Göra kombinerade och 2-sidiga kopior

Detta avsnitt beskriver hur du ställer in maskinen för att kombinera flera sidor (2 eller 4 sidor) av ett original på en enda sida. Med typ 2-modellen kan du dessutom skanna 2-sidiga original och göra 2-sidiga kopior.

Viktigt

• Funktionen är endast tillgänglig när originalet ligger i den autoreverserdande dokumentmataren eller den automatiska dokumentmataren, inte när det ligger på originalglaset.

• För kombinerad och 2-sidig kopiering måste pappersformatet vara A4, Letter eller Legal.

• För 2-sidig kopiering krävs följande papperstyper: tunt, normalt, återvunnet, färgat, förtryckt, hålslaget, tjockt papper 1 eller brevhuvud.

Följande kopieringslägen finns. Välj ett kopieringsläge utifrån ditt original och hur du vill att kopian ska se ut.

Kombinerad 1-sidig kopia

I detta läge kopieras 2 eller 4 sidor av ett original på en 1-sidig utskriftskopia.

• 1sid 2orig->Komb2på1 1sid

Bild av 1-sidig kopiering av 2 original för att kombinera 2 på 1 1-sidigt

• 1sid 4orig->Komb4på1 1sid

Bild av 1-sidig kopiering av 4 original för att kombinera 4 på 1 1-sidigt

• 2sid 1orig->Komb2på1 1sid (Endast Typ 2-modell)

Bild av 2-sidig kopiering av 1 original för att kombinera 2 på 1 1-sidigt stående

Bild av 2-sidig kopiering av 1 original för att kombinera 2 på 1 1-sidigt liggande

• 2sid 2orig->Komb4på1 1sid (Endast Typ 2-modell)

Bild av 2-sidig kopiering av 2 original för att kombinera 4 på 1 1-sidigt stående

Bild av 2-sidig kopiering av 2 original för att kombinera 4 på 1 1-sidigt liggande

Kombinerad 2-sidig kopia (Endast typ 2-modell)

I detta läge kopieras 2 eller 4 sidor av ett original på en 2-sidig utskriftskopia.

• 1sid4orig->Komb2på1 2 sid

Bild av 1-sidig kopiering av 4 original för att kombinera 2 på 1 2-sidigt

• 1sid8orig->Komb 4på1 2sid

Bild av 1-sidig kopiering av 8 original för att kombinera 4 på 1 2-sidigt stående

Bild av 1-sidig kopiering av 8 original för att kombinera 4 på 1 2-sidigt liggande

• 2sid 2orig->Komb2på1 2sid

Bild av 2-sidig kopiering av 2 original för att kombinera 2 på 1 2-sidigt stående

Bild av 2-sidig kopiering av 2 original för att kombinera 2 på 1 2-sidigt

• 2sid 4orig->Komb4på1 2sid

Bild av 2-sidig kopiering av 4 original för att kombinera 4 på 1 2-sidigt stående

Bild av 2-sidig kopiering av 4 original för att kombinera 4 på 1 2-sidigt liggande

Kopiering på 2 sidor (Endast Typ 2-modell)

I detta läge framställs en 2-sidig utskriftskopia, med 1 sida av ett original på varje sida.

• 1-sidigt orig->2-sidig kop

Bild av 1-sidiga original på 2-sidiga kopior

• 2-sidigt orig->2-sidig kop

Bild av 2-sidiga original på 2-sidiga kopior

Gör så här för att ställa in kopieringsläget för det aktuella jobbet.

1Tryck på [Dup/Komb].

Du kan också trycka på knappen [Genväg till funkt.] givet att [Genväg till funktion] under administratörsinställningar är inställd på [Dup/Komb-kopiering].

2Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja önskat kopieringsläge och tryck sedan på [OK].

3Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja sid- och bindningsriktning och tryck sedan på [OK].

Det valda kopieringsläget visas på skärmen.

Obs

• Tryck på [Escape] om du vill gå tillbaka till föregående nivå i menyträdet.

• Du kan ändra maskinens standardinställning för [Duplex/Kombinera] för att alltid kopiera i läget duplex/kombinera.

• Aktivering av 2-sidig kopiering avaktiverar automatiskt inställningar för [Kop. ID-kort].

• Tillfälliga jobb rensas i följande fall:

• När ingen inmatning tas emot under den tid som anges i [Syst. timer för autoåterg.] medan startskärmen visas.

• När [Radera/Stopp] trycks ner medan startskärmen visas.

• När maskinens läge ändras.

• När maskinen är avstängd.

• När maskinens standard för samma inställning ändras.