E-mailfuncties en mapverzending

In dit onderdeel worden e-mail- en mapverzending uitgelegd.

E-mailfuncties

Er zijn twee methodes voor het verzenden van faxen vanaf dit apparaat met behulp van e-mail:

• Internetfaxverzending

• Verzending via e-mail

Als u een fax wilt versturen per Internetfax, moet u een Internetfaxbestemming opgeven.

Als u een fax wilt versturen per e-mail, moet u een e-mailbestemming opgeven.

Bij beide verzendingsmethodes worden de faxgegevens verstuurd als grafisch bestand dat wordt bijgevoegd aan een e-mail. Het formaat van dit grafisch bestand hangt af van de verzendingsmethode, zoals in de onderstaande tabel wordt getoond.

Verzendingsmethode

Bestandsindeling

Internetfax

TIFF-F

E-mail

TIFF of PDF

Zie “Internetfaxverzending” of “E-mailverzending” voor details over verzenden via e-mail.

Mapverzending

U kunt faxen versturen naar netwerkmappen die zijn geregistreerd in het Adresboek. Selecteer hiervoor het pad naar de map in het Adresboek.

Faxen worden als afbeeldingen in TIFF- of PDF-bestanden verstuurd, met behulp van het geselecteerde protocol (SMB, FTP of NCP).

Zie “Mapverzending” voor verdere details over mapverzending.