Faxproblem

I det här avsnittet beskrivs faxproblem och möjliga lösningar.

När en felkod visas i faxjournal eller överföringsrapport

Tabellen nedan beskriver innebörden av felkoder som visas under "Resultat" i faxjournal eller överföringrapport, och vad man ska göra när en viss felkod visas.

"X" anger en siffra i en felkod som visas på olika sätt beroende på en specifik situation.

Felkod

Lösning

1XXX11

Ett original har fastnat i dokumentmataren (ARDF/ADF) medan ett fax skickades i läget Omgående överföring.

1XXX21

Linjen kunde inte anslutas korrekt.

• Kontrollera att telefonlinjen är ordentligt ansluten till maskinen.

• Koppla ifrån telefonlinjen från maskinen och anslut istället en vanlig telefon. Kontrollera att du kan ringa med telefonen. Om det inte går att ringa kontaktar du telefonbolaget.

• Om problemet kvarstår, kontakta din återförsäljare eller servicerepresentant.

1XXX22 till 1XXX23

Uppringningen fungerar inte när jag försöker skicka fax.

• Kontrollera att det faxnummer du har ringt är korrekt.

• Kontrollera att mottagaren är en faxmaskin.

• Kontrollera att linjen inte är upptagen.

• Du kanske måste infoga en paus mellan två slagna siffror. Tryck på [Paus/Återuppringning] efter exempelvis, riktnumret.

• Bekräfta att [PSTN/PBX] under [Admin.verktyg] är korrekt inställd för den metod som du har valt för att ansluta till telefonnätet. Se Administratörsinställningar.

1XXX32 till 1XXX84

Ett fel inträffade när du skickade ett fax.

• Kontrollera att telefonlinjen är ordentligt ansluten till maskinen.

• Koppla ifrån telefonlinjen från maskinen och anslut istället en vanlig telefon. Kontrollera att du kan ringa med telefonen. Om det inte går att ringa kontaktar du telefonbolaget.

• Om problemet kvarstår, kontakta din återförsäljare eller servicerepresentant.

2XXX14

Maskinen kunde inte skriva ut det mottagna faxet eller så kunde inte maskinens minne hantera det mottagna faxet eftersom dokumentet var för stort.

• Det fanns inget papper i papperskassetten. Fyll på med papper i papperskassetten. Se Fylla på papper.

• Kassetten som ställts in för [Välj papperskassett] under [Faxfunktioner] innehöll inte papper i A4-, Letter-, eller Legal-format. Fyll på kassetten med ett giltigt pappersformat och konfigurera därefter inställningarna för pappersformat under [Systeminst.].

• En lucka eller kassett var öppen. Stäng luckan eller kassetten.

• Ett pappersstopp inträffade. Ta bort felmatade ark. Se Ta bort papper som fastnat.

• En skrivarpatron har tagit slut. Byt skrivarpatron. Se Byta skrivarpatron.

• Det mottagna faxet var för stort. Be avsändaren att skicka dokumentet på nytt men då uppdelat på flera mindre enskilda fax, eller att skicka det med en lägre upplösning.

2XXX32 till 2XXX84

Ett fel inträffade medan ett fax togs emot.

• Kontrollera att telefonlinjen är ordentligt ansluten till maskinen.

• Koppla ifrån telefonlinjen från maskinen och anslut istället en vanlig telefon. Kontrollera att du kan ringa med telefonen. Om det inte går att ringa kontaktar du telefonbolaget.

• Om problemet kvarstår, kontakta din återförsäljare eller servicerepresentant.

3XXX11

Anslutningen till servern misslyckades när du skickade ett Internetfax.

• Kontrollera att nätverkskabeln är ordentligt ansluten till maskinen.

• Kontrollera att nätverksinställningar såsom IP-adress, DNS- och SMTP-inställningar har konfigurerats korrekt (se till att inget dubbelbyte-tecken används). Se Konfigurera nätverksinställningar.

3XXX12

E-postöverföringen misslyckatdes när du skickade ett internetfax.

• Det uppstod ett fel i e-postmeddelandets sidhuvud. Kontrollera att nätverksinställningar såsom IP-adress, DNS- och SMTP-inställningar har konfigurerats korrekt (se till att inget dubbelbyte-tecken används). Se Konfigurera nätverksinställningar.

3XXX13

E-postöverföringen misslyckatdes när du skickade ett internetfax.

• Det uppstod ett fel i e-postmeddelandets sidhuvud. Kontrollera att nätverksinställningar såsom IP-adress, DNS- och SMTP-inställningar har konfigurerats korrekt (se till att inget dubbelbyte-tecken används). Se Konfigurera nätverksinställningar.

3XXX14

E-postöverföringen misslyckatdes när du skickade ett internetfax.

• Det uppstod ett fel i den konverterade TIFF-filen. Kontrollera att nätverksinställningar såsom IP-adress, DNS- och SMTP-inställningar har konfigurerats korrekt (se till att inget dubbelbyte-tecken används). Se Konfigurera nätverksinställningar.

3XXX33

Maskinens minneskapacitet överskreds när du skickade ett Internetfax.

• Faxet var för stort. Skicka dokumentet på nytt men då uppdelat på flera mindre enskilda fax, eller med en lägre upplösning.

4XXX21

Anslutningen till servern misslyckades under mottagande av ett Internetfax.

• Kontrollera att nätverkskabeln är ordentligt ansluten till maskinen.

• Kontrollera att nätverksinställningar såsom IP-adress, DNS- och POP3-inställningar har konfigurerats korrekt (se till att inget dubbelbyte-tecken används). Se Konfigurera nätverksinställningar.

4XXX22

E-postmottagning misslyckades under mottagning av ett Internetfax.

• LIST-kommando till POP3-servern misslyckades. Be avsändaren att kontrollera inställningarna för e-post.

4XXX23

E-postmottagning misslyckades under mottagning av ett Internetfax.

• Det uppstod ett fel i e-postmeddelandets sidhuvud. Be avsändaren att kontrollera inställningarna för e-post.

4XXX24

E-postmottagning misslyckades under mottagning av ett Internetfax.

• Det uppstod ett fel i e-postmeddelandets sidhuvud. Be avsändaren att kontrollera inställningarna för e-post.

• E-postmeddelandet innehöll ogiltigt innehåll eller en filtyp som inte stöds (t.ex. PDF eller JPEG). Be avsändaren att kontrollera filtypen.

4XXX25

E-postmottagning misslyckades under mottagning av ett Internetfax.

• Ett fel inträffade i e-postmeddelandets brödtextdel. Be avsändaren att kontrollera inställningarna för e-post.

4XXX26

E-postmottagning misslyckades under mottagning av ett Internetfax.

• Det uppstod ett fel i den mottagna TIFF-filen (som en följd av ett förhållande som inte angetts av felkoderna 4XXX43 till 4XXX45). Be avsändaren att kontrollera TIFF-filen.

4XXX42

E-postmottagning misslyckades under mottagning av ett Internetfax.

• Det uppstod ett fel i e-postmeddelandets sidhuvud. Be avsändaren att kontrollera inställningarna för e-post.

4XXX43

En TIFF-fil kunde inte tas emot korrekt via Internetfax.

• Den mottagna TIFF-filens komprimeringsmetod var en annan än MH/MR/MMR. Be avsändaren att kontrollera TIFF-filen.

4XXX44

En TIFF-fil kunde inte tas emot korrekt via Internetfax.

• Antingen stödjs inte TIFF-filens upplösning eller så är den i A3- eller B4-format. Be avsändaren att kontrollera TIFF-filen.

4XXX45

En TIFF-fil kunde inte tas emot korrekt via Internetfax.

• TIFF-filen var av ett annat format än TIFF-S/F. Be avsändaren att kontrollera TIFF-filen.

4XXX46

Maskinens minneskapacitet överskreds medan ett Internetfax togs emot.

• Faxet var för stort. Be avsändaren att skicka dokumentet på nytt men då uppdelat i flera mindre enskilda fax, eller att skicka det med en lägre upplösning.

När andra problem inträffar

I tabellen nedan beskrivs hur du felsöker problem som inte genererar en felkod.

Problem

Lösning

Kan inte skicka fax.

• Se lösningarna för felkode 1XXX32 till 1XXX84 i tabellen ovan.

• Maskinen kan inte godkänna ett nytt faxjobb eftersom det redan finns 5 oskickade fax i minnet. Vänta tills något av dessa fax har överförts helt eller använd funktionen [Rad. vänt. överföringsfil] för att radera onödiga fax. För mer information, se Faxfunktionsinställningar.

Kan inte ta emot fax.

Se lösningarna för fekoder 2XXX32 till 2XXX84 i tabellen ovan.

Kan inte ta emot fax trots att det går att skicka dem.

• En skrivarpatron har tagit slut. Byt skrivarpatron. Se Byta skrivarpatron.

• Det finns inget papper i papperskassetten. Fyll på med papper i papperskassetten. Se Fylla på papper.

• Om faxmottagningsläget är FAX/TEL Manuellt läge måste du ta emot faxet manuellt. Se Ta emot ett fax.

Kan inte skriva ut mottagna fax.

• Det finns inget papper i papperskassetten. Fyll på med papper i papperskassetten. Se Fylla på papper.

• Papperskassetten innehåller inte papper i korrekt format. Fyll på papperskassetten med papper i korrekt format.

Fax som du har skickat visar sig vara fläckiga eller smutsiga när de tas emot.

• Originalglaset eller dokumentmataren (ARDF/ADF) är smutsig. Se Rengöring.

• Innan du placerar original på originalglaset, se till att bläck eller korrigeringsvätska har torkat.

Ett fax som du har skickat visar sig vara tomt när det tas emot.

Originalet placerades upp och ner. Placera originalet i rätt riktning. Se Placera original.

Bildbakgrunden är smutsig eller så är bilder från originalbaksidorna synliga.

Bilddensiteten är för hög. Justera bilddensiteten. Se Justera bilddensitet.

De fax som du har skickat visar sig vara för ljusa när de tas emot.

En alltför låg rumstemperatur kan ha förhindrat maskinen från att skanna originalen med skärpa. Genom att välja [Lång] för [Uppvärmningstid för skanner] under systeminställningar kan du eventuellt förbättra skanningskvaliteten.

Se Systeminställningar.

Uppringningen fungerar inte när jag försöker skicka fax.

Se lösningarna för felkod 1XXX22 till 1XXX23 i tabellen ovan.