IPsec-inställningar

IPsec-inställningar för den här maskinen kan göras i Web Image Monitor. Följande tabell förklarar enskilda inställningsposter.

Poster för IPsec-inställningar

Inställning

Beskrivning

Inställningsvärde

IPsec

Ange om du ska aktivera eller avaktivera IPsec.

• Aktivt

• Ej aktivt

Uteslut HTTPS-kommunikation

Ange om du ska aktivera IPsec för HTTPS-kommunikation.

• Aktivt

• Ej aktivt

Ange "Aktiv" om du inte vill använda IPsec för HTTPS-kommunikation.

IPsec-inställningen kan även konfigureras från kontrollpanelen.

Säkerhetsnivå för automatiskt byte av krypteringsnycklar

När du väljer säkerhetsnivå konfigureras vissa säkerhetsinställningar automatiskt. Följande tabell förklarar säkerhetsnivåernas egenskaper.

Säkerhetsnivå

Egenskaper för säkerhetsnivå

Enbart autentisering

Välj den här nivån om du vill autentisera överföringspartnern och förhindra obehörig datamanipulering, men inte utföra kryptering av datapaket.

Eftersom data skickas som okrypterad text är datapaket sårbara för avlyssning. Välj inte detta om du håller på att utbyta känslig information.

Autentisering och låg krypteringsnivå

Välj den här nivån om du vill kryptera datapaketen och även autentisera överföringspartnern och förhindra obehörig paketmanipulering. Paketkryptering hjälper till att förhindra tjuvlyssningsattacker. Den här nivån tillhandahåller mindre säkerhet än "Autentisering och hög krypteringsnivå".

Autentisering och hög krypteringsnivå

Välj den här nivån om du vill kryptera datapaketen och även autentisera överföringspartnern och förhindra obehörig paketmanipulering. Paketkryptering hjälper till att förhindra tjuvlyssningsattacker. Den här nivån ger större säkerhet än "Autentisering och låg krypteringsnivå".

Följande tabell är en lista över inställningar som automatiskt konfigureras i enligt säkerhetsnivån.

Inställning

Enbart autentisering

Autentisering och låg krypteringsnivå

Autentisering och hög krypteringsnivå

Säkerhetspolicy

Använd

Använd

Använd

Inkapslingsläge

Transport

Transport

Transport

Kravnivå för IPsec

Använd när det är möjligt

Använd när det är möjligt

Alltid nödvändigt

Autentiseringsmetod

PSK

PSK

PSK

Fas 1 Hash-algoritm

MD5

SHA1

SHA256

Fas 1 Krypteringsalgoritm

DES

3DES

AES-128-CBC

Fas 1 Diffie-Hellman-grupp

2

2

2

Fas 2 Säkerhetsprotokoll

AH

ESP

ESP

Fas 2 Autentiseringsalgoritm

HMAC-SHA1-96/HMAC-SHA256-128/HMAC-SHA384-192/HMAC-SHA512-256

HMAC-SHA1-96/HMAC-SHA256-128/HMAC-SHA384-192/HMAC-SHA512-256

HMAC-SHA256-128/HMAC-SHA384-192/HMAC-SHA512-256

Fas 2 Rättighet att använda krypteringsalgoritmer

Okrypterad text (NULL-kryptering)

3DES/AES-128/AES-192/AES-256

AES-128/AES-192/AES-256

Fas 2 PFS

Ej aktivt

Ej aktivt

2

Inställningsobjekt för automatiskt byte av krypteringsnycklar

När du anger en säkerhetsnivå, konfigureras de motsvarande säkerhetsinställningarna automatiskt men andra inställningar som adresstyp, lokal adress och fjärradress måste fortfarande konfigureras manuellt.

När du har angivit en säkerhetsnivå, kan du fortfarande göra ändringar i de automatiskt konfigurerade inställningarna. När du ändrar en automatiskt konfigurerad inställning övergår säkerhetsnivån automatiskt till "Användarinställningar".

Inställning

Beskrivning

Inställningsvärde

Adresstyp

Ange adresstypen som IPsec-överföringen används för.

• Ej aktivt

• IPv4

• IPv6

• IPv4/IPv6 (Endast Standardinställningar)

Lokal adress

Ange maskinens adress. Om du använder flera adresser i IPv6 kan du också ange ett adressintervall.

Maskinens IPv4- eller IPv6-adress.

Om du inte ställer in ett adressintervall, ange 32 efter en IPv4-adress eller ange 128 efter en IPv6-adress.

Fjärradress

Ange adressen för IPsec-överföringspartnern. Du kan också ange ett adressintervall.

IPsec-överföringspartnerns IPv4- eller IPv6-adress.

Om du inte ställer in ett adressintervall, ange 32 efter en IPv4-adress eller ange 128 efter en IPv6-adress.

Säkerhetspolicy

Ange hur IPsec ska hanteras.

• Använd

• Passera

• Kassera

Inkapslingsläge

Ange inkapslingsläget.

(automatisk inställning)

• Transport

• Tunnel

Om du anger "Tunnel" måste du också ange "Tunnelns ändpunkter", vilka utgörs av den första och den sista IP-adressen. Ställ in samma adress för begynnelsepunkt som du ställt in för "Lokal adress".

Kravnivå för IPsec

Ange om du bara vill överföra med IPsec eller om du vill tillåta okrypterad överföring när IPsec inte kan etableras.

(automatisk inställning)

• Använd när det är möjligt

• Alltid nödvändigt

Autentiseringsmetod

Ange metoden för att autentisera överföringspartners.

(automatisk inställning)

• PSK

• Certificat

Om du anger "PSK" måste du även ange PSK-text (med ASCII-tecken).

Om du använder "PSK" ska du ange ett PSK lösenord med upp till 32 ASCII-tecken.

Om du väljer "Certifikat" måste certifikatet för IPsec installeras och anges innan det kan användas.

Text till PSK (PreShared Key)

Ange den på förhand delade nyckeln för

PSK-autentisering.

Ange den på förhand delade koden för PSK-autentisering.

Fas 1

Hash-algoritm

Ange den HASH-algoritm som ska användas i fas 1.

(automatisk inställning)

• MD5

• SHA1

• SHA256

• SHA384

• SHA512

Fas 1

Krypteringsalgoritm

Ange krypteringsalgoritmen som ska användas i fas 1.

(automatisk inställning)

• DES

• 3DES

• AES-128-CBC

• AES-192-CBC

• AES-256-CBC

Fas 1

Diffie-Hellman-grupp

Ange det Diffie-Hellman-gruppnummer som används för generering av IKE-krypteringsnyckel.

(automatisk inställning)

• 1

• 2

• 14

Fas 1

Giltighetsperiod

Ange den tidsperiod då SA-inställningarna i fas 1 ska vara giltiga.

Ange i sekunder från 300 s (5 min) till 172800 s (48 h).

Fas 2

Säkerhetsprotokoll

Ange det säkerhetsprotokoll som ska användas i fas 2.

För att använda både kryptering och autentisering på skickad data anger du "ESP" eller "ESP+AH".

För att endast använda autentiseringsdata anger du "AH".

(automatisk inställning)

• ESP

• AH

• ESP+AH

Fas 2

Autentiseringsalgoritm

Ange den autentiseringsalgoritm som ska användas i fas 2.

(automatisk inställning)

• HMAC-MD5-96

• HMAC-SHA1-96

• HMAC-SHA256-128

• HMAC-SHA384-192

• HMAC-SHA512-256

Fas 2

Rättighet att använda krypteringsalgoritmer

Ange krypteringsalgoritmen som ska användas i fas 2.

(automatisk inställning)

• Okrypterad text (NULL-kryptering)

• DES

• 3DES

• AES-128

• AES-192

• AES-256

Fas 2

PFS

Ange om du vill aktivera PFS. Om PFS aktiveras, välj sedan Diffie-Hellmangruppen.

(automatisk inställning)

• Ej aktivt

• 1

• 2

• 14

Fas 2

Giltighetsperiod

Ange den tidsperiod då SA-inställningarna i fas 2 ska vara giltiga.

Ange en period (i sekunder) från 300 (5 min) till 172 800 (48 h).