Ange LDAP-adressökningsvillkoren.

Med hjälp av LDAP-adressökning kan du hämta adresser från servern när du använder skanner- eller faxfunktionen.

För att söka efter specifika mottagare från programmerade LDAP-servrar kan du konfigurera sökvillkor med hjälp av kontrollpanelen.

Viktigt

• För att konfigurera sökvillkoren måste [LDAP-sökning] vara aktiverat under LDAP-serverinställningarna för Web Image Monitor.

1Tryck på [Skanner] eller [Fax].

Bild av skannertangent

Bild av faxtangent

2Tryck på [Adressbok].

Bild av Adressbokstangenten

3Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja [Sök LDAP] och tryck sedan på [OK].

4För att välja en specifik LDAP-server trycker du på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja [Välj drivrutin] och tryck sedan på [OK].

5Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja önskad LDAP-server och tryck sedan på [OK].

6För att ange specifika sökvillkor trycker du på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja [Sökvillkor] och tryck sedan på [OK].

7Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att bläddra genom sökresultaten, tryck på [Högerpil] för att välja önskat objekt och tryck sedan på [OK].

Du kan välja [ID-namn], [E-postadress], [Faxnummer], [Företagsnamn], [Avdelningsnamn] eller något annat objekt som du har definierat i [Tangentnamn (valfritt)] under “Sökalternativ” med hjälp av Web Image Monitor.

För att välja bort ett sökalternativ trycker du på [Högerpil] igen.

8Ange en teckensträng som kommer att användas för att söka med hjälp av siffertangenterna och tryck sedan på [OK].

9Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil][Vänsterpil][Högerpil] för att välja sökkriterier och tryck sedan på [OK].

• [Inklusive]: Sök efter strängar som innehåller den angivna strängen.

Exempel: För att söka efter “ABC” skriver du in “A”, “B” eller “C”.

• [Första ordet]: Sök efter strängar som inleds med den angivna strängen.

Exempel: För att söka efter “ABC” skriver du in “A”.

• [Exakt matchn.]: Sök efter strängar som överensstämmer helt med den angivna strängen.

Exempel: För att söka efter “ABC” skriver du in “ABC”.

• [Exklusive]: Sök efter strängar som inte innehåller den angivna strängen.

Exempel: För att söka efter “ABC” skriver du in “D”.

• [Sista ordet]: Sök efter strängar som avslutas med den angivna strängen.

Exempel: För att söka efter “ABC” skriver du in “C”.

• [Fuzzy-sök]: Sök efter strängar som liknar den angivna strängen.

Resultatet av fuzzy-sök beror på vilken sökmetod som genomfördes i LDAP-servern.

För att ange fler sökalternativ går du tillbaka till steg 7.

10Tryck på [Användarverktyg] för att återgå till startskärmen.

Obs

• Om du utför LDAP-adressökning utan några specifika sökvillkor kommer sökresultatet innehålla alla mottagare som har registrerats på LDAP-servrarna.