E-mailadressen in het adresboek registreren

Door de e-mailadressen die u vaak gebruikt in het adresboek te registreren, kunt u eenvoudig e-mails naar geregistreerde adressen verzenden.

U kunt een geregistreerd e-mailadres opgeven als afzender van de e-mail en als bestemming. Als u bijvoorbeeld een e-mail verzendt en uw e-mailadres opgeeft als afzender, kunt u het antwoord van de bestemming op dat adres ontvangen.

Het e-mailadres en de gebruiksvoorwaarden registreren

1Druk op [Adresboek] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Registreren] in het scherm Adresboek.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Geef de gegevens zoals een naam op op het tabblad [Naam] en selecteer vervolgens titel op om de gegevens te classificeren.

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op het tabblad [Bestemm.][E-mailadres].

5Geef het e-mailadres en de gebruiksvoorwaarden op.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Gebruiken als afzender: Wanneer u dit selectievakje aanvinkt, geeft u ook de instellingen op voor "Verzenden via SMTP-server" en "SMTP-verificatie-info.".

• Wanneer u [Andere verificatie-informatie opgeven] selecteert in "SMTP-verificatie-info.", geeft u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor inloggen op om toegang te krijgen tot de SMTP-server. Vraag de beheerder om de gebruikersnaam en het gebruikerswachtwoord om in te loggen.

• Wanneer u [Zelfde als beheerdersinstellingen] in "SMTP-verificatie-info." selecteert, wordt de instelling [SMTP-verificatie] in [Systeeminstellingen][Verzenden (e-mail/map)][E-mail] ingeschakeld.

• E-mailadres gebruiken als: Vink de selectievakjes aan van de functies om het e-mailadres te gebruiken.

6Druk op het tabblad [Gebruikersbeheer/Overige] en geef de vereiste instellingen op.

• Gebruikersbeheer: Geef de verificatiegegevens op om in te loggen en het apparaat te gebruiken.

• Registratiebestemmingsgroep: Selecteer indien nodig een groep waartoe dit adres behoort. Registreer de groep van tevoren.

Groepen in het adresboek registreren

• Weergaveprioriteit: Wanneer de bestemmingen in de volgorde van prioriteit worden gesorteerd, wordt een bestemming met een hogere prioriteit eerder weergegeven dan een bestemming met een lagere prioriteit. Bestemmingen met dezelfde prioriteit worden weergegeven in de volgorde van registratie.

• Bestemmingsbeveiliging: Vink dit selectievakje aan om te vereisen dat de beveiligingscode wordt ingevoerd om de bestemming te selecteren.

De beschermingsfunctie gebruiken om misbruik van adressen te voorkomen

7Druk op [OK].

8Nadat de procedure is voltooid, drukt u op [Home] ().

Opmerking

Geregistreerde gegevens, zoals een e-mailadres, wijzigen/verwijderen

Opmerking

• Als u de bestemming die voor het persoonlijke postvak wordt gebruikt, verwijdert, mislukt de verzending van het faxontvangstbestand. Sluit de te verwijderen bestemming van tevoren uit van het persoonlijke postvak.

1Druk op [Adresboek] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer de bestemming die u wilt wijzigen/verwijderen op het scherm Adresboek.

Afbeelding van bedieningspaneel

U kunt meerdere bestemmingen tegelijk verwijderen.

3Druk op [Bewerken] of [Verwijderen] om de bestemmingsgegevens te wijzigen of te verwijderen.

4Wanneer het wijzigen/verwijderen is voltooid, drukt u op [Home] ().