Apparaat

In dit gedeelte worden de instellingen in [Apparaat] onder [Systeeminstellingen] beschreven.

Het instellingenscherm gebruiken

Afbeeldingskwaliteit aanpassen/Afdrukactie

Instellingsitems

Omschrijving

Prioriteit bij gelijktijdige opdrachtuitvoering

"Gelijktijdige opdrachtuitvoering" is om het afdrukken van de functie kopieerapparaat uit te stellen met de printerfunctie of van de faxfunctie met de kopieerfunctie. U kunt de afdrukprioriteit opgeven.

• Toepassing weergegeven op scherm

Functies op het scherm hebben voorrang.

• Kop.app./Doc.Serv., Fax, Printer

De opgegeven functie krijgt de prioriteit. Wanneer de functie Printer of Kopieerapparaat/documentserver prioriteit heeft, wordt het afdrukken van de faxfunctie daarna uitgevoerd.

• Na elk opgegeven aantal overschakelen

Wanneer het apparaat de opdracht krijgt om meerdere functies tegelijkertijd af te drukken, schakelt het apparaat de functie om elke 5 vellen af te drukken.

• Taakvolgorde

Het afdrukken gebeurt in de volgorde van de taken. De faxfunctie krijgt echter de hoogste prioriteit.

• Standaardinstelling: [Toepassing weergegeven op scherm]

Functie resettijd

Geef op hoelang het apparaat moet wachten voordat de modi worden gewijzigd bij gebruik van de multi-toegangsfunctie, zoals kopieerapparaat, fax of printer. Wanneer u veel kopieën maakt en de instellingen voor elke kopie moet wijzigen, geeft u een langere resetperiode op en kunt u onderbreking door andere functies voorkomen.

De instelling van Functie resettijd wordt genegeerd als [Na elk opgeg. aant. oversch.]of [Taakvolgorde] is ingesteld voor [Prioriteit bij gelijktijdige opdrachtuitvoering].

• Standaardinstelling: [Tijd instellen], [3] seconde(n)

Detectie van dubbele invoer van origineel in ADF

Geef hier aan of moet worden gedetecteerd dat gestapelde vellen van een origineel worden ingevoerd voor scannen op de ADF voor dubbelzijdig scannen in één handbeweging.

• Standaardinstelling: [AAN]

Uitloggen tijdens scannen toestaan

Geef aan of uitloggen via het bedieningspaneel is toegestaan tijdens het scannen van het origineel in de kopieerfunctie.

• Standaardinstelling: [Verbieden]

Inschakelen/Energiespaarstand

Instellingsitems

Omschrijving

Ontwaken uit energiespaarstand voor bedrijfstoepassing

Geef aan of u energiezuinig ontwaken vanuit de slaapstand wilt inschakelen. Als [Aan (energiespaarstand)] wordt geselecteerd, kan dit meer energie besparen voor de functies, zoals adresboek of browser, die de afdrukfunctie of scanfunctie niet gebruiken. Het duurt langer dan normaal om te beginnen met afdrukken of scannen.

• Standaardinstelling: [Uit]

Hoofdstroom aan via bediening op afstand

Schakel de hoofdvoeding van het apparaat in via de Wake-On-LAN op de computer in een netwerk.

• Standaardinstelling: [Inactief]

Uitschakelen als netwerkverbinding wordt verbroken

Regio A pictogram (voornamelijk Europa)

Geef aan of er naar de Uit-stand moet worden geschakeld als alle ethernetverbindingen, alle USB 2.0-aansluitingen en het faxverkeer gedurende langer dan twee uur niet zijn verbonden.

Opstartmodus van het bedieningspaneel

Geef op welke voorrang heeft, de tijd tot het Home-scherm wordt weergegeven of het energieverbruik. Wanneer u [Normaal] opgeeft, verbruikt het apparaat minder energie maar duurt het langer voordat het scherm wordt weergegeven dan bij [Snel].

• Standaardinstelling: [Snel]

Herstel door middel van draadloze verbinding

Geef aan of er automatisch vanuit de slaapstand moet worden hersteld wanneer het apparaat vanaf het mobiele apparaat wordt gebruikt.

• Standaardinstelling: [Inactief]

Stil

Instellingsitems

Omschrijving

Stiltemodus: Printer

Geef op of u de stille modus voor de printerfunctie wilt inschakelen. Als u [Aan] selecteert, kunt u alle afdruktaken stil afdrukken maar de afdruksnelheid zal wel langzamer zijn. Afhankelijk van de bedieningsomgeving zal bovendien de levensduur van het apparaat worden verkort.

• Standaardinstelling: [Uit]

Extern apparaat

Instellingsitems

Omschrijving

USB-apparaatlijst registreren/wijzigen

Registreer de Product-ID- en Leverancier ID-informatie voor een IC-kaartlezer als set op de apparatenlijst om het gebruik van USB-apparaten te beperken.

De "Product-ID"- en "Leverancier ID"-informatie voor een USB-apparaat zijn door de fabrikant toegewezen om het individuele apparaat te identificeren. "Leverancier ID"-invoerinstellingen liggen tussen 0x0001 en 0xFFFE en de "Product ID"-invoerinstellingen liggen tussen 0 en 0xFFFF. Er kunnen maximaal tien Product-ID's en Verkoper-ID's worden geregistreerd.

SD-kaartsleuf in bedieningspaneel

Geef aan of de SD-kaartsleuf aan de zijkant van het bedieningspaneel moet worden ingeschakeld.

• Standaardinstelling: [Actief]

USB-geheugensleuf in bedieningspaneel

Geef aan of de USB-sleuf aan de zijkant van het bedieningspaneel moet worden ingeschakeld.

• Standaardinstelling: [Actief]

Gebruik van mediasleuven toestaan

Stel "Opslaan op geheugenopslagapparaat" in op [Verbieden] om te voorkomen dat de gescande gegevens worden opgeslagen op externe media.

Stel "Afdrukken vanaf geheugenopslag" in op [Verbieden] om te voorkomen dat documenten die zijn opgeslagen op externe media worden afgedrukt.

• Standaard

• Opslaan op geheugenopslagapparaat: [Toestaan]

• Afdrukken vanaf geheugenopslagapparaat: [Toestaan]

Informatielekken via de mediasleuf voorkomen

Extern toetsenbord

Geef de toetsenindeling van het externe toetsenbord op.

• Standaardinstelling: [Uit]

@Remote service

Instellingsitems

Omschrijving

Testoproep Service

Voer een testoproep uit naar de Ricoh @Remote center-server (Ricoh-gateway).

Deze functie is beschikbaar wanneer de Ricoh @Remote wordt gebruikt.

Meld status van het apparaat

Stuur bericht over de status van het apparaat naar de Ricoh @Remote center-server (Ricoh-gateway).

Deze functie is beschikbaar wanneer de Ricoh @Remote wordt gebruikt.

Automatische detectie

Geef aan of de statusinformatie van het apparaat moet worden verzameld dat Ricoh @Remote op een netwerk niet ondersteunt en om het samen met de informatie van het apparaat naar de Ricoh @ Remote-server te verzenden. Wanneer u de actieve verzending opgeeft, geeft u de timing en de SNMP-communicatienaam op.

• Standaardinstelling: [Inactief]

Overige

Instellingsitems

Omschrijving

Centraal beheer

• Centraal adresboekbeheer

Dit is de instellingsoptie om de adresboekinformatie tussen apparaten te delen. Apparaten worden opgegeven als een [Beheerserver] en [Beheerde client] en de adresboekinformatie van het serverapparaat wordt met de clientapparaten gedeeld.

• Beheerserver

Als u het apparaat wilt gebruiken als Beheerserver, geeft u het wachtwoord voor centraal beheer op in [Wachtwoord voor centraal beheer]. Gebruik dit om de server die als client fungeert op het apparaat op te geven.

• Beheerde client

Wanneer u het apparaat als client gebruikt, voert u het IP-adres van de beheerserver, hostnaam en Wachtwoord voor centraal beheer in. Geef ook aan of u inloggen op het apparaat wilt toestaan wanneer het niet met de Beheerserver is verbonden.

Wanneer u het apparaat als clientapparaat gebruikt, kunt u niet de instellingen in het adresboek van het apparaat opgeven of een beheerder registreren. Geef ze op in het adresboek van het serverapparaat.

• Standaardinstelling: [Niet centraal beheren]

Centraal beheer (Vervolg)

Opmerking

• Als [Beheerde client] is opgegeven voor Centraal adresboekbeheer, dan zijn de volgende instellingen niet beschikbaar:

• [Adresboek][Registreren] / [Groep aanmak.] / [Bewerken] / [Verwijderen]

• [Adresboek][Beheer][Titel bewerken]

• [Adresboek][Beheer][Back-up van adresboek maken/herstellen]

• [Adresboek][Beheer][Alle gegevens uit het adresboek verwijderen]

• [Systeeminstellingen][Instellingen voor beheerder][Verificatie/Kosten][Beheerdersverif./Verif. gebruik.beheerder/Verif. toepas.beheerder][Beheerder registreren/wijzigen]

• Als u ontvangen faxdocumenten doorstuurt tijdens het updaten van het Adresboek via de functie Centaal adresboekbeheer, kan het zijn dat de documenten worden doorgestuurd naar een verkeerde bestemming.

• Ontvangen faxdocumenten doorsturen naar een andere faxbestemming

• Opgeven van afleverbestemmingen voor de afzender

Ondersteuningsinstellingen

Geef aan of Help moet worden weergegeven op basis van het weergegeven scherm. Wanneer [Help-functies] is ingesteld op [Aan], wordt de knop [?] rechtsbovenaan in het scherm weergegeven. Wanneer u voor de eerste keer op de knop [?] drukt, kunt u in het begeleidingsscherm selecteren of de online- of de offline-help moet worden weergeven.

• Standaard

• Help-functies: [Aan]

• Begeleidingsscherm weergeven: [Actief]

• Bij voorkeur online Help weergeven: [Aan]

Compatibele ID

Geef op of u Compatibele ID wilt in- of uitschakelen. Wanneer dit apparaat via USB of een netwerk met de computer is verbonden, geeft u [Uitschakelen] op om te voorkomen dat een printerstuurprogramma automatisch via plug en play wordt geïnstalleerd.

• Standaardinstelling: [Actief]

Vaste USB-prt

Dit is de instellingsoptie om aan te geven wanneer u dezelfde apparaten gebruikt als dit apparaat. Wanneer u het apparaat via de USB-verbinding als printer gebruikt, hoeft u het printerstuurprogramma niet opnieuw te installeren. Als u deze functie wilt gebruiken, geeft u [Niveau 1] op.

• Standaardinstelling: [Uit]

Stopknop om afdruktaak uit te stellen

Geef het bereik aan om te stoppen door op [Stoppen] te drukken.

• Alle taken

Door op [Stoppen] te drukken, wordt de dialoog weergegeven om alle taken te stoppen.

Als de dialoog wordt weergegeven, worden nieuw ontvangen taken nog niet afgedrukt waardoor het mogelijk is afdruktaken te stoppen net nadat ze vanaf de computer verstuurd zijn.

• Taken die wrdn uitgevrd

Stopt alle taken van het apparaat. Taken ontvangen nadat er op [Stoppen] is gedrukt, worden niet gestopt.

• Alleen huidige taak

Stop de taken voor de functies die worden weergegeven op het bedieningspaneel.

• Standaardinstelling: [Alle taken]

Apparaat op afstand registreren/wijzigen/verwijderen

U kunt dit apparaat met maximaal zes andere faxapparaten verbinden. Geef de IP-adressen en hostnamen op van de gekoppelde apparaten.

Overzicht van de functie Fax op afstand