Toegangsrechten voor elk opgeslagen bestand configureren

Dit kan worden ingesteld door de bestandsbeheerder of eigenaar.

Geef voor elk opgeslagen bestand de gebruikers en hun toegangsrechten op.

Belangrijk

• Als u bestanden niet meer kunt openen, moet u de toegangsrechten ervan opnieuw instellen als eigenaar. De bestandsbeheerder kan de toegangsrechten opnieuw instellen. Als u een bestand wilt openen, maar niet over de vereiste toegangsrechten beschikt, moet u de eigenaar om toestemming vragen.

• De bestandsbeheerder kan de eigenaar van een document wijzigen met de instelling [Wijz. toeg.privil.] voor het document. Met deze instelling kan de bestandsbeheerder ook de toegangsrechten van de eigenaar en andere gebruikers wijzigen.

• De documenteigenaar en gebruikers met het recht op [Totale controle] van het document, kunnen de toegangsrechten van de eigenaar en van andere gebruikers wijzigen onder de instelling [Wijz. toeg.privil.].

1Meld u aan als de bestandsbeheerder of eigenaar via het bedieningspaneel.

2Sluit het oorspronkelijke instellingenscherm.

• Bij gebruik van het standaardbedieningspaneel:

Druk op de [Gebruikersinstellingen/Teller]-knop.

• Bij gebruik van het Smart Operation Panel:

Druk op [Gebruikersinstellingen/Teller] (Operation panel screen illustration) rechts bovenaan het scherm.

Als de melding “U heeft geen rechten om deze functie te gebruiken.” wordt weergegeven, drukt u op [Afsluiten].

3Druk op de [Home]-knop op het bedieningspaneel en druk op het pictogram van de [Document Server] op het scherm.

Als de melding “U heeft geen rechten om deze functie te gebruiken.” wordt weergegeven, drukt u op [Afsluiten].

Afbeelding van Home-knop

4Selecteer de map.

Schermafbeelding bedieningspaneel

5Selecteer het bestand.

Schermafbeelding bedieningspaneel

6Druk op [Bestandsinf. wijzigen].

Schermafbeelding bedieningspaneel

7Druk op [Wijz. toeg.privil.].

8Druk op [Progr/Wijz/Verwijd].

Schermafbeelding bedieningspaneel

9Druk op [Nieuw progr.].

10Selecteer de gebruikers of groepen aan wie u toegangsrechten wilt verlenen.

Schermafbeelding bedieningspaneel

U kunt meerdere gebruikers selecteren.

Als u op [Alle gebruikers] drukt, worden alle gebruikers geselecteerd.

11Druk op [Afsluit.].

12Selecteer de gebruiker aan wie u toegangsrechten wilt verlenen en selecteer de betreffende rechten.

Schermafbeelding bedieningspaneel

Selecteer één van de volgende toegangsrechten: [Alleen lezen], [Bewerken], [Bew./Verw.] of [Totale controle].

13Druk op [Afsluit.].

14Druk op [OK].

15Log uit.

Opmerking

• U kunt dit ook met Web Image Monitor instellen. Zie de helpfunctie van Web Image Monitor voor meer informatie.

• Met de rechten voor "Bewerken", "Bew./Verw." en "Totale controle" kan een gebruiker bewerkingen uitvoeren waarmee gevoelige informatie kan worden gewijzigd of verloren kan gaan. Het is verstandig om algemene gebruikers alleen het recht "Alleen-lezen" toe te wijzen.