Hantera enhetsinformation

FÖRSIKTIGT

• Se till att SD-kort och USB-minnen hålls utom räckhåll för barn. Kontakta läkare omdelbart om ett barn råkar svälja ett SD-kort eller USB-minne.

Maskinens enhetsinformation kan anges av en administratör med behörighet att hantera enheter, användare, nätverk och filer.

Maskinens enhetsinformation kan exporteras till en extern enhet i form av en informationsfil för enhetsinställning. Genom att importera en exporterad informationsfil med enhetsinställningar till maskinen, kan du använda den som en säkerhetskopia för att återställa enhetsinställningarna.

Genom att hantera informationsfilen med enhetsinställning via enhetshanteringsservern kan informationsfilen med enhetsinställning importeras regelbundet, antingen vid en viss tidpunkt eller varje gång enheten startas.

Data som kan importeras och exporteras

• Kopiator/Dokumentserverfunktioner

• Skrivarinställningar

• Skannerinställningar

• Webbläsarinställningar

• Programmera (Dok.server)

• Programmera (Kopiator)

• Programmera (Skanner)

• Inst f Web Image Monitor

• Inställningar för webbservice

• Systeminställningar

• Skärmfunktioner

• Inställningar för anpassning av startsida *1

*1 Bakgrund kan inte exporteras om "Live Wallpapers" väljs.

Data som inte kan importeras eller exporteras

• Vissa systeminställningar *2 *3

*2 Datuminställning, inställningar som kräver enhetscertifikat och inställningar som behöver justeras för varje maskin (t.ex. inställningar för bildjustering) kan varken importeras eller exporteras.

*3 Inställningar endast för utförande av funktioner och inställningar endast för visning kan inte importeras eller exporteras.

• Extended Feature Settings

• Adressbok

• Program (skrivarfunktion)

• Inställningar som kan anges via telnet

• RICOH @Remote-relaterad information

• Räknare

• Inställningar som endast kan anges via Web Image Monitor eller webbtjänst (exempelvis Bonjour, SSDP-inställning)

Importerar information om enhetsinställningar till servern

Använd enhetshanteringsservern eller webbservern.

Se handboken för enhetshanteringsservern för att använda den.

För att använda webbservern, öppna CSV-filen med enhetsinställningsinfo, ändra den data som visas under "ModuleID" till "-" och spara det på webbservern. Din säljare kan ge dig mer information.

Obs

• Filformatet för export är CSV.

• Import och export mellan maskiner är endast möjlig om maskinerna är av samma modell.

• Om enhetsinställningarna har ändrats exporterar du den uppdaterade informationsfilen med enhetsinställningar.

• Om det rör sig om flera maskiner kan du kopiera inställningar genom att importera samma inställningsfil.

• När en användare använder maskinen kan ingenting importeras eller exporteras förrän användaren slutför åtgärden.

• Under export och import kan maskinen inte utföra någon annan åtgärd.

• För detaljer om hantering av SD-kort, se Getting Started..

• Du kan även använda Web Image Monitor för att konfigurera inställningarna för import, export and server.