Vynechat záhlaví
 

Když tiskárna řádně nefunguje

Problém

Řešení

Papír není podáván ze zvoleného zásobníku.

Používáte-li operační systém Windows, mají nastavení provedená pomocí ovladače tiskárny přednost před nastaveními z ovládacího panelu. Nastavte, který vstupní zásobník má ovladač tiskárny používat.

Podrobnosti viz nápověda tiskárny.

Výtisky se nestohují správně.

Zapnutí tiskárny trvá příliš dlouho.

Když je tiskárna vypnuta během přístupu k pevnému disku (například: během mazání souboru), bude při příštím zapnutí potřebovat na spuštění více času. Abyste zabránili časovým ztrátám, tiskárnu během provozu nevypínejte.

Obnovení tisku trvá příliš dlouho.

  • Data jsou objemná nebo složitá, proto jejich zpracování trvá dlouho. Pokud indikátor vstupu dat bliká, probíhá zpracování dat. Počkejte, dokud se tisk nespustí.

  • Tiskárna byla v režimu spořiče energie nebo v režimu spánku. Pro obnovení stavu z těchto režimů se musí tiskárna zahřát a chvíli trvá, než se nezahájí tisk. Podrobnosti viz Úspora energie.

Dokončení tiskové úlohy trvá příliš dlouho.

  • Zpracování stránek s fotografiemi či jinak datově náročných stránek v tiskárně trvá dlouho, takže na vytištění těchto dat je nutno počkat. Změna nastavení na ovladači tiskárny může zrychlit tisk. Podrobnosti viz nápověda tiskárny.

  • Data jsou objemná nebo složitá, proto jejich zpracování trvá tiskárně dlouho. Pokud indikátor vstupu dat bliká, probíhá zpracování dat. Počkejte, dokud se tisk nespustí.

  • Pokud se na displeji zobrazí “Čekání na tisková data... ”, tiskárna se nyní zahřívá. Vyčkejte. Tiskárna upravuje registraci barev. Vyčkejte.

Doplňkové možnosti se neobjeví ve vlastnostech tiskárny.

Mezi počítačem a tiskárnou není obousměrná komunikace. Musíte nakonfigurovat připojené příslušenství ve vlastnostech tiskárny. Podrobnosti viz nápověda tiskárny.

Provádění kombinovaného nebo vázaného tisku.

Zkontrolujte, zda se nastavení formátu a směru papíru v ovladači tiskárny shodují s nastaveními v aplikaci.

Nejsou-li nastavení stejná, změňte nastavení v ovladači tiskárny.

Funkcí automatické volby zásobníku je zvolen prázdný zásobník a dokument není kvůli chybějícímu papíru vytištěn.

Pokud je zásobník papíru otevřen a zavřen v době, kdy je tiskárna v úsporném režimu, bude tiskárna po obnovení provozu inicializovat zásobník, ale zásobník nebude volitelný funkcí automatické volby zásobníku.

Pro tisk ze zásobníku papíru, který jste otevřeli a zavřeli v době, kdy byla tiskárna v úsporném režimu, musíte před tiskem určit zásobník papíru jako zdrojový zásobník manuálně. Když se tiskárna obnoví z úsporného režimu a dokončí inicializaci, vytiskne pak dokument ze zásobníku, který jste zadali.