Registrera Skanningsmottagare

I det här avsnittet förklaras hur man registrerar skanningsmottagare i adressboken. Om du vill skicka skannade filer till en e-postadress (Skanna till e-post), FTP-server (Skanna till FTP) eller en delad mapp på en nätverksansluten dator (Skanna till mapp), måste du först registrera mottagaren i adressboken med Web Image Monitor.

Viktigt

• Adressboksuppgifter kan oväntat skadas eller förloras. Tillverkaren ska inte hållas ansvarig för eventuell skada som uppstått till följd av sådan dataförlust. Var noga med att vid jämna mellanrum skapa säkerhetskopior av adressbokens uppgifter.

• Beroende på din nätverksmiljö kan det hända att funktionerna Skanna till FTP och Skanna till mapp kräver ett användarnamn och lösenord för att anges i mottagarinformationen på rätt sätt. I sådana fall, efter att ha registrerat mottagarna, kontrollerar du att användarnamnet och lösenordet har angetts på rätt sätt genom att skicka testdokument till de mottagarna.

Adressboken rymmer upp till 100 poster, inklusive 20 snabbvalsposter.

De mottagare som registrerats som snabbvalsnummer väljs genom att trycka på motsvarande snabbvalsknapp.

1Starta webbläsaren och få tillgång till maskinen genom att ange dess IP-adress.

2Klicka på [Snabbvalsmottagare] eller [Skanningsmottagare].

3I listan [Typ av mottagning] väljer du [E-postadress], [FTP] eller [Mapp].

4Registrera den information som behövs.

Den information du måste registrera varierar beroende på typ av mottagare. Se tabellerna nedan för mer information.

5Ange administratörslösenordet om det behövs.

6Klicka på [Tillämpa].

7Stäng webbläsaren.

Inställningar för Skanna till e-post

Bild av webbläsarskärmen

Post

Inställning

Beskrivning

Snabbvalsnummer

Valfritt

Välj när du ställer in mottagaren som en snabbvalspost.

Tangentnamn

Krav

Namn på mottagare. Det namn som anges här visas på skärmen när du väljer en skanningsmottagare. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Mottagaradress e-post

Krav

E-postadress för mottagaren. Kan innehålla upp till 64 tecken.

E-postadress för meddelande (e-postavisering)

Valfritt

E-postadress till vilket ett meddelande skickas efter överföring. Kan innehålla upp till 64 tecken.

Ämne

Krav

Ämne för e-postmeddelande. Kan innehålla upp till 64 tecken.

Avsändarens namn

Valfritt

Namn på e-postavsändare. De namn som anges här kommer att visas under "Från" eller i liknande fält i mottagarens e-postprogram. Kan innehålla upp till 32 tecken.

Filformat (färg/gråskala)

Krav

Filformat för den skannade filen vid färgskanning. PDF eller JPEG kan väljas. PDF stödjer flersidiga dokument, men det gör inte JPEG.

Filformat (svartvitt)

Krav

Filformat för den skannade filen vid skanning i svartvitt. PDF eller TIFF kan väljas. Båda formaten stödjer flersidiga dokument.

Original

(endast modell av typ 2)

Krav

Välj vilka sidor av originalet som ska skannas (1 eller 2 sidor) enligt pappers- och bindningsriktning.

Observera att om 2-sidig skanning har angivits måste du använda dokumentmataren (ARDF) (skanning med originalglaset är inte möjligt).

Skanningsformat

Valfritt

Välj skanningsformat för originalet från A5, B5, A4, Executive, Halvt Letter, Letter, Legal eller anpassat format.

Om du väljer anpassat format, välj [mm] eller [Tum] och ange sedan bredd och längd.

Upplösning

Valfritt

Välj skanningsupplösning från 100×100, 150×150, 200×200, 300×300, 400×400 eller 600×600 dpi.

Densitet

Valfritt

Ange bilddensitet genom att klicka på höger- eller vänsterknappen. DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet är ljusast och DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet är mörkast.

Inställningar för Skanna till FTP

Bild av webbläsarskärmen

Post

Inställning

Beskrivning

Snabbvalsnummer

Valfritt

Välj när du ställer in mottagaren som en snabbvalspost.

Tangentnamn

Krav

Namn på mottagare. Det namn som anges här visas på skärmen när du väljer en skanningsmottagare. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Värdnamn eller IP-adress

Krav

Namn eller IP-adress för FTP-servern. Kan innehålla upp till 64 tecken.

Filformat (färg/gråskala)

Krav

Filformat för den skannade filen vid färgskanning. PDF eller JPEG kan väljas. PDF stödjer flersidiga dokument, men det gör inte JPEG.

Filformat (svartvitt)

Krav

Filformat för den skannade filen vid skanning i svartvitt. PDF eller TIFF kan väljas. Båda formaten stödjer flersidiga dokument.

FTP-användarnamn

Valfritt

Användarnamn för inloggning på FTP-servern. Kan innehålla upp till 32 tecken.

FTP-lösenord

Valfritt

Lösenord för inloggning på FTP-servern. Kan innehålla upp till 32 tecken.

Katalog

Valfritt

Namn på den FTP-serverkatalog där skannade filer lagras. Kan innehålla upp till 64 tecken.

E-postadress för meddelande (e-postavisering)

Valfritt

E-postadress till vilket ett meddelande skickas efter överföring. Kan innehålla upp till 64 tecken.

Original

(endast modell av typ 2)

Krav

Välj vilka sidor av originalet som ska skannas (1 eller 2 sidor) enligt pappers- och bindningsriktning.

Observera att om 2-sidig skanning har angivits måste du använda dokumentmataren (ARDF) (skanning med originalglaset är inte möjligt).

Skanningsformat

Valfritt

Välj skanningsformat för originalet från A5, B5, A4, Executive, Halvt Letter, Letter, Legal eller anpassat format.

Om du väljer anpassat format, välj [mm] eller [Tum] och ange sedan bredd och längd.

Upplösning

Valfritt

Välj skanningsupplösning från 100×100, 150×150, 200×200, 300×300, 400×400 eller 600×600 dpi.

Densitet

Valfritt

Ange bilddensitet genom att klicka på höger- eller vänsterknappen. DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet är ljusast och DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet är mörkast.

Inställningar för Skanna till mapp

Bild av webbläsarskärmen

Post

Inställning

Beskrivning

Snabbvalsnummer

Valfritt

Välj när du ställer in mottagaren som en snabbvalspost.

Tangentnamn

Krav

Namn på mottagare. Det namn som anges här visas på skärmen när du väljer en skanningsmottagare. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Servicenamn

Krav

Sökväg till den katalog där skannade filer lagras. Består av IP-adressen till eller namnet på den mottagande datorn (kan innehålla upp till 64 tecken) och namnet på den delade mappen (kan innehålla upp till 32 tecken).

Domän

Valfritt

Ange vilken domän datorn tillhör. Kan innehålla upp till 15 tecken.

Användarnamn

Valfritt

Användarnamn för inloggning på mottagardatorn. Kan innehålla upp till 32 tecken.

Lösenord

Valfritt

Lösenord för inloggning på mottagardatorn. Kan innehålla upp till 32 tecken.

Katalog

Valfritt

Katalog i den delade mappen för lagrings av skannade filer. Kan innehålla upp till 64 tecken.

E-postadress för meddelande (e-postavisering)

Valfritt

E-postadress till vilket ett meddelande skickas efter överföring. Kan innehålla upp till 64 tecken.

Filformat (färg/gråskala)

Krav

Filformat för den skannade filen vid färgskanning. PDF eller JPEG kan väljas. PDF stödjer flersidiga dokument, men det gör inte JPEG.

Filformat (svartvitt)

Krav

Filformat för den skannade filen vid skanning i svartvitt. PDF eller TIFF kan väljas. Båda formaten stödjer flersidiga dokument.

Original

(endast modell av typ 2)

Krav

Välj vilka sidor av originalet som ska skannas (1 eller 2 sidor) enligt pappers- och bindningsriktning.

Observera att om 2-sidig skanning har angivits måste du använda dokumentmataren (ARDF) (skanning med originalglaset är inte möjligt).

Skanningsformat

Valfritt

Välj skanningsformat för originalet från A5, B5, A4, Executive, Halvt Letter, Letter, Legal eller anpassat format.

Om du väljer anpassat format, välj [mm] eller [Tum] och ange sedan bredd och längd.

Upplösning

Valfritt

Välj skanningsupplösning från 100×100, 150×150, 200×200, 300×300, 400×400 eller 600×600 dpi.

Densitet

Valfritt

Ange bilddensitet genom att klicka på höger- eller vänsterknappen. DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet är ljusast och DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet är mörkast.

Obs

• För att skicka filer via e-post måste SMTP- och DNS-inställningar konfigureras på rätt sätt.

• Om du använder funktionen Skanna till e-post, välj tidszon efter ditt geografiska område för att säkerställa att e-post skickas med korrekt överföringsdatum och sändningstid.

• För att skicka filer till en FTP-server eller en dator måste användarnamnet, lösenordet och katalogen konfigureras på rätt sätt.

• På ett nätverk som använder en DNS-server anger du ett datornamn i [Servicenamn] och namnet på den domän som datorn tillhör i [Domän]. I så fall konfigurerar du även de DNS-relaterade inställningarna med Web Image Monitor.

• Mottagaren för skanna till mapp måste använda något av följande operativsystem: Windows XP/Vista/7, Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2 eller Mac OS X.

• Skanningsmottagare kan inte registreras via kontrollpanelen.

• Skanna till USB-funktionen kräver inte att mottagare är registrerade i adressboken.