Internetfax ontvangen

U kunt een e-mail die verzonden is naar het e-mailadres van het apparaat ontvangen als internetfax en deze afdrukken. Het apparaat is geconfigureerd om elke 15 minuten te controleren of er inkomende e-mails zijn op de POP-server (de standaard fabrieksinstelling).

• Het apparaat ontvangt inkomende e-mails zodra deze binnenkomen op de server wanneer SMTP is ingesteld als ontvangstprotocol (SMTP-ontvangst).

• U kunt het apparaat ook instellen dat inkomende e-mails niet automatisch worden ontvangen, maar alleen wanneer u op het faxscherm werkt.

Opmerking

• Er wordt geen e-mail met een foutmelding verzonden naar de afzender als het verzenden mislukt als SMTP-ontvangst is opgegeven.

• U kunt een e-mail naar het e-mailadres voor internetfax verzenden en het bijgevoegde bestand afdrukken op het apparaat.

Ontvangstfuncties die gebruikt kunnen worden met internetfax

De volgende tabel toont de beschikbaarheid van de functies bij ontvangst van internetfaxen:

: Beschikbaar

-: Niet beschikbaar

Functie

Beschikbaarheid

Directe ontvangst

-

Gesloten netwerkcode

-

Paginaverkleining

Centreerteken afdrukken

TSI-afdruk (Transmitting Subscriber Identification)

Ontvangsttijd

Automatische opstart bij faxontvangst

Geheugenbeveiliging ontvangst

-

Ontvangst met meerdere kopieën

-

Geautoriseerde ontvangst per afzender

Ontvangstbestand afdrukhoeveelheid per afzender

Ontvangst met geheugenbeveiliging per afzender

-

Doorzenden per afzender

2-zijdig afdrukken per afzender

Papierlade per afzender

Paginasplitsing en lengteverkleining

Centreerteken

Afbeelding draaien

Twee originelen combineren

-

Dubbelzijdig afdrukken

Lade voor regels opgeven

Papierlade

Teller communicatie pagina's

Doorzenden

Automatische papierselectie

Afdrukken op papier uit de handinvoerlade

Afdrukken op het juiste formaat

SMTP-ontvangst configureren

Met de standaard fabrieksinstelling ontvangt het apparaat inkomende e-mails elke 15 minuten. Wanneer het ontvangstprotocol op SMTP is ingesteld bij [Systeeminstellingen][Verzenden (e-mail/map)][E-mailen], ontvangt het apparaat een inkomende e-mail zodra deze binnenkomt op de SMTP-server.

U kunt de e-mail die via SMTP is ontvangen, ook afleveren op een ander faxapparaat.

E-mails die via SMTP zijn ontvangen afleveren aan een andere faxbestemming

Belangrijk

• Geef het apparaat van tevoren op als de doorstuurbestemming van de SMTP-server in de M-record van de DNS-server.

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Systeeminstellingen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Verzenden (e-mail/map)][E-mailen][Ontvangstprotocol].

4Selecteer [SMTP] en druk op [OK].

5Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Opmerking

• Inkomende e-mails worden niet ontvangen, zelfs tijdens de periode voor het ontvangen van e-mails als de resterende geheugencapaciteit laag wordt. Het apparaat zal opnieuw e-mails ontvangen als er een voldoende hoeveelheid geheugen beschikbaar wordt.

E-mails handmatig ontvangen

U kunt direct controleren of er inkomende e-mails zijn zonder te wachten tot het apparaat dit controleert.

1Druk op [Fax] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxontvangst] op het faxscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Handmatige ontvangst: E-mail].

Afbeelding van bedieningspaneel

Een bijgevoegd bestand van een e-mail afdrukken

Het apparaat kan een bestand afdrukken dat is bijgevoegd aan een e-mail verzonden vanaf een computer of mobiel apparaat. De ondersteunde bestandsformaten zijn JPEG, PDF en TIFF (zwart-wit).

• U kunt slechts één JPEG- of PDF-bestand toevoegen aan een e-mail.

• Het apparaat handelt verschillend afhankelijk van het bestandsformaat.

TIFF-bestand als bijlage

Het apparaat ontvangt en drukt de inkomende e-mail af als een internetfax.

JPEG- of PDF-bestand als bijlage

• JPEG/PDF-bestanden worden als taken verwerkt in de printerfunctie en niet in de faxfunctie.

• De tekstgegevens in de hoofdtekst van de e-mail worden niet afgedrukt.

• U kunt niet alle ontvangstfuncties gebruiken die beschikbaar zijn bij een gebruikelijke fax. Het apparaat antwoordt niet op een vraag voor ontvangstbevestiging.

• De afdrukgeschiedenis wordt opgeslagen als de taakgeschiedenis in de printerfunctie.

• Een gecodeerde PDF wordt alleen afgedrukt wanneer het wachtwoord dat is opgegeven voor het bestand overeenkomt met het wachtwoord dat is opgegeven in [Printereigenschappen][PDF Menu][PDF wachtwoord wijzigen].

• Wanneer het apparaat een JPEG-bestand in EXIF-formaat ontvangt, wordt het bestand afgedrukt op papier van A4- of LT-formaat.

Opmerking

• Als het apparaat is ingesteld om een JPEG/PDF-bestand niet af te drukken, en een bestand ontvangt in een ander formaat dan TIFF, PDF of JPEG, wordt er per e-mail een foutmelding gestuurd naar de afzender van de e-mail.