GebruikershandleidingIM C300/C300F/C300FLT/C400F/C400SRF/C400FLT

Basisprocedure voor het verzenden van faxen

Het apparaat scant een origineel om het per fax naar het geheugen van het apparaat over te brengen voordat een communicatie met de bestemming tot stand wordt gebracht (geheugenverzending).

U kunt ook een fax verzenden en tegelijkertijd de status van de faxbestemming bevestigen.

Een fax versturen door het origineel te scannen

Belangrijk

  • Het is raadzaam de ontvangers te bellen en met hen af te spreken wanneer belangrijke documenten worden verzonden.

1Druk op [Fax] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Controleer dat [Fax] en [Geheugenverzending] worden weergegeven op het faxscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Plaats het origineel in de ADF of op de glasplaat.

Een origineel in de scanner plaatsen om te verzenden via de fax

4Druk op [Instellingen] en geef vervolgens de scaninstellingen op.

Een fax verzenden met de beeldkwaliteit die geschikt is voor het origineel

5Geef de bestemming op.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Om het faxnummer handmatig in te voeren: selecteer de bestemming uit de bestemmingsgeschiedenis of zoek naar de bestemming in het adresboek, druk op en geef de bestemming op.

    Afbeelding van bedieningspaneel

    U kunt alleen de bestemming selecteren uit de geschiedenis die werd ingegeven door middel van het numerieke toetsenbord.

  • Om de bestemming nogmaals op te geven, drukt u op .

    Afbeelding van bedieningspaneel

6Op het scherm [Instellingen] kunt u de [Afzender] opgeven.

  • Wanneer een login-gebruiker het apparaat bedient, wordt de login-gebruiker de afzender.

    Om per e-mail een verzendresultaat te ontvangen selecteert u [Resultaten e-mailverzending]. Het e-mailadres dat u geselecteerd heeft met het vinkje [Als bestemming en afzender registreren] bij het registreren van het adres, zal worden gebruikt als het e-mailadres van de afzender.

    E-mailadressen in het adresboek registreren

  • Selecteer [Stempel afz.naam] om de naam van de afzender af te drukken op de pagina die wordt ontvangen op de bestemming.

  • Indien de functie Naam afzender automatisch specificeren is ingeschakeld, wordt de afzender automatisch toegevoegd en kunt u de procedure voor het opgeven van een afzender overslaan.

7Druk op [Starten].

Om een verzending te annuleren nadat u het origineel heeft gescand, drukt u op [Stoppen] en voert u de handelingen uit in [Taakstatus][Stand-by verzendbestand].

Een document in de faxwachtrij bevestigen en verzenden

Opmerking

  • Als de telefoonlijn waarmee u verbinding heeft tijd nodig heeft om verbinding te maken met de openbare lijn nadat u het externe nummer heeft gedraaid, kunt u na het invoeren van het nummer een [Pauze] invoeren om aan te geven hoelang u wilt wachten voordat het nummer wordt gedraaid. Het apparaat pauzeert ongeveer twee seconden voor elke [Pauze] die wordt ingevoerd.

  • Om toonkiezen te gebruiken in een omgeving waar pulskiezen worden gebruikt, drukt u op [Kiestoon]. Er wordt een toonsignaal gegenereerd voor elk nummer dat u hierna invoert.

  • U kunt Directe verzending alleen uitvoeren als het totaal aantal opgegeven bestemmingen voor alle documenten de maximumwaarde overschrijdt.

  • De communicatie die eerst tot stand werd gebracht wordt op het scherm weergegeven tijdens het uitvoeren van drie gelijktijdige communicaties.