Konfigurera PDF-filer med elektroniska signaturer

Denna maskin kan skapa PDF-filer med elektroniska signaturer. En PDF-fil med elektronisk signatur certifierar den som har skapat PDF-filen samt datum och tid då den skapades. Manipulering hindras också eftersom manipulerade dokument kan upptäckas.

För att skapa PDF-filer med elektroniska signaturer väljer du först, från de enhetscertifikat som har skapats och installerats, det certifikat som ska användas för signaturen.

Som enhetscertifikat kan du antingen använda ett självsignerat certifikat skapat i maskinen eller ett certifikat utfärdat av en certifikatutfärdare. Information om hur du skapar och installerar ett enhetscertifikat finns i Skydda kommunikationsvägar via ett enhetscertifikat.

Viktigt

• För att skapa digitalt signerade PDF:er måste du först ange [E-postadress för administratör] under [Filöverföring] i [Systeminställning].

• För att kunna använda enhetscertifikatet för digitalt signerade PDF:er måste du först ange administratörens e-postadress så att den är identisk med den som är registrerad under "E-postadress för administratör" i [Systeminställning].

Välj det certifikat som ska användas för signaturer.

1Logga in som nätverksadministratör från Web Image Monitor.

2Peka på [Enhetshantering] och klicka sedan på [Konfiguration].

3Klicka på [Enhetens certifikat] under"Säkerhet".

4Välj det certifikat som ska användas för den elektroniska signaturen från rullgardinsmenyn i "Digital PDF-signatur" eller "Digital PDF/A-signatur" under "Certifikat".

Digital PDF-signatur: Denna kan bifogas till PDF-filer i andra format än PDF/A.

Digital PDF/A-signatur: Denna kan bifogas till PDF-filer i andra format än PDF/A.

5Klicka på [OK].

6“Uppdaterar...” visas. Avvakta i 1 eller 2 minuter och klicka sedan på [OK].

Om den föregående skärmbilden inte visas igen när du klickar på [OK], vänta en stund och klicka sedan på uppdateringsknappen i webbläsaren.

7Logga ut.

Obs

• Om det valda enhetescertifikatet löper ut kan signaturer inte bifogas till PDF-filer. Välj ett certifikat som fortfarande är giltigt.

• Signaturalgoritmen för enhetscertifikatets digitala signatur som kan bifogas till PDF/A-filer är "sha1WithRSA-1024".