Skannauskohteiden tallentaminen

Tässä osassa esitellään, miten skannauskohteet tallennetaan osoitekirjaan. Skannattujen tiedostojen lähettäminen sähköpostiosoitteeseen (Skannaus sähköpostiin), FTP-palvelimeen (Skannaus FTP:lle) tai verkossa olevan tietokoneen jaettuun kansioon (Skannaus kansioon) edellyttää, että kohde on ensin tallennettu osoitekirjaan Web Image Monitorissa.

Tärkeää

• Osoitekirjan tiedot voivat vioittua tai kadota odottamatta. Valmistaja ei ole vastuussa mistään vahingoista, jotka aiheutuvat tällaisesta tietojen menetyksestä. Luo varmuuskopiotiedostot osoitekirjasta aika ajoin.

• Joissakin verkkoympäristöissä Skannaus FTP:lle ja Skannaus kansioon -toiminnot saattavat edellyttää oikean käyttäjänimen ja salasanan antamista kohteen tiedoissa. Kun olet tallentanut kohteet, tarkista käyttäjänimi ja salasana lähettämällä testiasiakirja kohteisiin.

Osoitekirjassa voi olla enintään 100 merkintää, sisältäen 20 pikavalintaa.

Pikavalinnoiksi tallennetut kohteet voi valita painamalla vastaavaa pikapainiketta.

1Käynnistä Web-selain ja ota yhteys laitteeseen syöttämällä sen IP-osoite.

2Valitse [Pikapainike] tai [Skannauskohde].

3Valitse [Lisää uusi tyyppi] -luettelossa [Sähköposti], [FTP] tai [Kansio].

4Tallenna tarvittavat tiedot.

Pakolliset tallennettavat tiedot määräytyvät kohteen tyypin mukaan. Lisätietoja on alla olevissa taulukoissa.

5Anna tarvittaessa järjestelmänvalvojan salasana.

6Valitse [Valmis].

7Sulje Web-selain.

Skannausasetukset sähköpostiin

image

Kohta

Asetus

Kuvaus

Pikapainike

Valinnainen

Valitse tämä, kun asetat kohteen pikavalinnaksi.

Koko nimi

Pakollinen

Kohteen nimi. Tässä määritetty nimi näkyy näytössä skannauskohdetta valittaessa. Voi sisältää enintään 16 merkkiä.

Kohdesähköpostiosoite

Pakollinen

Kohteen sähköpostiosoite. Voi sisältää enintään 64 merkkiä.

Lähettäjä

Valinnainen

Sähköpostiosoite, johon lähetetään ilmoitus siirron jälkeen. Voi sisältää enintään 64 merkkiä.

Aihe

Pakollinen

Sähköpostiviestin aihe. Voi sisältää enintään 64 merkkiä.

Lähettäjän nimi

Valinnainen

Sähköpostiviestin lähettäjän nimi. Tässä määritetty nimi näkyy vastaanottajan sähköpostisovelluksen ”Lähettäjä”-kentässä. Voi sisältää enintään 32 merkkiä.

Väri-/harmaasävytiedostomuoto

Pakollinen

Skannatun tiedoston tiedostomuoto, kun käytetään väriskannausta. Vaihtoehdot ovat PDF ja JPEG. PDF tukee monisivuisia asiakirjoja, JPEG ei.

MV-tiedostomuoto

Pakollinen

Skannatun tiedoston tiedostomuoto, kun käytetään mustavalkoskannausta. Vaihtoehdot ovat PDF ja TIFF. Molemmat muodot tukevat monisivuisia asiakirjoja.

Asiakirjan koko

Valinnainen

Valitse alkuperäiskappaleen skannauskoko: A5, B5, A4, Executive, STMT, Letter, Legal tai erikoiskoko.

Jos valitset erikoiskoon, valitse [mm] tai [tuuma] ja määritä leveys ja pituus.

Tarkkuus

Valinnainen

Valitse skannaustarkkuus: 100x100, 150x150, 200x200, 300x300, 400x400 tai 600x600 dpi.

Tummuus

Valinnainen

Määritä kuvan tummuus vasemmalla tai oikealla painikkeella. imageimageimageimageimage on vaalein, ja imageimageimageimageimage on tummin.

FTP-skannauksen asetukset

image

Kohta

Asetus

Kuvaus

Pikapainike

Valinnainen

Valitse tämä, kun asetat kohteen pikavalinnaksi.

Koko nimi

Pakollinen

Kohteen nimi. Tässä määritetty nimi näkyy näytössä skannauskohdetta valittaessa. Voi sisältää enintään 16 merkkiä.

Isäntäkoneen nimi tai IP-osoite

Pakollinen

FTP-palvelimen nimi tai IP-osoite. Voi sisältää enintään 32 merkkiä.

Väri-/harmaasävytiedostomuoto

Pakollinen

Skannatun tiedoston tiedostomuoto, kun käytetään väriskannausta. Vaihtoehdot ovat PDF ja JPEG. PDF tukee monisivuisia asiakirjoja, JPEG ei.

MV-tiedostomuoto

Pakollinen

Skannatun tiedoston tiedostomuoto, kun käytetään mustavalkoskannausta. Vaihtoehdot ovat PDF ja TIFF. Molemmat muodot tukevat monisivuisia asiakirjoja.

FTP:n käyttäjänimi

Valinnainen

Käyttäjänimi, jota käytetään kirjauduttaessa FTP-palvelimeen. Voi sisältää enintään 32 merkkiä.

Salasana

Valinnainen

Salasana, jota käytetään kirjauduttaessa FTP-palvelimeen. Voi sisältää enintään 32 merkkiä.

Hakemisto

Valinnainen

FTP-palvelimen sen hakemiston nimi, johon skannatut tiedostot tallennetaan. Voi sisältää enintään 64 merkkiä.

Lähettäjä

Valinnainen

Sähköpostiosoite, johon lähetetään ilmoitus siirron jälkeen. Voi sisältää enintään 64 merkkiä.

Asiakirjan koko

Valinnainen

Valitse alkuperäiskappaleen skannauskoko: A5, B5, A4, Executive, STMT, Kirje, Legal tai erikoiskoko.

Jos valitset erikoiskoon, valitse [mm] tai [tuuma] ja määritä leveys ja pituus.

Tarkkuus

Valinnainen

Valitse skannaustarkkuus: 100x100, 150x150, 200x200, 300x300, 400x400 tai 600x600 dpi.

Tummuus

Valinnainen

Määritä kuvan tummuus vasemmalla tai oikealla painikkeella. imageimageimageimageimage on vaalein, ja imageimageimageimageimage on tummin.

Kansioon skannauksen asetukset

image

Kohta

Asetus

Kuvaus

Pikapainike

Valinnainen

Valitse tämä, kun asetat kohteen pikavalinnaksi.

Koko nimi

Pakollinen

Kohteen nimi. Tässä määritetty nimi näkyy näytössä skannauskohdetta valittaessa. Voi sisältää enintään 16 merkkiä.

Palvelunimi

Pakollinen

Polku siihen hakemistoon, johon skannatut tiedostot tallennetaan. Sisältää kohdetietokoneen IP-osoitteen tai nimen ja jaetun kansion nimen. Voi sisältää enintään 32 merkkiä.

Käyttäjänimi

Valinnainen

Käyttäjänimi, jota käytetään kirjauduttaessa kohdetietokoneeseen. Voi sisältää enintään 32 merkkiä.

Salasana

Valinnainen

Salasana, jota käytetään kirjauduttaessa kohdetietokoneeseen. Voi sisältää enintään 32 merkkiä.

Hakemisto

Valinnainen

Jaetussa kansiossa oleva hakemisto, johon skannatut tiedostot tallennetaan. Voi sisältää enintään 64 merkkiä.

Väri-/harmaasävytiedostomuoto

Pakollinen

Skannatun tiedoston tiedostomuoto, kun käytetään väriskannausta. Vaihtoehdot ovat PDF ja JPEG. PDF tukee monisivuisia asiakirjoja, JPEG ei.

MV-tiedostomuoto

Pakollinen

Skannatun tiedoston tiedostomuoto, kun käytetään mustavalkoskannausta. Vaihtoehdot ovat PDF ja TIFF. Molemmat muodot tukevat monisivuisia asiakirjoja.

Asiakirjan koko

Valinnainen

Valitse alkuperäiskappaleen skannauskoko: A5, B5, A4, Executive, STMT, Kirje, Legal tai erikoiskoko.

Jos valitset erikoiskoon, valitse [mm] tai [tuuma] ja määritä leveys ja pituus.

Tarkkuus

Valinnainen

Valitse skannaustarkkuus: 100x100, 150x150, 200x200, 300x300, 400x400 tai 600x600 dpi.

Tummuus

Valinnainen

Määritä kuvan tummuus vasemmalla tai oikealla painikkeella. imageimageimageimageimage on vaalein, ja imageimageimageimageimage on tummin.

Huom.

• Tiedostojen lähetäminen sähköpostin kautta edellyttää, että SMTP- ja DNS-asetukset määritetään oikein.

• Jos käytät Skannaus sähköpostiin -toimintoa, valitse aikavyöhyke maantieteellisen sijaintisi mukaan, jotta sähköpostiin tulee oikea lähetyspäivämäärä ja -aika.

• Tiedostojen lähettäminen FTP-palvelimeen tai tietokoneeseen edellyttää, että käyttäjänimi, salasana ja hakemisto määritetään oikein.

• Jos käytät Skannaus kansioon -toimintoa verkossa, joka käyttää Active Directory -palvelua, määritä palvelimen nimi ja toimialueen nimi DNS-asetuksissa.

• Skannaus kansioon -kohteen on toimittava jossakin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000/XP/Vista, Windows Server 2003/2003 R2/2008 tai Mac OS X.

• Skannauskohteita ei voi tallentaa ohjauspaneelista.