Fel- och statusmeddelanden på skärmen

I den här avsnittet beskrivs innebörden av de meddelanden som visas på skärmen och hur du ska gå till väga när ett specifikt meddelande visas.

Meddelanden är listade i alfabetisk ordning i tabellen nedan.

"X" anger de delar av meddelandena som ändras beroende på den specifika situationen, t.ex. beroende på pappersformat, papperstyp eller kassettnamn.

Meddelande

Orsaker

Lösningar

2XXX14

Maskinen kunde inte skriva ut det mottagna faxet eller så kunde inte maskinens minne hantera det mottagna faxet eftersom dokumentet var för stort.

• Det fanns inget papper i papperskassetten. Fyll på med papper i papperskassetten. Se Fylla på papper.

• Kassetten som ställts in för [Välj papperskassett] under [Faxfunktioner] innehöll inte papper i A4-, Letter-, eller Legal-format. Fyll på kassetten med ett giltigt pappersformat och konfigurera därefter inställningarna för pappersformat under [Systeminst.].

• En lucka eller kassett var öppen. Stäng luckan eller kassetten.

• Ett pappersstopp inträffade. Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

• En skrivarpatron har tagit slut. Byt skrivarpatron. Se Byta skrivarpatron.

• Det mottagna faxet var för stort. Be avsändaren att skicka dokumentet på nytt men då uppdelat i flera mindre enskilda fax, eller med en lägre upplösning.

ADF-lucka öppen (dokumentmatarens lucka)

Stäng ADF-lucka

Dokumentmatarens lucka (ARDF/ADF) är öppen.

• Stäng luckan ordentligt.

Felm original, ADF

Öpn dok.mat. lock

och ta bort papper.

Ett original har fastnat i dokumentmataren (ARDF eller ADF).

Tillgängligt:2-sidig kop A4/LG/LT

2-sidig kopiering kunde inte utföras eftersom kassetten inte innehåller papper med giltigt format, dvs. A4-, Letter- eller Legal-format.

• Ange vilken kassett som innehåller papper i A4-, Letter- eller Legal-format i [Välj papperskassett]. Se Kopieringsinställningar.

• Ange A4-, Letter- eller Legal-format för den kassett som har valts för att skriva ut kopior. Se Systeminställningar.

Tillgängligt:Kop.ID-kort A4 eller 8 1/2 x 11

ID-kortskopiering kunde inte utföras eftersom kassetten inte innehåller papper med giltigt format, dvs. A4- eller Letter-format.

• Ställ in maskinen att skriva ut kopior med pappersformatet A4 eller Letter i inställningen [Välj papperskassett]. Se Kopieringsinställningar.

• Ange A4- eller Letter-format för den kassett som valts för utskriftskopior. Se Systeminställningar.

Upptagen

Faxöverföring kunde inte slutföras eftersom mottagarens linje var upptagen.

Vänta en stund och skicka sedan faxet igen.

Kan inte kopiera instln.

Kombinera: 2 på 1 / 4 på 1

Kombinerad kopiering kunde inte utföras eftersom kassetten inte innehåller papper med giltigt format, dvs. A4-, Letter- eller Legal-format.

• Ställ in maskinen att skriva ut kopior med pappersformaten A4, Letter eller Legal i inställningen [Välj papperskassett]. Se Kopieringsinställningar.

• Ange pappersformat A4, Letter eller Legal för den kassett som valts för att skriva ut kopior. Se Systeminställningar.

Kan inte kopiera.

Placera original i ADF

Kombinerad/2-sidig kopiering kunde inte utföras eftersom originalen inte hade placerats i dokumentmataren (ARDF eller ADF).

• Använd dokumentmataren (ARDF eller ADF) även vid kopiering av ett enda pappersark.

• Om du vill använda originalglaset stänger du av kombinerad/2-sidig kopiering i [Duplex/Kombinera] under kopieringsinställningar och försöker sedan igen. Se Kopieringsinställningar.

Kontrollera pprformat

Det pappersformat som angivits för dokumentet skiljer sig från formatet på pappret i den angivna kassetten.

Tryck på [Sidmatn.] för att påbörja utskrift eller tryck på [Åt. jobb] för att avbryta jobb.

Kontrollera papperstyp

Den papperstyp som angivits för dokumentet skiljer sig från papperstypen i den angivna kassetten.

Tryck på [Sidmatn.] för att påbörja utskrift eller tryck på [Åt. jobb] för att avbryta jobb.

Anslutning misslyckades

Linjen kunde inte anslutas korrekt.

• Kontrollera att telefonlinjen är ordentligt ansluten till maskinen.

• Koppla ifrån telefonlinjen från maskinen och anslut istället en vanlig telefon. Kontrollera att du kan ringa med telefonen. Om det inte går att ringa kontaktar du telefonbolaget.

Lucka öppen

En lucka är öppen.

Stäng luckan ordentligt.

Mott. ej programmerad

Ingen snabbvalspost är knuten till den direktknapp som du tryckte på.

Uppringning misslyckades

Faxet kunde inte skickas.

• Kontrollera att det faxnummer du har ringt är korrekt.

• Kontrollera att mottagaren är en faxmaskin.

• Kontrollera att linjen inte är upptagen.

• Du kanske måste infoga en paus mellan två slagna siffror. Tryck på [Paus/Återuppringning] efter exempelvis, riktnumret.

Max e-poststlk överskr.

Den skannade filen överskrider gränsen för filer som kan skickas via e-post.

• Konfigurera [Upplösning] under skannerinställningar för att minska skanningsupplösningen. Se Skanningsinställningar.

• Konfigurera [Max e-poststlk överskr.] under skannerinställningar för att öka tillåten storlek. Se Skanningsinställningar.

Kunde inte nå fil Tryck på radera/stopp

Funktionen Skanna till USB misslyckades eftersom maskinen inte fick åtkomst till USB-minnet.

Använd ett USB-minne som inte är lösenords- eller skrivskyddat.

Kunde inte skapa fil Tryck på radera/stopp

Funktionen Skanna till USB misslyckades eftersom det inte fanns tillräckligt med minne på USB-minnet.

Använd ett USB-minne med tillräckligt minne.

Minnesspill, faxjobb

Antalet fax i minnet (ej skickade eller outskrivna fax) har nått maxgränsen. Nya jobb kan därför inte lagras.

Vänta tills jobb har överförts eller skrivits ut.

I-fax POP3 misslyckas

Anslutning till POP3-servern misslyckades.

• Kontrollera att nätverkskabeln är ordentligt ansluten till maskinen.

• Kontrollera att nätverksinställningar såsom IP-adress, DNS- och POP3-inställningar har konfigurerats korrekt (se till att inget dubbelbyte-tecken används). Se Konfigurera nätverksinställningar.

Tredjep.lev. skrvrpat.

En skrivarpatron från tredjepartsleverantör har installerats.

Ta bort och ersätt med en skrivarpatron av en auktoriserad återförsäljare.

Internt matningsfel

Papper har fastnat i maskinen.

Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

Minne nästan fullt

Minnet har nästan fyllts under sortering av kopior.

Om flera original återstår att skannas rekommenderas du att börja skriva ut nu och sedan kopiera de återstående originalen separat. Om original skannas från dokumentmataren (ARDF eller ADF) tar du bort eventuella återstående sidor från dokumentmataren.

Minnesspill

• Data är för stor eller för komplext för att skriva ut.

• Om du försöker skriva ut en säker utskriftsfil som har lagrats i maskinen med skrivardrivrutinens [Upplösning] inställd på [1200 × 600 dpi] eller högre på fliken [Utskr.kv.] kan utskrift avbrytas beroende på maskinens aktuella minnesanvändning.

• Välj [600 × 600 dpi] som [Upplösning] under [Skrivarfunktioner] för att reducera storleken på data. Se Inställningar för skrivarfunktioner.

• Om du använder PCL6-skrivardrivrutinen ställer du in [Upplösning] under [Utskr.kv.][600 × 600 dpi]. Om du använder PostScript 3-skrivardrivrutinen ställer du in [Utskriftskvalitet:] under [Grafik] till [600 × 600 dpi].

• Skriv ut eller radera andra säkra utskriftsfiler i maskinen och skriv sedan ut den säkra utskriftsfil som maskinen inte skrev ut. Eller, skicka den säkra utskriftsfilen igen till maskinen med [Upplösning] inställd på [600 × 600 dpi] och skriv sedan ut den säkra utskriftsfilen.

Minnesspill

• Maskinens minne blev fullt då originalets första sida skannades för att lagras i minnet innan faxöverföring.

• Maskinens minne blev fullt vid överföring av fax via LAN-fax.

• Maskinens minne blev fullt vid lagring av ett fax i minnet i läget Minnesöverföring.

Skicka faxet på nytt men då uppdelat på flera mindre enskilda fax, eller med en lägre upplösning.

Minnesspill

Överf.

Avbryt

Minnet blev fullt då originalets andra eller efterföljande sidor skannades för ett försök till att skicka fax i läget Minnesöverföring.

Tryck på [Överf.] för att skicka endast de sidor som har skannats till minnet, eller tryck på [Avbryt] för att avbryta.

Matnfel:Sidofack

Papper har fastnat i sidoinmatningsfacket.

Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

Matn.fel:Dupl.enhet enhet

Ta bort papper

Papper har fastnat i duplexenheten.

Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

Matningsfel:Stdkass

Papper har fastnat i utmatningsområdet.

Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

Matn.fel:Kass 1

Papper har fastnat i inmatningsområdet i kassett 1.

Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

Matn.fel:Kass 2

Papper har fastnat i inmatningsområdet i kassett 2.

Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

Nätverksfel

Anslutning till server bröts medan fax skickades eller togs emot.

Kontakta nätverksadministratören.

Nätverket inte klart

En skannad fil kunde inte skickas eftersom maskinen inte tagit emot fullständig IP-adressinformation från DHCP-servern.

Vänta tills maskinen har tagit emot fullständig IP-adressinformation och försök sedan igen.

Högt.läge eller Stopp

Luren har legat av under en längre tid.

Lägg på luren eller tryck på [Radera/Stopp].

Papper slut: X

Pappret är slut i den angivna kassetten.

Fyll på med papper i den angivna kassetten. Se Fylla på papper.

Starta om maskinen

Maskinen behöver startas om.

Slå av strömmen och slå sedan på den igen.

Inställn.fel,skrvrpat

Skrivarpatronen har antingen inte installerats eller har inte installerats korrekt.

Installera skrivarpatronen på nytt. Se Byta skrivarpatron.

Ta bort papper:

Sidoinmatningsfack

Maskinen kunde inte fortsätta skriva ut eftersom kassett 1 eller 2 har angetts som kassetter men pappret placerades i sidoinmatningsfacket.

Ta ut pappret ur sidoinmatningsfacket.

Byt snart:

Skrivarpatron

Tonerpatronen är nästan tom.

Förbered en ny skrivarpatron.

Byt:

Fixeringsenhet

Fixeringsenheten är inte längre användbar och måste bytas ut.

Kontakta din försäljnings- eller servicerepresentant.

Byt:

Pappersmatningsvals

Pappersmatningsvalsen är inte längre användbar och måste bytas ut.

Kontakta din försäljnings- eller servicerepresentant.

Byt:

Skrivarpatron

Maskinen har slut på toner.

Byt skrivarpatron. Se Byta skrivarpatron.

Byt:

Överforingsvals

Överföringsvalsen är inte längre användbar och måste bytas ut.

Kontakta din försäljnings- eller servicerepresentant.

Kommunikat.fel, mott.

Ett mottagningsfel inträffade och faxet kunde inte tas emot korrekt.

Om möjligt, kontakta faxavsändaren och be dem att skicka faxet igen.

NV-skanning frånkopplad

En skannad fil kunde inte skickas eftersom Ethernet-kabeln inte var korrekt ansluten.

Anslut Ethernet-kabeln ordentligt och försök igen.

USB-skanning frånkopplad

USB-kabeln kopplades ifrån under skanning från en dator.

Anslut USB-kabeln ordentligt, och försök igen.

Ansl. till server missl.

En skannad fil kunde inte skickas eftersom mottagaren inte kunde nås.

Kontrollera att mottagaren är korrekt registrerad, och försök igen.

Serversvarsfel

Ett fel uppstod i kommunikationen med servern före överföringen startades.

Kontrollera att mottagaren är korrekt registrerad, och försök igen.

Om problemet kvarstår, kontakta nätverksadministratören.

Servicesamtal -X

Ett allvarligt hårdvarufel har inträffat och maskinen fungerar inte.

Kontakta din försäljnings- eller servicerepresentant.

Placera rätt papper

Kassetten som angivits för [Välj papperskassett] under [Faxfunktioner] innehåller inte papper i A4-, Letter-, eller Legal-format.

När meddelandet visas, tryck på [OK]. En meny för att ändra pappersformat för den aktuella kassetten visas.

Fyll på med papper i A4-/Letter-/Legal-format i kassetten och välj sedan motsvarande papperformat med hjälp av [Uppåtpil][Nedåtpil] och tryck på [OK]. Maskinen kommer då att skriva ut faxet.

Observera att inställningen för pappersformat för kassetten under systeminställningar kommer att ändras. Se Systeminställningar.

Placera original i ADF

Kan inte anv. originalglas

med inst i [Skanningsform].

Skanning kunde inte utföras eftersom originalen inte har placerats i dokumentmataren (ARDF/ADF), detta trots att maskinen har ställts in på att skanna original som är större än A4-/Letter-format.

• Använd dokumentmataren även när du skannar original med formaten A4, Letter eller mindre.

• Om du behöver använda originalglaset, ställ in pappersformat på A4/Letter eller mindre i [Skanningsformat] under skannerinställningar och försök igen. Se Skanningsinställningar.

Sortering av kopior avbröts

Maskinens minne blev fullt när original skannades från dokumetmataren (ARDF eller ADF) för att utföra sortering av kopior.

Tryck på [Avsluta] att skriva ut original som har skannats in i minnet. Kopiera sedan igen de original som är kvar i dokumentmataren (ARDF eller ADF).

Kommunikat.fel, mott.

En överföringsfel inträffade och faxet kunde inte överföras korrekt.

Om inställningen [Autouppringning] är aktiverad kommer maskinen att försöka ringa upp numret igen. Om alla försök misslyckas, eller om maskinen står i läget Omgående överföring, kommer faxet inte att skickas. Försök igen.

Papperstyp ej tillg.

2-sidig kopiering kunde inte utföras eftersom kassetten inte innehåller en giltig papperstyp, dvs. papper som är tunt, normalt, återvunnet, färgat, förtryckt, hålslaget, tjockt 1 eller brevhuvud.

Enhet stöds inte Ta bort

Funktionen Skanna till USB misslyckades på grund av att en USB-enhet som inte är ett USB-minne, eller ett USB-minne med ett filsystem som inte stöds, har använts.

Använd ett USB-minne som är kompatibelt med funktionen Skanna till USB.

Enhet stöds inte Tryck på radera/stopp

Funktionen Skanna till USB misslyckades på grund av att en USB-enhet som inte är ett USB-minne, eller ett USB-minne med ett filsystem som inte stöds, har använts.

Använd ett USB-minne som är kompatibelt med funktionen Skanna till USB.

USB-hub stöds inte Ta bort

Funktionen Skanna till USB misslyckades på grund av att en USB-enhet som inte är ett USB-minne, eller ett USB-minne med ett filsystem som inte stöds, har använts.

Använd ett USB-minne som är kompatibelt med funktionen Skanna till USB.

USB minnesspill Tryck på radera/stopp

Funktionen skanna till USB misslyckades på grund av USB-minnet togs bort innan åtgärden hade fullbordats.

Kontrollera att USB-minnet är ordentligt isatt i maskinen. Dra inte ut USB-minnet förrän "Klar" visas på displayen.

Skrivskydd Tryck på radera/stopp

Funktionen Skanna till USB misslyckades eftersom det inte fanns tillräckligt med minne på USB-minnet.

Använd ett USB-minne med tillräckligt minne.

Skrivskydd Tryck på radera/stopp

Funktionen Skanna till USB misslyckades eftersom maskinen inte fick åtkomst till USB-minnet.

Använd ett USB-minne som inte är lösenords- eller skrivskyddat.