achterzijde dubbelzijdig: Boven naar Onder

U kunt de afgedrukte positie van het dubbelzijdig achterpaginanummer selecteren wanneer [Paginanummering] en Dubbelzijdig kopiëren (Boven/Boven of Boven/Onder) zijn opgegeven.

Wanneer [Paginanummering in combinatie] is opgegeven bij [Per origineel], wordt het paginanummer op dezelfde positie afgedrukt als op de voorpagina, ongeacht deze instelling.

• Standaard

• Stempelpositie achterzijde dubbelzijdig: L/R: [Tegenovergestelde positie]

• Stempelpos. achterz. dub.zijd: B nr O: [Dezelfde positie]

Paginanummering in combimodus

Wanneer u de functies [Paginanummering] en Combineren opgeeft, kunt u de paginanummering per origineel of per kopie opgeven.

• Standaardinstelling: [Per origineel]

Stempel op aang. Tussenblad

(Bij apparaten met RICOH Always Current Technology v1.1 wordt dit item alleen ingeschakeld bij gebruik van [Kopieerapparaat (klassiek)].)

U kunt selecteren of u het paginanummer op tussenbladen wilt afdrukken wanneer u de functies Tussenvoegen en [Paginanummering] samen gebruikt.

• Standaardinstelling: [Uit]

Stempelpositie

U kunt de afdrukpositie van het paginanummer opgeven wanneer [Paginanummering] is opgegeven.

• Standaard

• Stempelpositie:-1-,-2-..., Stempelpositie:1-1,1-2...: [Midden onder]

• Ander stempeltype dan hierboven: [Rechtsboven]

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

U kunt de positie in mm aanpassen.

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

U kunt de positie in inch aanpassen.

Opeenplaatsen

U kunt het paginanummer in wit laten afdrukken waar het zwarte delen van de afbeelding overlapt.

• Standaardinstelling: [Uit]

Prioriteit: Stempelkleur

U kunt de standaardkleur van de stempel instellen.

• Standaardinstelling: [Zwart]

Paginanummering: Taal wijzigen

Geef hier de beginletter van de paginanummering op.

• Standaardinstelling: [P1,P2.../P.1,P.2...]

Stempeltekst

In dit gedeelte worden de instellingen voor [Stempeltekst] onder [Stempel] beschreven. Deze worden toegepast wanneer Stempeltekst is opgegeven.

Instellingsitems

Omschrijving

Lettertype

U kunt het lettertype selecteren in de modus Stempeltekst.

• Standaardinstelling: [Lettertype 1]

Formaat

U kunt het formaat van de stempeltekst instellen.

• Standaardinstelling: [Autom.]

Opeenplaatsen

U kunt de Stempeltekst in wit laten afdrukken waar het zwarte delen van de afbeelding overlapt.

• Standaardinstelling: [Uit]

Prioriteit: Stempelkleur

U kunt de standaardkleur van de stempel opgeven.

• Standaardinstelling: [Zwart]

Stempelinstelling

U kunt opgeven hoe de [Stempel tekst] moet worden afgedrukt.

• Te stempelen pagina

U kunt de stempeltekst op de eerste pagina of op alle pagina's laten afdrukken.

• Standaardinstelling: [Alle pagina's]

• Standaard stempelpositie

Hiermee kunt u aangeven waar de stempeltekst moet worden afgedrukt.

• Voor meer informatie over de positie van stempels, zie: [Rechtsboven]

• Stempelpositie nauwkeurig aanp.

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

U kunt de afgedrukte positie van de stempeltekst in mm aanpassen.

• Standaard: (12 mm vanaf de linkerzijde), (8 mm vanaf de bovenzijde)

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

U kunt de afgedrukte positie van de stempeltekst in inch aanpassen.

• Standaard: (0,5 inch vanaf de linkerzijde), (0,3 inch vanaf de bovenzijde)

Serienr. van 1e taak wijzigen

U kunt aangeven of een negencijferig serienummer aan de tekst moet worden toegevoegd.

• Standaardinstelling: [Uit]

Afbeelding bewerken

Instellingsitems

Omschrijving

Scheidingslijn van afbeeldingherhaling

(Bij apparaten met RICOH Always Current Technology v1.1 wordt dit item alleen ingeschakeld bij gebruik van [Kopieerapparaat (klassiek)].)

U kunt aangeven of een scheidingslijn moet worden gebruikt bij het kopiëren van meerdere pagina's aan één zijde van het papier. U kunt het type en de kleur selecteren uit zeven kleuren.

Type (effen, onderbroken A, onderbroken B, bijsnijdmarkeringen):

Afbeelding van de scheidingslijn

Door effen of onderbroken lijnen te kiezen, kan er een blanco gebied ontstaan van ongeveer 1,5 mm (0,06 inch) breed langs de scheidingslijn.

• Standaardinstelling: [Geen scheidingslijnen]