Konfigurera IPsec-inställningar

För kommunikationssäkerhetens skull stöder den här maskinen IPsec. IPsec överför säkra datapaket på IP-protokollnivå med krypteringsmetoden dela kod, där både avsändare och mottagare behåller samma kod. Den här maskinen använder automatiskt kodbyte för att konfigurera den delade koden för båda parter. Med inställningen för automatiskt byte kan du förnya de delade kodbytesinställningarna inom en angiven giltighetsperiod och uppnå högre säkerhet vid överföring.

Viktigt

• När "Inaktiv" anges för "Uteslut HTTPS-kommunikation" kan åtkomst till Web Image Monitor gå förlorad om huvudinställningarna inte är korrekt konfigurerade. För att förhindra det kan du ange IPsec så att HTTPS-överföring utesluts genom att välja "Aktiv". När du vill inkludera HTTPS-överföring rekommenderar vi att du väljer "Inaktiv" för "Uteslut HTTPS-kommunikation" när du bekräftat att IPsec är korrekt konfigurerat. När "Aktiv" har valts för "Uteslut HTTPS-kommunikation", även om HTTPS-överföring inte riktas av IPsec, kan Web Image Monitor bli oanvändbart när TCP riktas av IPsec från datorsidan.

• Om du inte har åtkomst till Web Image Monitor pga IPsec-konfigurationsproblem, avaktiverar du Systeminställning på kontrollpanelen och går sedan till Web Image Monitor.

• För mer information om hur du aktiverar och inaktiverar IPsec via kontrollpanelen, se Connecting the Machine/ System Settings.

• IPsec tillämpas inte på data som erhållits genom DHCP, DNS eller WINS.

Operativsystem som stöds

Operativsystem

OBS!

• Windows Server 2003/2003 R2

IPsec över IPv4 kan användas.

• Windows Vista/7/8/8.1

• Windows Server 2008/2008 R2/2012/2012 R2

• Mac OS X 10.4.8 eller senare

• Red Hat Enterprise Linux WS 4.0

• Solaris 10

IPsec över både IPv4 och IPv6 kan användas.

Vissa inställningsobjekt stöds inte beroende på operativsystemet. Se till att de IPsec-inställningar du har angivit stämmer överens med operativsystemets IPsec-inställningar.