Maatregelen treffen om gegevenslekken te voorkomen

Informatielekken kunnen worden veroorzaakt door verlies van documenten of gegevens of door menselijke fouten. De informatie in het apparaat is veiliger door deze problemen te verminderen en betere bewustwording bij gebruikers over bestandsbeheer te bewerkstelligen.

Toegang tot het adresboek beperken

Afbeelding van maatregelen treffen om gegevenslekken te voorkomen

Beperkt de methode om bestemmingen op te geven in de functies Fax of Scanner, zodat voorkomen wordt dat gegevens naar een onbedoeld adres worden gestuurd.

Informatielekken door het verzenden naar een foute bestemming voorkomen

Gebruik van de mediasleuf beperken

Afbeelding van maatregelen treffen om gegevenslekken te voorkomen

U kunt de USB-poort en de SD-kaartsleuf aan de zijkant van het bedieningspaneel uitschakelen waarmee gegevens kunnen worden opgeslagen. Hiermee voorkomt u gegevenslekken.

Informatielekken via de mediasleuf voorkomen

Voorkomen dat documenten worden achtergelaten of niet-geverifieerde kopieën worden gemaakt

Afbeelding van maatregelen treffen om gegevenslekken te voorkomen
  • Om te voorkomen dat afgedrukte documenten in het apparaat worden achtergelaten, kunt u opgeven dat de naam van de gebruiker die het document heeft afgedrukt op het uitvoerblad wordt afgedrukt, of u kunt bepalen dat het bedieningspaneel moet worden gebruikt om het afdrukken uit te voeren.

• Hiermee wordt tevens ingesteld dat ingesloten tekst wordt afgedrukt als waarschuwing voor onbevoegd kopiëren.

Gegevenslekken via afgedrukte vellen voorkomen

Gegevens op de harde schijf coderen of gegevens verwijderen door ze te overschrijven

Afbeelding van maatregelen treffen om gegevenslekken te voorkomen

De harde schijf van het apparaat slaat alle gegevens van documenten en gebruikers op in het adresboek. De gegevens op de harde schijf kunnen worden gecodeerd of tijdelijke gegevens kunnen worden verwijderd door middel van overschrijving. Zo kunnen gegevens niet meer worden hersteld.

Gegevens coderen om gegevenslekken te voorkomen wanneer een apparaat wordt gestolen of afgevoerd