Lade-/papierinstellingen

In dit gedeelte worden de instellingen in [Lade-/papierinstellingen] beschreven.

Het instellingenscherm gebruiken

Papierformaat/Papiertype

Belangrijk

• Als het opgegeven papierformaat verschilt van het papier dat in de papierlade is geplaatst, kan er een papierstoring optreden omdat het juiste papierformaat niet kan worden vastgesteld.

Instellingsitems

Omschrijving

Handinvoer

Papierformaat: Printer

Selecteer het formaat van het papier dat in de handinvoerlade is geplaatst. Deze instelling wordt toegepast bij het afdrukken met het printerstuurprogramma.

Regio A pictogram(voornamelijk in Europa en Azië)

• Standaardinstelling: [A4Liggend]

Regio B pictogram(voornamelijk in Noord-Amerika)

• Standaardinstelling: [81/2 × 11Liggend]

Papiertype/-dikte

Geef het soort en het gewicht van het papier op dat in de papierlade is geplaatst.

• Standaard

• Papiertype: [Normaal papier]

• Papierdikte: [75 - 81 gsm (Normaal papier 2)]

Duplex toepassen

Geef op of dubbelzijdig afdrukken moet worden toegepast.

• Standaardinstelling: (Ja)

Lade 1

Lade 2

Lade 3

Lade 4

Papierformaat

Geef het formaat van het papier op dat in de papierlade is geplaatst.

Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

• Standaardinstelling: [A4Liggend]

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

• Standaardinstelling: [81/2 × 11Liggend]

Papiertype/-dikte

Geef het soort en het gewicht van het papier op dat in de papierlade is geplaatst.

• Standaard

• Papiertype: [Normaal papier]

• Papierdikte: [75 - 81 gsm (Normaal papier 2)]

Duplex toepassen

Geef op of dubbelzijdig afdrukken moet worden toegepast.

• Standaardinstelling: (Ja)

Automatisch papier selecteren/Automatisch lade selecteren toepassen

Geef op of Automatisch papier selecteren moet worden toegepast.

• Standaardinstelling: (Nee)

Papierladeprioriteit

Instellingsitems

Omschrijving

Papierladeprioriteit: Kopieerapparaat

Papierladeprioriteit: Fax

Papierladeprioriteit: Printer

Als er meerdere laden worden vermeld voor automatische papierkeuze, geeft u op welke lade het eerst moet worden gebruikt.

Geef de papierlade op die als eerste moet worden gebruikt voor respectievelijk kopieerapparaat, fax en printer.

• Standaardinstelling: [Lade 1]

Algemene instellingen/Overige

Instellingsitems

Omschrijving

Voorbladlade

Tussenbladlade

Geef op wanneer u het voor-/achterblad/tussenblad anders gebruikt dan het hoofdblad.

• Te registreren lade

Geef de lade op voor het plaatsen van het voor-/achter-/tussenblad.

• Standaardinstelling: [Niet ingesteld]

Wanneer [Voor-/achterbladlade] of [Tussenbladlade] is ingesteld op [Handinvoer] of een van de papierladen, zijn de volgende instellingen beschikbaar.

• Tijd weergeven

Geef de papierlade op en geef deze weer die alleen wordt gebruikt voor het instellen van voor-/achter-/tussenbladen wanneer de functie Voor-/achterblad/tussenblad wordt gebruikt.

• Standaardinstelling: [Modus geselecteerd]

• Duplex toepassen

Geef aan of op de achterkant van het voor-/achter-/tussenblad moet worden afgedrukt.

• Standaardinstelling: [Ja]

Kopiëren

Instellingsitems

Omschrijving

Papierweergave

U kunt opgeven of u de toetsen voor papiertypen wilt weergeven of verbergen op het documentafdrukscherm van het documentserverscherm. De weergave hieronder is een voorbeeld wanneer de instelling wordt gewijzigd van [Weergeven] naar [Verbergen].

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Standaardinstelling: [Weergeven]

Automatische ladewisseling

Als papier van dezelfde maat en type is geladen in twee of meer lades, schakelt het apparaat automatisch over naar de andere lade als de eerste lade leeg is (Auto Tray Switching).

• Standaardinstelling: [Aan]

Papierinstellingen handinvoer weergeven

U kunt aangeven of het scherm Papierinstelling voor de handinvoer moet worden weergegeven wanneer u de handinvoer selecteert bij [Papierformaat/Papiertype].

• Standaardinstelling: [Autom. weergeven]

Papierinstellingen voor handinvoer weergeven

U kunt aangeven of het scherm Papierselectie voor de handinvoer moet worden weergegeven wanneer u het papier in de handinvoer plaatst.

• Standaardinstelling: [Autom. weergeven]

Pap.storing in handinv. voorkomen

U kunt instellen hoe het apparaat reageert als het op het bedieningspaneel geselecteerde papierformaat afwijkt van het papier dat in de handinvoerlade is geplaatst.

Als u [Aan] opgeeft, wordt er een bericht weergegeven na het kopiëren van de eerste pagina van het origineel. Plaats het juiste papierformaat in de handinvoerlade en druk vervolgens op [Start] om de eerste pagina van de originelen te kopiëren.

• Standaardinstelling: [Uit]

Briefpapierinstelling

U kunt aangeven of briefpapier moet worden gebruikt.

Wanneer u [Ja] opgeeft, wordt het papier niet gedraaid om te voorkomen dat er in een verkeerde afdrukrichting op briefpapier wordt gekopieerd.

• Standaardinstelling: [Nee]

Printer

Instellingsitems

Omschrijving

Sub papierformaat

U kunt aangeven of A4- en 81/2 × 11-papier als hetzelfde formaat worden behandeld.

• Standaardinstelling: [Autom.]

Briefpapierinstelling

Als u wilt afdrukken op papier met een vaste afdrukzijde of afdrukrichting (bijvoorbeeld briefpapier), moet u de correcte instellingen voor beeldrotatie en afdrukzijde maken. Stel het papier zo in dat de papierrichting en de afdrukzijde correct zijn geplaatst.

• Standaardinstelling: [Autodetectie]

Papier met vaste afdrukrichting of dubbelzijdig papier plaatsen

Prioriteit lade-instelling

Papierbevestiging voor handinvoer

Geef aan of het bevestigingsscherm voor het papierformaat, papiertype en invoerrichting op het bedieningspaneel moet worden weergegeven als er papier wordt ingevoerd vanuit de handinvoer. Als [Weergeven] gespecificeerd is, kunt u de afdrukinstellingen van de handinvoer controleren voordat het afdrukken start.

Deze instelling is beschikbaar wanneer Handinvoer wordt ingesteld op [Driver/Opdracht].

• Standaardinstelling: [Niet weergeven]

Prioriteit lade-instelling

(Vervolgd)

Papier komt niet overeen in handinvoer

Geef op of er een waarschuwing op het bedieningspaneel moet worden weergegeven als de handinvoer als papierbron is opgegeven en het papierformaat of -type niet met het opgegeven papier overeenkomt of als er geen papier in de handinvoer is geplaatst.

Deze instelling is beschikbaar als Handinvoer is ingesteld op [Apparaatinstelling(en)] of [Apparaatinstelling(en): Elk type].

• Standaardinstelling: [Weergeven]

Prioriteit lade-instelling

(Vervolgd)

Handinvoer

Lade 1

Lade 2

Lade 3

Lade 4

U kunt prioriteit geven aan de instellingen die zijn opgegeven in het printerstuurprogramma of in de afdrukopdracht of aan de instellingen die zijn opgegeven in het bedieningspaneel voor elke lade als het apparaat afdrukgegevens ontvangt. Alleen de laden die op het apparaat zijn aangesloten, worden weergegeven.

Voor de handinvoer kunt u de volgende instellingen opgeven. Voor de laden 1 tot 4 kunt u [Driver/Opdracht] of [Apparaatinstelling(en)] opgeven.

• Driver/Opdracht

Als een papierlade is opgegeven voor een afdruktaak, worden de papierinstellingen zoals papierformaat, papiertype en richting opgegeven in het printerstuurprogramma of via een opdracht toegepast, ongeacht of [Papierformaat/Papiertype] is opgegeven op het bedieningspaneel.

Wanneer Handinvoer is ingesteld op [Driver/Opdracht], wordt de papierrichting toegepast die is opgegeven in [Papierformaat/Papiertype] op het bedieningspaneel. Plaats papier in dezelfde richting als de richting die is opgegeven in [Papierformaat/Papiertype]. Als een aangepast formaat is opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht, wordt de papierrichting toegepast die is opgegeven in het printerstuurprogramma of de opdracht.

Prioriteit lade-instelling

(Vervolgd)

• Apparaatinstelling(en)

De papierinstellingen die op het bedieningspaneel zijn geconfigureerd, worden op alle afdruktaken toegepast. Er treedt een fout op als de in het printerstuurprogramma opgegeven papierinstellingen of de afdrukopdracht niet overeenkomen met de instellingen op het bedieningspaneel.

• Apparaatinstelling(en): Elk type

Wanneer het papierformaat dat is opgegeven op het bedieningspaneel van het apparaat overeenkomt met het formaat dat is opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht, wordt het papiertype opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht gebruikt voor de afdruktaak.

Ga als volgt te werk om deze functie te gebruiken:

• Geef in het printerstuurprogramma [Handinvoer] op voor de invoerlade.

• Geef hetzelfde papierformaat op als het formaat dat is opgegeven in [Papierformaat/Papiertype] in het bedieningspaneel met behulp van het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht.

Prioriteit lade-instelling

(Vervolgd)

• Elk formaat/type

Wanneer er geen papier is geplaatst in een van de papierladen van de printer dat overeenkomt met de instellingen die zijn opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht, dan kunt u doorgaan met afdrukken door de instellingen in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht op de handinvoer toe te passen.

pictogram Regio A (voornamelijk Europa)

Deze functie ondersteunt PS3, PDF en PCL.

pictogram Regio A (voornamelijk Azië)

Deze functie ondersteunt PS3, PDF, PCL en XPS.

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

Deze functie ondersteunt PS3, PDF, PCL en XPS.

Prioriteit lade-instelling

(Vervolgd)

• Elk aangepast formaat/type

Wanneer er geen aangepast papierformaat is opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht en het overeenkomende papier niet in een van de papierladen van het apparaat is geplaatst, dan kunt u doorgaan met afdrukken door de instellingen die zijn opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht op de handinvoer toe te passen.

pictogram Regio A (voornamelijk Europa)

Deze functie ondersteunt PS3, PDF en PCL.

pictogram Regio A (voornamelijk Azië)

Deze functie ondersteunt PS3, PDF, PCL en XPS.

Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

Deze functie ondersteunt PS3, PDF, PCL en XPS.

• Standaard

• Handinvoer:[Driver/Opdracht (formaat verschilt)]

• Lade 1 – 4: [Apparaatinstelling(en)]

Lade wisselen

Dit is de instellingsoptie die moet worden opgegeven wanneer u afdrukt door de lade in het printerstuurprogramma op te geven. U kunt aangeven of u wilt overschakelen naar automatische papierkeuze wanneer het papier dat in de lade is geplaatst verschilt van de instellingen die zijn opgegeven in het printerstuurprogramma. Als hetzelfde papier in een andere lade wordt geplaatst, wordt het papier vanuit de lade ingevoerd.

• Standaardinstelling: [Uit]

Automatisch lade wisselen (uitgebreid)

Dit is de instellingsoptie die moet worden opgegeven wanneer u afdrukt door de papierlade op te geven. U kunt aangeven of hetzelfde papier in een andere lade moet worden gebruikt wanneer het papier in de aangegeven lade opraakt.

Als automatisch lade wisselen voor afdrukinstellingen van emulatie is uitgeschakeld, wordt het afdrukken via automatisch lade wisselen voortgezet.

• Standaardinstelling: [Uit]

Taakscheiding

Geef aan of de positie van uitgevoerde vellen voor elke taak om en om moet worden verschoven. U kunt de uitvoervellen automatisch per taak sorteren wanneer u een groot aantal vellen afdrukt voor verschillende taken.

Deze instellingsoptie kan alleen worden geselecteerd op de IM C400SRF.

• Standaardinstelling: [Uit]

180 graden roteren

U kunt opgeven wanneer u de afdruk 180 graden draait ten opzichte van de papierrichting. Gebruik deze functie om op papier af te drukken met een vaste afdrukrichting, zoals briefpapier of een envelop.

• Standaardinstelling: [Uit]

Fax

Instellingsitems

Omschrijving

Papierlade

Geef op uit welke lade papier moet worden gebruikt voor het afdrukken van ontvangen faxdocumenten. Er wordt geen papierlade opgegeven wanneer [Autom. sel.] is geselecteerd.

• Standaardinstelling: [Automatisch selecteren]