Verschillende methodes voor het ontvangen van faxen

U kunt inkomende documenten op verschillende manieren ontvangen, zoals Directe ontvangst, Geheugenontvangst en Vervangende ontvangst.

Directe ontvangst

Het apparaat drukt normaal gesproken telkens een vel af wanneer het een pagina ontvangt met een fax of IP-fax.

Geheugenontvangst

Het apparaat slaat het ontvangen document tijdelijk op in het geheugen en drukt het document vervolgens af, bij ontvangst van een e-mailfax of internetfax of wanneer u een van de volgende functies instelt:

• Combineren van 2 originelen of Dubbelzijdig

• Ontvangst met meerdere kopieën

Vervangende ontvangst

Het apparaat slaat de ontvangen documenten automatisch op wanneer het afdrukken niet kan worden uitgevoerd.

• Wanneer het apparaat een document ontvangt via Vervangende ontvangst, gaat het fax-indicatielampje branden en wordt het bericht "Substitute RX File" weergegeven in de Fax RX File Widget. De documenten die met Vervangende ontvangst zijn ontvangen, worden automatisch afgedrukt wanneer afdrukken wordt ingeschakeld op het apparaat.

Belangrijk

• In geval van stroomuitval of wanneer de stekker van het apparaat gedurende een uur of langer uit het stopcontact is gehaald, worden alle documenten die zijn opgeslagen in het geheugen van de fax gewist. Als een document is gewist wordt er een "Stroomuitvalrapport" afgedrukt waarop de gewiste documenten staan vermeld.

• Wanneer er een fout via een rapport of e-mail wordt gemeld

• Het apparaat verbreekt de verbinding als het resterende geheugen 0% wordt tijdens het ontvangen van een fax.

Opmerking

De voorwaarden instellen voor gebruik van Vervangende ontvangst

Het apparaat gebruikt Vervangende ontvangst voor alle documenten die worden ontvangen terwijl het apparaat bezig is met afdrukken in de kopieer- of afdrukfunctie, wanneer de uitvoerlade vol is of wanneer er een paneel openstaat.

U kunt de voorwaarden instellen om Vervangende ontvangst te gebruiken wanneer:

• Er een papierstoring is opgetreden.

• Papier of toner leeg is

• Een storing optreedt voor alle papierlades

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Gedetailleerde initiële instellingen][Parameterinstelling][Parameterinstelling] om het switch-bedieningsscherm weer te geven.

4Configureer de bitnummers [2] en [1] onder switchnummer [05] om de voorwaarden in te stellen voor het gebruik van Vervangende ontvangst.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Om Vervangende ontvangst uit te voeren voor alle inkomende documenten:

Stel "0" in als huidige waardes van bitnummer [1] en [2].

• Om Vervangende ontvangst alleen uit te voeren wanneer de naam van de afzender (om weer te geven) of het faxnummer van de afzender wordt ontvangen:

Stel "0" in als huidige waarde van bitnummer [2] en "1" als huidige waarde van bitnummer [1].

• Om Vervangende ontvangst alleen uit te voeren voor inkomend documenten die verstuurd zijn vanaf een Ricoh-apparaat met Gesloten Netwerk en wanneer de ID overeenkomt met de Gesloten Netwerk-Code die is opgegeven in het apparaat:

Stel "1" in als huidige waarde van bitnummer [2], en "0" als huidige waarde van bitnummer [1].

• Om alle inkomende documenten af te wijzen:

Stel "1" in als huidige waarde van bitnummers [1] en [2].

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

E-mails ontvangen

Het apparaat ontvangt een e-mail wanneer het verstuurd wordt vanaf een apparaat dat internetfax ondersteunt, of een computer waarbij het e-mailadres van het apparaat is opgegeven als bestemming.

Internetfax

Het apparaat ontvangt een e-mail verstuurd naar het e-mailadres van het apparaat als internetfax, en drukt deze af. Het apparaat kan ook een e-mail ontvangen die verstuurd is vanaf een computer of mobiel apparaat, en het bijgevoegde bestand afdrukken.

Documenten zenden en ontvangen via internetfax

E-mails ontvangen met SMTP

In de standaard fabrieksinstellingen ontvangt het apparaat met regelmatige tussenpozen inkomende e-mails. Wanneer het ontvangstprotocol op SMTP is ingesteld, ontvangt het apparaat een inkomende e-mail zodra deze aankomt op de SMTP-server.

Internetfax ontvangen