Informatielekken via de mediasleuf voorkomen

U kunt het gebruik van de mediasleuf beperken om informatielekken te voorkomen.

Documenten die in het apparaat worden gescand, kunnen in een USB-geheugenapparaat of op een SD-kaart worden opgeslagen via de mediasleuf aan de zijkant van het bedieningspaneel. Deze functie is nuttig, maar vergroot ook de kans op informatielekken als gevolg van vermiste of gestolen opslagapparaten. Beperk de functies van de mediasleuf overeenkomstig uw beveiligingsbeleid.

Afbeelding van het voorkomen van gegevenslekken via de mediasleuf
  • De mediasleuf kan worden gebruikt voor het opslaan van gescande documenten op externe opslagmedia of het afdrukken van documenten die op een opslagmedium zijn opgeslagen. U kunt alleen de scanfunctie uitschakelen of zowel de scan- als de afdrukfuncties.

1Log in als apparaatbeheerder op het bedieningspaneel van het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk in het instellingenscherm op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Apparaat][Extern apparaat][Gebruik van mediasleuven toestaan].

5Selecteer bij elke voorwaarde of u wilt verbieden dat deze in de lijst wordt geplaatst.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Opslaan op geheugenopslagapparaat: Selecteer [Verbieden] om de opslag van documenten op geheugenopslagapparaten uit te schakelen.

• Vanaf geheugenopslag afdrukken: Selecteer [Verbieden] om het afdrukken van documenten die opgeslagen zijn op geheugenopslagapparaten uit te schakelen.

6Druk op [OK].

7Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel), en log vervolgens uit bij het apparaat.