Alkuasetukset

Tässä osassa selostetaan Faksin asetukset -kohdan Alkuperäiset asetukset -valikossa olevat käyttäjän työkalut.

Toimintojen asetus

Käyttäjän parametreilla voit muokata useita asetuksia vastaamaan omia tarpeitasi.

Lisätietoja parametriasetuksista, katso "Parametriasetukset".

Toimintojen asetukset: Tulosta lista

Toimintojen asetukset -listan voi tulostaa.

Käytössä olevat käyttäjätoimintojen asetukset voidaan nähdä tulostamalla lista. Kaikki toimintojen asetukset eivät kuitenkaan tulostu.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [Toimintojen asetukset: Tulosta lista].

4. Paina [Aloita]-näppäintä.

Tulostaminen voidaan peruuttaa ennen [Aloita]-näppäimen painamista painamalla [Peruuta] tai [Tyhjennä/Seis] -näppäintä.

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

Suljetun verkon koodi

Tallenna suljetun verkon viestinnässä tarvittava tunnus.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [Tallenna suljetun verkon koodi].

4. Syötä koodi numeronäppäimillä ja näppäimillä [A]-[F] ja paina sitten [OK].

Tallenna nelimerkkinen luku käyttämällä 0-9 ja A-F (lukuun ottamatta 0000 ja FFFF).

Käyttöpaneelin näyttö

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

Tallenna muistilukon koodi

Ohjelmoi muistilukon tunnus, joka tulee syöttää ennen asiakirjojen tulostamista muistilukkovastaanoton ollessa käytössä.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [Tallenna muistilukon koodi].

4. Syötä numeronäppäimillä koodi ja paina sitten [OK].

Muistilukkokoodi voi olla mikä tahansa nelinumeroinen luku, paitsi 0000.

Käyttöpaneelin näyttö

Jos tapahtuu virhe, paina [Tyhjennä] tai [Tyhjennä/Seis] -näppäintä, ennen kuin painat [OK], ja yritä sitten uudelleen.

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

Lisätietoja varten muistilukkotilassa vastaanotetun tiedoston tulostamisesta katso "Vastaanotetun lukitun tiedoston tulostaminen".

Internet-faksiasetukset

Internet-faksikuvake voidaan valita näytettäväksi tai piilotettavaksi. Kun halutaan lähettää Internet-faksi, aseta se päälle, jotta kuvake näkyy.

Oletusasetuksena on Pois.

Valitse pulssi-/äänitaajuusvalinta

Toiminnolla voit valita linjatyypin, kun laite on kytketty analogiseen G3-linjaan.

Valittavissa on pulssi- tai äänitaajuuslinja.

Jos asennetaan valinnainen G3-lisäliitäntäyksikkö, näkyviin tulevat G3-lisälinjan asetukset.

Tätä toimintoa ei ole saatavissa joillakin alueilla.

Oletusasetuksena on Äänitaajuuspuhelin.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [Valitse pulssi-/äänitaajuusval].

4. Valitse linja painamalla [Äänitaajuuspuhelin] tai [Äänitaajuus (10 pps)] ja paina sitten [OK].

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

Tallenna otsikkorivitiedot

Tallenna toisen laitteen näytöllä näytettävät ja raporttina tulostettavat tiedot. Seuraavat tiedot voidaan tallentaa.

• Faksin otsikko

• Oma nimi

• Oman faksin numero

Lisätietoja faksitietojen tallentamisesta, katso "Faksitietojen tallentaminen".

Ota H.323 käyttöön

Valitse, onko H.323 käytössä IP-faksilähetyksessä.

Oletusasetuksena on Pois.

Ota SIP käyttöön

Valitse, onko SIP käytössä IP-faksilähetyksessä.

Oletusasetuksena on Pois.

H.323-asetukset

Määritä gatekeeperin IPv4-osoite tai isäntänimi ja aliaspuhelinnumero.

Jos käyttäjäparametreilla valitaan "Päällä", voidaan käyttää gatekeeper-palvelinta. Katso "Parametriasetukset" (kytkin 34, bitti 0).

Alias-puhelinnumeron tallentamiseen H.323 -asetuksiin voidaan käyttää numeroita ja symboleja ("#" ja "*"). Varmista, että merkit syötetään oikein.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [H.323-asetukset].

4. Paina jokaisen ominaisuuden kohdalla [Muuta].

5. Syötä IPv4-osoite tai isäntänimi ja alias-puhelinnumero ja paina [OK].

6. Paina [OK].

7. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

SIP-asetukset

Aseta SIP-palvelimen IP-osoite tai isäntänimi ja SIP-käyttäjänimi. SIP-palvelimelle voi tallentaa joko IPv4- tai IPv6-osoitteen. IPv4-kartoitettua osoitetta ei voi tallentaa.

Jos käyttäjäparametreilla valitaan "Päällä", voidaan käyttää SIP-palvelinta. Katso "Parametriasetukset" (kytkin 34, bitti 1).

SIP-käyttäjänimi voidaan tallentaa SIP-asetuksiin käyttämällä aakkosnumeromerkkejä (isot ja pienet kirjaimet) ja symboleja ("; ", "? ", ": ", "&", "=", "+", "$", ", ", "-", "_", ". ", "! ", "~", "*", "#", "'", "(",") ", "%", "/", "[", "]" ja "@"). Varmista, että merkit syötetään oikein.

Käytä oikeiden IPv4-osoitteiden syöttämiseen gatekeeper- ja SIP-palvelimelle ja yhdyskäytävään numeroita ja pisteitä ("."). Pyydä oikeat IP-osoitteet pääkäyttäjältä.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [SIP-asetukset].

4. Paina jokaisen ominaisuuden kohdalla [Muuta].

Välimuistipalvelin välittää soittopyynnöt ja vastaukset.

Uudelleenohjauspalvelin käsittelee pyyntökohdekyselyt.

Rekisteripalvelin tallentaa (yleisöpuhelinlinjojen puhelimia ja fakseja vastaavien) käyttäjäagenttien sijaintitiedot IP-verkkoon.

5. Syötä IP-osoite tai isäntänimi ja SIP-käyttäjänimi ja paina [OK].

6. Määritä suoritetaanko SIP digest -todennus.

Jos valitaan [Päällä], syötä korkeintaan 128 merkkiä sisältävä salasana.

7. Paina [OK].

8. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

Tallenna/Muuta/Poista yhdyskäytävä

Tallenna, muuta tai poista IP-faksiin lähetykseen käytetty yhdyskäytävä. Yhdyskäytävää varten voi tallentaa joko IPv4- tai IPv6-osoitteen. IPv4-kartoitettua osoitetta ei voi tallentaa.

• Tallenna/Muuta

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [Määritä/muuta/poista yhdyskäytävä].

4. Varmista, että [Tallenna / Muuta] on valittu.

5. Paina tallennettavaa yhdyskäytävää.

Uutta yhdyskäytävää tallennettaessa paina [Ei tallennettu].

Käyttöpaneelin näyttö

6. Paina "etuliitteen" kohdalla [Muuta].

7. Syötä etuliite numeronäppäimillä ja paina [OK].

Olemassa oleva etuliite voidaan vaihtaa painamalla [Tyhjennä] ja syöttämällä uusi etuliite.

Etuliitteitä voidaan käyttää asiakirjoille, jotka lähetetään yhdyskäytävällä G3-faksiin. Jos IP-faksinumeron ja yhdyskäytävään liittyvän etuliitteen alussa on monta yhtenevää numeroa, voidaan asiakirjat lähettää käyttämällä tallennettuja yhdyskäytävän numeroita. Jos esimerkiksi yhdyskäytävän numeroina on tallennettu sekä 03 että 04 ja 0312345678 on myös määritetty, voidaan asiakirjat lähettää yhdyskäytävän kautta, jonka etuliitteenä käytetään numeroa 03.

Jos halutaan käyttää yhdyskäytäviä IP-faksikohteen numeroista välittämättä, tallennetaan ainoastaan yhdyskäytävän osoitteet tallentamatta etuliitettä.

8. Valitse protokolla.

Käyttöpaneelin näyttö

9. Paina "Yhdyskäytävän osoitteen" kohdalla [Muuta].

10. Syötä yhdyskäytävän osoite ja paina [OK].

11. Paina [OK].

12. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

• Poista

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuperäiset asetukset].

3. Paina [Määritä/muuta/poista yhdyskäytävä].

4. Paina [Poista] ja valitse sitten poistettava yhdyskäytävä.

5. Paina [Kyllä] vahvistusviestiin.

Ellei valittua yhdyskäytävää haluta poistaa, paina [Ei].

6. Paina [Poistu].

7. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri]-näppäintä.

Valikon suojaus

Suojaa valikko -toiminnolla voidaan estää todentamattomia käyttäjiä tekemästä muutoksia käyttäjän työkaluihin. Suojaa valikko voidaan määrittää jokaiselle seuraavista käyttäjän työkalujen valikoista.

Kysy tarkempia tietoja pääkäyttäjältä.

Sähköpostiasetus

Määritä, käytetäänkö faksitoiminnoissa sähköpostia.

Oletusasetuksena on Pois.

Kansioasetus

Määritä, käytetäänkö faksitoiminnoissa "kansiota".

Oletusasetuksena on Pois.