Opgeslagen bestanden beheren

In dit deel wordt beschreven hoe u de toegangsrechten voor opgeslagen bestanden kunt opgeven.

U kunt opgeven wie er toestemming heeft om opgeslagen gescande bestanden en de bestanden in de Document Server te openen.

Hiermee wordt voorkomen dat opgeslagen bestanden door onbevoegde gebruikers worden afgedrukt of verzonden.

U kunt ook opgeven welke gebruikers opgeslagen bestanden kunnen wijzigen of verwijderen.

Zie Snel aan de slag voor meer informatie over de optionele modules die voor deze functie zijn vereist.

Als u het gebruik van opgeslagen bestanden wilt beperken, kunt u 4 soorten toegangsrechten instellen.

Soorten toegangsrechten

Toegangsrechten

Beschrijving

Alleen-lezen

U kunt de inhoud van en informatie over opgeslagen bestanden bekijken en de bestanden afdrukken en verzenden.

Bewerken

U kunt de afdrukinstellingen van opgeslagen bestanden wijzigen.

Dit betekent dat u de bestanden ook kunt bekijken.

Bew./Verw.

U kunt opgeslagen bestanden verwijderen.

Dit betekent dat u de bestanden ook kunt bekijken en bewerken.

Volledig beheer

U kunt zowel de gebruiker- als de toegangsrechten instellen.

Dit betekent dat u de bestanden ook kunt bekijken, bewerken en verwijderen.

Wachtwoord voor opgeslagen bestanden

• De bestandsbeheerder of eigenaar kan wachtwoorden voor zijn of haar opgeslagen bestanden instellen. Hiermee vergroot u de bescherming tegen onbevoegd gebruik van bestanden. Voor meer informatie over het toewijzen van een wachtwoord aan een opgeslagen bestand, zie Wachtwoorden opgeven voor opgeslagen bestanden.

• Zelfs als gebruikersverificatie niet is ingesteld, kunnen wachtwoorden voor opgeslagen bestanden worden ingesteld.

Opmerking

• Bestanden kunnen worden opgeslagen door iedere gebruiker die de Document Server-, kopieer-, scan-, fax- of afdrukfunctie mag gebruiken.

• Met Web Image Monitor kunt u de inhoud van opgeslagen bestanden controleren. Zie de helpfunctie van Web Image Monitor voor meer informatie.

• Het standaard toegangsrecht voor de eigenaar is "Alleen-lezen". U kunt ook het toegangsrecht instellen.

• De bestandbeheerder configureert niet alleen toegangsrechten, maar kan ook opgeslagen bestanden verwijderen. Voor meer informatie over de methodes voor het verwijderen van documenten, zie de handleiding KopiĆ«ren / Document Server.