Grundläggande funktioner för skanning till e-post/FTP/mapp

I det här kapitlet beskrivs den grundläggande användningen för sändning av skannade filer via E-post, till en FTP-server eller till en dator. Den skannade filen skickas via e-post, till en FTP-server eller till en dator, beroende på den angivna mottagaren.

Viktigt

• Om du placerar original både i dokumentmataren och på originalglaset har originalet i dokumentmataren företräde framför originalet på originalglaset.

• För att använda funktionerna Skanna till e-post, Skanna till FTP eller Skanna till mapp, måste du först registrera mottagaren i adressboken med hjälp av Web Image Monitor.

• Om ett USB-minne sätts in i maskinen går det inte att använda andra skanningsfunktioner än Skanna till USB från kontrollpanelen. Se till att det inte sitter någotn USB-minne i maskinen.

1Placera originalet på originalglaset eller i dokumentmataren (ARDF/ADF).

2Tryck på tangenten [Skanner] och sedan på [Adressbok].

Bild av Adressbokstangenten

Eller så trycker du på [Genväg till funkt.] om [Genväg till funktion] i administratörsinställningarna är inställt på [Välj skanningsmottagare].

3Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja [Sök adressbok] och tryck sedan på [OK].

Om du vill söka efter en specifik post, via dess namn, anger du den första bokstaven i namnet med hjälp av siffertangenterna och sedan trycker du på [OK]. Varje gång du skriver in ett tecken ändras displayen för att visa de namn som matchar.

4Sök efter önskad mottagare genom att trycka på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att bläddra i adressboken. Tryck sedan på [OK].

När du anger en skanningsmottagare ändras maskinens skanningsinställningar automatiskt enligt den mottagarinformation som redan finns registrerad i adressboken. Du kan vid behov ändra skanningsinställningarna med hjälp av kontrollpanelen.

5Tryck på [Start].

Bild på starttangent

Beroende på maskinens inställningar visas följande skärm på displayen när du skannar från originalglaset.

Bild av användarpanelens skärm

Om du ser denna skärm, gå vidare till nästa steg.

6Om du har fler original att skanna, placerar du nästa original på originalglaset och trycker sedan på [Ja]. Upprepa detta steg tills alla original skannats.

7När alla original har skannats trycker du på [Nej] för att börja skicka den skannade filen.

Obs

• För att avbryta skanning, tryck först på [Skanner] och sedan på [Radera/Stopp]. De skannade filerna avvisas.

• Du kan konfigurera maskinen att skanna dokument i svartvitt, färg eller gråskala genom att ändra inställningarna för [Skanningsläge] under skannerinställningar.

• Du kan också ange en mottagare med hjälp av snabbvalstangenterna, knappen [Paus/Återuppringning] eller från en LDAP-server.

• Om skannerinställningen [Obegränsad skanning] är aktiverad kan du under en enda skanning placera flera original på originalglaset, ett i taget.

• Om [Filtyp] under skannerinställningar är inställd på [Flersidigt] kan du skanna flera sidor för att skapa en enda flersidig PDF- eller TIFF-fil. Om filformatet är JPEG kommer en ensidig fil skapas för varje sida som har skannats.

• Om ett papper har fastnat i dokumentmataren (ARDF/ADF) avvisas det aktuella skanningsjobbet. Ta bort det papper som har fastnat och skanna hela originalet på nytt.