Ange skanningsmottagare från en LDAP-server

I detta avsnitt beskrivs hur du anger en mottagare som är registrerad på LDAP-servern.

Viktigt

• För att söka efter en mottagare via en LDAP-server måste LDAP-servern har registreras i förväg och [LDAP-sökning] vara aktiverat under inställningarna för LDAP-server.

• Från LDAP-servern kan du söka mottagare för Skanna till e-post (däremot inte för Skanna till FTP eller Skanna till mapp).

1Tryck på [Skanner].

Bild av skannertangent

2Tryck på [Adressbok].

Bild av Adressbokstangenten

3Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja [Sök LDAP] och tryck sedan på [OK].

4Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja [Starta LDAP-sökning] och tryck sedan på [OK].

En lista över mottagare som matchar sökvillkoren visas på skärmen (max 50 stycken).

5Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att bläddra genom sökresultaten och tyrck sedan på [Högerpil] för att välja önskad mottagare.

Du kan välja flera mottagare. En bockmarkering kommer att visas för den valda mottagaren. För att välja bort en mottagare trycker du på [Högerpil] igen.

Obs

• Sökresultatet kommer att innehålla mottagare som matchar de fördefinierade sökvillkoren.

• För att skicka skannade filer till mottagare angivna från LDAP-servern måste du, efter att ha tryckt på [Start] för att påböjra skanning, välja filformat. Filformatet beror på inställningarna för [Skanningsläge] under skannerinställningar:

• I svartvitt skanningsläge: TIFF eller PDF

• I färg eller gråskaligt skanningsläge: JPEG eller PDF

• Skannade filer avsedda för mottagare angivna från LDAP-servern skapas med maskinens aktuella skanningsinställningar. Konfigurera eventuella skannerinställningar innan du utför skanningen.

• Om en post innehåller flera mottagare används den första av dessa mottagare.