Kopiera båda sidorna av ett ID-kort till en sida på ett pappersark

I det här avsnittet beskrivs hur man kopierar framsidan och baksidan av ett ID-kort eller liknande litet dokumnent till en sida av ett pappersark.

När man kopierar på A4-papper kan man kopiera dokument som är mindre än A5-format. På samma sätt kan man när man kopierar på ett Letter-formatpapper, kopiera dokument som är mindre än halvt Letter.

Viktigt

• Funktionen är endast tillgänglig när originalet ligger på originalglaset, inte när det ligger i den autoreverserande dokumentmataren eller den automatiska dokumentmataren.

• För att använda denna funktion måste det pappersformat som används för utskrift vara inställt på A4 eller Letter.

• För att använda tangenten [Genväg till funkt.] för att ställa in ID-kortkopieringsläge måste [Genväg till funktion] under administratörsinställningar vara inställd på [Kop.läge ID-kort].

Bild av ID-kortskopiering

För att använda funktionen måste du först växla till ID-kortskopieringsläge för det aktuella jobbet och sedan utföra ID-kortskopiering.

1Tryck på knappen [Genväg till funkt.].

Bild av knappen genväg till funktion

Maskinen är nu i ID-kortskopieringsläge. Gå vidare till följande steg för att utföra ID-kortskopieringen.

2Placera originalet på originalglaset med framsidan nedåt och överkanten mot maskinens bakre del.

Placera originalet i mitten av skanningsområdet A5/Halvt Letter.

Bild av ID-kortskopiering

3Tryck på [Start].

Ett meddelande som uppmanar dig att placera originalet med baksidan ner på originalglaset visas på displayen.

4Inom 30 sekunder, placera originalet på originalglaset med baksidan nedåt och överkanten mot maskinens bakre del. Tryck sedan på [Start] en gång till.

Obs

• Tryck på [Escape] om du vill gå tillbaka till föregående nivå i menyträdet.

• Oavsett maskinens förminsknings- eller förstoringsförhållande görs ID-kortskopiering alltid på 100 %.

• Du kan ändra maskinens standardinställning för [Förminska/Förstora] för att alltid kopiera i ID-kortsläget. Om knappen [Genväg till funkt.] inte är inställd på [Kop.läge ID-kort] måste du konfigurera maskinens standardinställningar innan du kan utföra ID-kortskopiering.

• Genom att ange den här funktionen för det aktuella jobbet avaktiveras tillfälligt kombinerad/2-sidig kopiering automatiskt. Efter att den tillfälliga jobbinställningen har avmarkerats kommer kombinerad/2-sidig kopiering att aktiveras igen automatiskt.

• Tillfälliga jobb rensas i följande fall:

• När ingen inmatning tas emot under den tid som anges i [Syst. timer för autoåterg.] medan startskärmen visas.

• När [Radera/Stopp] trycks ner medan startskärmen visas.

• När maskinens läge ändras.

• När maskinen är avstängd.

• När maskinens standard för samma inställning ändras.