Taaksoort

Gebruik deze functie om het type afdruktaak te selecteren.

De volgende tabel laat zien waar u deze functie kunt selecteren.

Windows

[Taaksoort:] wordt weergegeven op het tabblad [Snelkeuzes] in het dialoogvenster [Afdrukvoorkeuren].

Mac OS X

[Job Type:] wordt weergegeven bij [Job Log] in het dialoogvenster.

U kunt de volgende items instellen:

Normale afdruk (Normal Print)

Selecteer deze optie om normaal af te drukken. De afdruktaak wordt gestart direct nadat de afdrukopdracht is gegeven.

Testafdruk (Sample Print)

Gebruik deze functie om alleen de eerste set van een uit meerdere sets bestaande afdruktaak af te drukken.

De overige sets worden in het apparaat opgeslagen. De opgeslagen taak kan vanaf het bedieningspaneel van het apparaat worden afgedrukt. U kunt de opgeslagen taak ook verwijderen.

De "Gebruiker-ID" kan uit maximaal acht alfanumerieke (a-z, A-Z, 0-9) tekens bestaan.

Door de "Gebruiker-ID" in te voeren, kunt u uw afdruktaken onderscheiden van die van anderen.

Zie "De functie Testafdruk gebruiken" voor meer informatie over de functie Testafdruk.

Beveiligde afdruktaak (Locked Print)

Gebruik deze functie om, met gebruikmaking van een wachtwoord, documenten in het apparaatgeheugen op te slaan, en ze vervolgens te bewerken en af te drukken zoals u dat wilt.

De "Gebruiker-ID" kan uit maximaal acht alfanumerieke tekens(a-z, A-Z, 0-9) bestaan. Het "Wachtwoord" moet uit 4-8 cijfers bestaan.

Door de "Gebruiker-ID" in te voeren, kunt u uw afdruktaken onderscheiden van die van anderen.

Zie "De functie Beveiligde afdruk gebruiken" voor meer informatie over de functie Beveiligde afdruk.

Uitgestelde afdruk (Hold Print)

Gebruik deze functie om een bestand tijdelijk in het apparaat op te slaan en druk het later af via de computer of het bedieningspaneel.

De "Gebruiker-ID" kan uit maximaal acht alfanumerieke (a-z, A-Z, 0-9) tekens bestaan.

De "Bestandsnaam" kan maximaal 16 alfanumerieke (a- z, A- Z, 0-9) tekens bevatten.

Door de "Gebruiker-ID" in te voeren, kunt u uw afdruktaken onderscheiden van die van anderen.

Zie "De functie Uitgestelde afdruk gebruiken" voor meer informatie over de functie Uitgestelde afdruk.

Opgeslagen afdruk (Stored Print)

Gebruik deze functie om een bestand in het apparaat op te slaan en druk het later af via de computer of het bedieningspaneel.

De "Gebruiker-ID" kan uit maximaal acht alfanumerieke (a-z, A-Z, 0-9) tekens bestaan. Het "Wachtwoord" moet uit 4-8 cijfers bestaan.

De Bestandsnaam kan maximaal 16 alfanumerieke (a- z, A- Z, 0-9) tekens bevatten.

U kunt aan een opgeslagen document een wachtwoord toekennen, maar dit is niet verplicht.

Door de "Gebruiker-ID" in te voeren, kunt u uw afdruktaken onderscheiden van die van anderen.

Zie "De functies Opgeslagen afdruk/Opslaan en Afdrukken gebruiken" voor meer informatie over de functie Opgeslagen afdruk.

Opslaan en Afdrukken (Store and Print)

Met deze functie wordt het bestand meteen afgedrukt én opgeslagen in de printer.

De "Gebruiker-ID" kan uit maximaal acht alfanumerieke (a-z, A-Z, 0-9) tekens bestaan. Het "Wachtwoord" moet uit 4-8 cijfers bestaan.

De "Best.naam" mag maximaal 16 alfanumerieke tekens (a-z, A-Z, 0-9) bevatten.

U kunt aan een opgeslagen document een wachtwoord toekennen, maar dit is niet verplicht.

Door de "Gebruiker-ID" in te voeren, kunt u uw afdruktaken onderscheiden van die van anderen.

Zie "De functies Opgeslagen afdruk/Opslaan en Afdrukken gebruiken" voor meer informatie over de functie Opslaan en Afdrukken.

Document Server

Gebruik deze functie om documenten die u wilt afdrukken, documenten die u later wilt samenvoegen of later pas wilt afdrukken, op de printer op te slaan.

De "Bestandsnaam" kan maximaal 16 alfanumerieke (a- z, A- Z, 0-9) tekens bevatten.

Raadpleeg de Printerhandleiding voor meer informatie over de functie Document Server.

Verwijzing

Verwante onderwerpen

Hoe werkt de functie Testafdruk?
Testafdrukbestanden verwijderen
Hoe werkt de functie Beveiligde afdruk?
Beveiligde afdrukbestanden verwijderen
Hoe werkt de functie Uitgestelde afdruk?
Uitgestelde afdruktaken verwijderen
De functies Opgeslagen afdruk/Opslaan en Afdrukken gebruiken
Opgeslagen afdrukbestanden verwijderen
De functie Document Server gebruiken