Een fax verzenden met de beeldkwaliteit die geschikt is voor het origineel

Om ervoor te zorgen dat een document per fax met de optimale kwaliteit wordt ontvangen op de bestemming, dient u de scaninstellingen zoals Resolutie, Belichting, en Origineeltype op te geven op het scherm [Instellingen] wanneer u een fax verstuurt.

Opmerking

• Wanneer u de glasplaat gebruikt om de originelen te scannen, kunt u de scaninstelligen voor elke pagina wijzigen.

• Wanneer u een origineel scant met veel pagina's, kan het zijn dat er een lange pauze tussen iedere pagina zit. Dit wordt veroorzaakt door het type origineel of de apparaatinstellingen.

1Druk op [Fax] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Plaats het origineel in de automatische documentinvoer (ADF) of op de glasplaat.

Een origineel in de scanner plaatsen om te verzenden via de fax

Om de scaninstellingen van de middelste pagina te wijzigen tijdens het scannen van een document, kunt u een origineel op de glasplaat plaatsen.

3Druk op [Instellingen] en geef vervolgens de scaninstellingen op.

• Resolutie

Afbeelding van bedieningspaneel

Bij ontvangst ondersteunt het apparaat de resoluties Standaard en Detail. De resolutie voor het scannen van een origineel neemt toe in de volgorde [Standaard], [Details].

• Dichtheid

Afbeelding van bedieningspaneel

Pas de scandichtheid aan wanneer de achtergrondkleur te donker lijkt of de tekst te licht is. De gescande kleur wordt donkerder naarmate u Operation panel screen illustration naar rechts beweegt.

Wanneer u een origineel scant met een donkergekleurde tekst op een sterk gekleurde achtergrond, zoals een krant, selecteert u [Automatische belichting].

[Automatische belichting] is automatisch geselecteerd als u [Tekst], [Tekst/Lijnillustr.] of [Tekst/Foto] opgeeft in het origineeltype.

Als u [Foto] selecteert bij [Origineeltype], wordt [Autom. belichting] niet automatisch geselecteerd. Als u [Autom. belichting], kunt u handmatig een belichting selecteren.

• Type Origineel

Afbeelding van bedieningspaneel

Item

Geschikt voor

Tekst

Een document dat voornamelijk bestaat uit duidelijk zichtbare tekst in zwart en wit. Heeft minder tijd nodig om te scannen dan [Tekst/Lijnillustraties]. De verzendtijd is het kortst.

Tekst / Line Art

Een document dat bestaat uit tabellen, grafieken en figuren in zwart en wit. Hogere kwaliteit dan [Tekst].

Tekst/foto

Een document dat bestaat uit zowel duidelijk zichtbare tekst in zwart en wit, en kleuren.

Foto

Een afbeelding met kleuren zoals een foto of een afbeelding in kleur.

4Na het opgeven van de verzendinstellingen, selecteer de bestemming op het faxscherm en verstuur de fax.

Wanneer u een origineel scant op de glasplaat en het verzendt met behulp van Geheugenverzending, wijzig de scaninstellingen en plaats het volgende origineel binnen 60 seconden nadat u op [Starten] heeft gedrukt. Het apparaat scant en verzendt het origineel met de nieuwe scaninstellingen.

Basisprocedure voor het verzenden van faxen

Basisprocedure voor het verzenden van internetfaxen

Basisprocedure voor het verzenden van IP-faxen

Opmerking

• Als het ontvangende faxapparaat op de bestemming de opgegeven resolutie niet ondersteunt, wordt de resolutie automatisch geselecteerd op basis van de functies die ondersteund worden door het ontvangende faxapparaat. U kunt de daadwerkelijke resolutie van de verzonden fax bekijken in Rapporten.

• De geschiedenis van verzonden en ontvangen faxen bekijken