Een origineel met meerdere pagina's combineren en op een vel papier kopiëren

U kunt meerdere vellen van een origineel op één kant of beide kanten van een vel papier kopiëren om papier te besparen.

Het indelen van gekopieerde pagina's en de kopieerverhouding hangt af van de richting van het origineel en gecombineerde pagina's.

Origineelrichting

Twee pagina's combineren

Vier pagina's combineren

Acht pagina's combineren

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Op het scherm Kopie drukt u op [1-zijd2 orig. comb].

Afbeelding van bedieningspaneel

Om te combineren met de andere instellingen, die niet op de toetsen worden weergegeven

1. Op het scherm Kopiëren drukt u op [Dubbelzijdig/combineren].

2. Druk op [Dubbelzijdig/Combineren].

Afbeelding van bedieningspaneel
  3. Geef de afdrukkant en de combinatie op voor het origineel.

Afbeelding van bedieningspaneel
    • Origineelrichting: Geef de afdrukrichting op voor het plaatsen van de originelen.

• Origin.instelling: Geef de voorwaarden op voor de te kopiëren originelen (1-zijdig/2-zijdig (openingsrichting van pagina)).

• Afdrukzijde-instelling: Geef de voorwaarde op voor het gekopieerde vel (1-zijdig/2-zijdig (openingsrichting van pagina)).

• Inst. vr Combin.: Geef het aantal te combineren pagina's op voor één kant van een vel.

3Druk op de keuzetoets voor de papierlade en selecteer het te gebruiken papier.

4Plaats een origineel.

Een origineel op de scanner plaatsen

Als u de rechterpagina eerst en vervolgens de linkerpagina wilt plaatsen wanneer u een in de lengte geschreven origineel wilt kopiëren, plaatst u het origineel ondersteboven in de ADF.

Voorbeeld: Twee pagina's combineren

Richting

Resultaat

5Druk op [Starten].

Wanneer u de originelen op de glasplaat legt, drukt u indien nodig op [Scan. volt.] nadat alle originelen zijn gescand, afhankelijk van het aantal originelen.

Opmerking

• De minimale kopieerverhouding bij de functie Combineren is 25%. Als u bijvoorbeeld een origineel in A4-formaat (81/2 × 11) op papier van A5-formaat (51/2 × 81/2) kopieert met [4 pagina's], wordt de kopieerverhouding minder dan 25% en worden delen van de afbeelding mogelijk niet gekopieerd.

• U kunt de volgende instellingen configureren in [Instellingen][Kop.appar.-/Doc.servereigensch.][Dubbelzijdig/Combineren][Combineren]:

• [Kopieervolgorde in combimodus]: De volgorde van gecombineerde afbeeldingen

• [Scheidingslijn in combimodus]: De scheidingslijn tussen gecombineerde pagina's

Dubbelzijdig/Combineren

• U kunt de volgende instellingen configureren in [Instellingen][Kop.appar.-/Doc.servereigensch.][Bew./Stempel][Wissen]:

• [Origineelschaduw wissen in combimodus]: Bepaal of de grensmarge rond elk origineel moet worden gewist om de marge te behouden

Bewerken/Stempel

• U kunt de instelling van de toets Combineren aanpassen op het scherm Kopie.

• Overige (Kopieerapparaat/Document Server eigenschappen)