Tulostinongelmat

Tämä osa käsittelee tulostinongelmia ja mahdollisia ratkaisuja.

Ongelma

Ratkaisu

Tulostimessa tapahtuu virhe.

Jos tulostamisen aikana ilmenee virhe, muuta tietokoneen tai tulostinohjaimen asetuksia.

• Tarkista, että tulostinkuvakkeen nimessä on enintään 32 kirjainta tai numeroa. Jos nimi on liian pitkä, lyhennä sitä.

• Tarkista, käytetäänkö muita sovelluksia.

Sulje muut sovellukset, koska ne saattavat haitata tulostusta. Jos ongelma ei poistu, sulje myös tarpeettomat prosessit.

• Tarkista, että käytössä on uusin tulostinohjain.

Jos uusin ohjain ei ole käytössä, päivitä ohjain. Katso ohjeet ohjaimen CD-levyltä.

Tulostustyö peruuntuu.

• Tulostus Legal-kokoiselle paperille saattaa peruuntua, jos tulostuksessa käytetään tiettyä tulostuslaatuasetusta. Jos käytät PCL- tai DDST-tulostusohjainta, valitse [Tul.laatu] -kohdan [Sävyasteikko]-asetukseksi [Nopeus] tai [Vakio]. Jos käytät PostScript 3 -tulostusohjainta, valitse [Tulostimen ominaisuudet] -kohdan [Tul.laatu] -asetukseksi [Vakio] tai [Hyvä tulostuslaatu]. Lisätietoja on tulostusohjaimen ohjeessa.

• Jos [Laiteasetukset]-kohdan [I/O-aikakatkaisu] -asetuksena on 15 sekuntia, pidennä aikaa. Tulostustyö saattaa peruuntua, jos tulostus keskeytyy usein muista portista kulkevien tietojen vuoksi tai jos tulostustiedot ovat suuria ja niiden käsittely vie aikaa. Katso Laiteasetukset.

Salattu tulostus -tiedosto peruutetaan.

• Koneessa on jo 5 työtä tai 5 Mt Salattu tulostus -tietoja. Tulosta tai poista aiemmin tallennettu Salattu tulostus -tiedosto. Katso Salattu tulostus -tiedoston tulostaminen tai Salattu tulostus -tiedoston poistaminen.

• Vaikka koneeseen ei voisi tallentaa enempää Salattu tulostus -tiedostoja, laite pitää uuden Salattu tulostus -tiedoston [Laiteasetukset]-kohdan [Salattu tulostus] -asetuksessa määritetyn ajan ennen tiedoston peruuttamista. Tänä aikana voit tulostaa tai poistaa uuden Salattu tulostus -tiedoston. Voit myös tulostaa tai poistaa jonkin aiemmin tallennetuista Salattu tulostus -tiedostoista, jotta voit tallentaa uuden tiedoston laitteeseen. Lisätietoja [Salattu tulostus] -toiminnosta on kohdassa Laiteasetukset.

• Salattu tulostus -tiedostossa on liian monta sivua, tai se on liian suuri. Vähennä tulostettavien sivujen määrää tai pienennä [Sävyasteikko]-asetusta kohdassa [Tul.laatu]. Lisätietoja on tulostusohjaimen ohjeessa.

Tulostuskomennon ja tulostuksen välillä on huomattava viive.

• Käsittelyaika määräytyy tiedon määrän mukaan. Suuri määrä tietoa, kuten paljon kuvia sisältävä asiakirja, vaatii tavallista pidemmän käsittelyajan.

• Jos näytössä lukee Käsitellään, laite vastaanottaa tietoja. Odota hetki.

• Nopeuta tulostusta vähentämällä tulostustarkkuutta tulostinohjaimesta. Lisätietoja on tulostusohjaimen ohjeessa.

• Laite kalibroi värejä. Odota hetki.

Valmiit tulosteet putoavat laitteen taakse.

Nosta sopivaa pysäytintä (etupysäytintä A4/Kirje-koolle, takapysäytintä Legal-koolle). Katso Kotelo: Kuva takaa.

Tulostin ei pinoa tulosteita oikein.

• Paperi on kosteaa. Käytä paperia, jota on säilytetty oikein. Katso Paperi ja muut tulostusmateriaalit.

• Valitse [tila 2] tai [tila 3] [Laiteasetukset]-kohdan [Suuri kosteuspitoisuus] -kohdassa. Huomaa, että jos valitset [tila 2] tai [tila 3], ensimmäisen tulosteen tulostaminen kestää kauemmin kuin seuraavien.

• Nosta sopivaa pysäytintä (etupysäytintä A4/Kirje-koolle, takapysäytintä Legal-koolle). Katso Kotelo: Kuva takaa.

Koko tuloste on epätarkka.

• Paperi on kosteaa. Käytä paperia, jota on säilytetty oikein. Katso Paperi ja muut tulostusmateriaalit.

• Valitse [tila 1], [tila 2] tai [tila 3] [Laiteasetukset]-kohdan [Suuri kosteuspitoisuus] -kohdassa. Huomaa, että jos valitset [tila 2] tai [tila 3], ensimmäisen tulosteen tulostaminen kestää kauemmin kuin seuraavien.

• Jos valitset [Laiteasetukset]-kohdassa [Värinsäästötila], tulostusjälki ei ole yhtä tummaa.

• Väriaine on lähes lopussa. Jos näyttöön tulee ilmoitus ”S-väri (X): käyttöaika loppumassa” ("X" tarkoittaa väriä), vaihda kyseinen tulostuskasetti.

• Kosteus on saattanut tiivistyä. Jos lämpötila on muuttunut nopeasti tai ilmassa on kosteutta, käytä laitetta vasta, kun se on mukautunut muutokseen.

Väriaine on jauheista ja irtoaa paperista, tai tulostettu kuva on mattapintainen.

Tarkista, onko kiinnitysyksikön vipu laskettu alas, tai ovatko harmaat napit alla olevan kuvan mukaisesti.