Grundläggande funktioner i kopieringsläget

Detta avsnitt beskriver de grundläggande funktionerna för kopiering.

Viktigt

• Om du placerar original både i dokumentmataren och på originalglaset har originalet i dokumentmataren företräde framför originalet på originalglaset.

1Tryck på [Kopiera].

Bild av kopiatortangent

2Placera originalet på originalglaset eller i dokumentmataren (ARDF/ADF).

Vid behov kan du konfigurera avancerade kopieringsinställningar.

3För att göra flera kopior, ange antal uppsättningar med hjälp av siffertangenterna.

4Tryck på [Start].

Bild på starttangent

Om du använder modell typ 2 och beroende på maskinens inställningar, visas “Ställ in baksida” på skärmen när du använder originalglaset.

• Om du vill kopiera originalets baksida, gå vidare till nästa steg.

• Om du vill avsluta trycker du på [Skarp]. En kopia matas ut.

5Vänd originalet på originalglaset och tryck sedan på [Start].

En dubbelsidig kopia matas ut och “Placera framsida” visas på skärmen.

• Om du vill kopiera originalets framsida igen, vänder du på originalet på originalglaset och återgår sedan till steg 4.

• Om du vill avsluta trycker du på [Skarp].

Obs

• Maximalt antal kopior är 99.

• Du kan ändra papperskassett för aktuellt jobb genom att trycka på [Uppåtpil][Nedåtpil]. Du kan också välja att ändra papperskassett automatiskt beroende på pappersformat (A4 eller Letter).

• Du kan välja kassett för att skriva ut kopior i [Välj papperskassett] under kopieringsinställningar. Om du ställer in maskinen för att automatiskt växla mellan kassett 1 och 2 beroende på inställningens pappersformat kan du även ange vilken kassett som maskinen ska använda först i [Prioritetskassett] under systeminställningar.

• När du gör flera kopior av ett flersidigt dokument kan du välja om kopiorna ska matas ut i sorterade uppsättningar eller i sidbuntar i [Sortera] under kopieringsinställningar.

• Om [Manuellt 2-sidigt skan.läge] (endast tillgängligt på modell typ 2) är aktiverad kan du kopiera originalets båda sidor på originalglaset och göra dubbelsidiga kopior.

• Om den tid som angivits i [Syst. timer för autoåterg.] under administratörsinställningar passerar utan att maskinen är i drift och “Ställ in baksida” eller “Placera framsida” visas på skärmen kommer kopieringen avslutas automatiskt.

• Du kan aktivera den här funktionen för endast det aktuella jobbet genom att trycka på [Dup/Komb] och välja [Manuellt 2-sidigt skan.läge]. Om du vill att det ska vara standardinställt på maskinen kan du konfigurera det på [Duplex/Kombinera] under kopieringsinställningar.

• Om ett pappersstopp inträffar avbryts utskriften efter att den den aktuella sidan har skrivits ut. Efter att pappret som fastnade tagits bort, startar utskriften automatiskt om från den sida som fastnade.

• Om ett skanningsstopp inträffar i dokumentmataren (ARDF/ADF) avbryts kopieringen omedelbart. Om det inträffar, kopiera originalen igen från och med den sida som fastnade.

Referens

Närliggande ämnen

Avbyta ett kopieringsjobb