Regelbunden import av enhetsinformation

Skapa en instruktionsfil för central hantering och använd den för att automatiskt importera enhetsinformation som lagrats på en server. Du kan importera flera informationsfiler om enhetsinställning.

Formatet för instruktionsfil för central hantering kan hämtas från maskinen till en dator. Hämta filen på "http://(maskinens IP-adress eller värdnamn)/DH/directionsFormat.ini".

Skapa en instruktionsfil för central hantering genom att följa nedan instruktioner och lagra den på en webbserver.

Exempel på en instruktionsfil för central hantering

Bild av instruktionsfil för central hantering

Poster i en instruktionsfil för central hantering

Ange information till en instruktionsfil för central hantering

• Avsnitt

Ange avsnittsnummer för varje informationsfil för enhetsinställning enligt formen [fil1], [fil2] osv. Maximalt antal avsnitt är 8. Om antal avsnitt överstiger 8 kommer avsnitt 9 och senare att ignoreras.

• Inställningar

Konfigurera följande inställningar för varje informationsfil för enhetsinställning. Texten före strängen "=" är namnet på varje inställning och texten efter "=" är inställningsvärdet. Ändra inte namn på inställningarna.

Namn

Värde

url

Ange URL för informationsfil för enhetsinställning. Maxlängden är 255 tecken.

kind

Med den här maskinen ska du alltid ange "exportFile". "logoImgFile" avser data som inte kan användas med den här maskinen.

type

Ange "forSameModel". "forAllModels" avser enhetshanteringsservrar.

doSetup

Ange "yes" om du vill importera motsvarande informationsfil för enhetsinställning; ange"no" om du INTE vill importera motsvarande informationsfil för enhetsinställning.

• Kommentar

Om du inleder en rad med "#" identifieras raden som en kommentarsrad och ignoreras under importprocessen.

1Logga in på kontrollpanelen som administratör med administratörs-, maskinadministratörs-, nätverksadministratörs- och filadministratörsbehörighet.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa] två gånger.

5Tryck på [Info om enhetsinst: Importera inställning (server)]

6Välj [Server f enhetshant.] eller [Webbserver].

[Server f enhetshant.] kan inte väljas från maskinen. Aktivera den från enhetshanteringsservern.

7Tryck på [Ändra] för "Serverinställningar".

Ange serverns URL, användarnamn och lösenord. Ange också antalet försök och tidsintervall mellan försöken när import misslyckas.

Ange "http://(servern IP-adress eller mappsökväg)/(namn på instruktionsfil för central hantering)" som URL.

8Tryck på [OK].

9Konfigurera importvillkoren.

Bild av användarpanelens skärm

• Schemalagd import vid angiven tidpunkt

Välj tidsintervall och ange tidpunkt för import av informationsfiler med enhetsinställningar.

• Jämför ny fil med senast importerad fil

Ange om du vill importera informationsfilen om den är identisk med den senast importerade filen.

• Krypteringsnyckel

Ange en krypteringskod.

• E-postavisering

Ange om du vill skicka ett e-postmeddelande till administratören när import misslyckas. Du måste ange "Automatisk e-postavisering" i Web Image Monitor för att använda E-postavisering För mer information, se hjälpen till Web Image Monitor.

10Tryck på [OK].

11Logga ut.

Obs

• Detta kan även konfigureras via Web Image Monitor. För mer information, se hjälpen till Web Image Monitor.

• När enhetsinställningsservern används kan mer detaljerade importinställningar göras. För mer information, se Handboken för enhetsinställningsservern.

• Om import eller export misslyckas kan du granska loggen efter fel. Loggen lagras på samma plats som den exporterade informationsfilen med enhetsinställningar.

• Vid import av flera informationsfiler för enhetsinställning kommer filerna att importeras i samma ordning som de visas i instruktionsfilen för central hantering. Om maskinen inte kan importera en informationsfil för enhetsinställning går den vidare till nästa informationsfil för enhetsinställning.

• Användarnamn och lösenord som ställts in i [Serverinställningar] ger åtkomst till servrar där instruktionsfil för central hantering samt informationsfil för enhetsinställning är lagrade. Åtkomst till servrar som begär annat användarnamn och lösenord är inte möjlig.

• Krypteringsnyckeln som ställs in under [Info om enhetsinställning: Importinställning (server)] används för att dekryptera all information om enhetsinställningar. Det går inte att importera en informationsfil för enhetsinställning som krypterats med en annan krypteringsnyckel.

• Om webbservern är i bruk kan du skicka loggfilen som bifogad fil i ett e-postmeddelande till administratören genom att sätta [E-postavisering] till [På]