Tiedostojen sähköpostitse lähettämistä koskevat perustoiminnot

Tässä osassa kerrotaan perustiedot tiedostojen lähettämisestä sähköpostitse.

1. Tarkista, ettei aiempia asetuksia ole.

Mikäli edellinen asetus on voimassa, paina [Tyhjennä valinnat] -painiketta.

2. Jos esiin tulee verkon jakeluskannerin näyttö tai Skannaus kansioon -näyttö, siirry sähköpostinäyttöön.

Katso lisätietoja kohdasta "Siirtyminen sähköpostinäyttöön".

Käyttöpaneelin näyttö

3. Aseta alkuperäiset.

4. Valitse tarvittaessa [Skannausasetukset] määrittääksesi skannerin asetukset, kuten tarkkuuden ja skannauskoon.

Katso lisätietoja kohdasta "Muut skannausasetukset".

Käyttöpaneelin näyttö

5. Mikäli tarpeen, määritä skannauksen valotus.

Katso lisätietoja kohdasta "Tummuuden säätäminen".

6. Valitse tarvittaessa [Alkup. syöttötapa] määrittääksesi asetukset, kuten alkuperäisen suunnan.

Katso lisätietoja kohdasta "Alkuperäisen syöttötavan asettaminen".

7. Valitse tarvittaessa [Tdston nimi/tyyppi] määrittääksesi tiedoston nimen ja tiedostomuodon .

Lisätietoja, katso "Tiedostotyypin ja tiedostonimen määrittäminen".

8. Määritä kohde.

Voit määrittää useita kohteita.

Katso lisätietoja kohdasta "Sähköpostikohteiden määrittäminen".

9. Mikäli tarpeen, valitse [Teksti] kirjoittaaksesi sähköpostiviestin.

Katso lisätietoja kohdasta "Sähköpostiviestin syöttö".

10. Mikäli tarpeen, valitse [Aihe] kirjoittaaksesi sähköpostin aiheen.

Katso lisätietoja kohdasta "Sähköpostiviestin aiheen syöttö".

11. Määritä sähköpostin lähettäjä painamalla [Lähettäjän nimi] -painiketta.

Katso lisätietoja kohdasta "Sähköpostiviestin lähettäjän syöttäminen".

12. Jos tarpeen, valitse [Turva] määrittääksesi [Salaus] tai [Allekirjoitus] -asetukset.

Lisätietoja, katso "Sähköpostien turvallisuusasetukset".

13. Käyttääksesi viestin kuittaus -toimintoa (MDN), paina [V-o kuittaus].

Jos valitset [V-o kuittaus], valittu sähköpostin lähettäjä saa sähköposti-ilmoituksen siitä, että vastaanottaja on avannut sähköpostin.

14. Paina [Aloita] -näppäintä.

Jos skannaat sarjaa, aseta seuraavat alkuperäiset.

Huom.

• Jos olet valinnut kaksi tai useamman vastaanottajan, saat vastaanottajat näkyviin yksitellen painamalla [Ylänuolinäppäin] tai [Alanuolinäppäin] vastaanottajakentän vieressä.

• Poistaaksesi valitun vastaanottajan, paina [Ylänuolinäppäin] tai [Alanuolinäppäin] nähdäksesi vastaanottajan vastaanottajakentässä ja paina sitten [Tyhjennä/Seis]-näppäintä. Voit poistaa vastaanottajalistalta valitun vastaanottajan painamalla valittua vastaanottajaa uudelleen.

• [Järjestelmäasetukset]-valikossa voi määrittää pääkäyttäjän sähköpostiosoitteen lähettäjän nimen oletukseksi. Tämä mahdollistaa sähköpostien lähettämisen ilman tietojen syöttämistä kohtaan [Lähettäjän nimi]. Lisätietoja, katso Verkko- ja järjestelmäasetukset-opas.

• Suojausasetuksista riippuen sisäänkirjautunut käyttäjä voidaan valita näkymään kohdassa [Lähettäjän nimi].

• Käyttääksesi viestin kuittaus -toimintoa (MDN), kirjaudu sisään käyttäjänä ja määritä lähettäjä. Huomaa, että [V-o kuittaus] -viestiä ei ehkä lähetetä, jos vastaanottajan sähköpostiohjelma ei tue MDN-toimintoa.

• Jos painat [Tarkista valinnat] -painiketta ennen [Aloita]-näppäimen painamista, alkuperäinen skannerinäyttö vaihtuu Tarkista valinnat -näytöksi tarkistaakseen asetukset, jotka koskevat esimerkiksi vastaanottajaa. Lisätietoja, katso "Tarkista valinnat".

• Jos painat [Esikatselu] -painiketta ja aloitat skannaamisen [Esikatselu] -toiminnon ollessa valittuna, Esikatselunäyttö avautuu. Voit käyttää tätä näyttöä tarkistaaksesi, kuinka alkuperäiset skannataan sekä tarkastellaksesi skannerin asetuksia. Esikatselun jälkeen voit valita, haluatko lähettää tiedoston vai ei. Lisätietoja, katso "Esikatselu".

• Mikäli haluat peruuttaa skannauksen, paina [Tyhjennä/Seis]-näppäintä.

• Voit myös tallentaa ja lähettää skannaustiedoston samanaikaisesti. Lisätietoja, katso "Samanaikainen tallentaminen ja sähköpostitse lähettäminen".

• Turva-asetusten liittäminen sähköpostiin saattaa nopeuttaa siirtoaikaa.

• Jos valitset [Älä käytä allekirjoitusta] allekirjoitusasetukseksi kohdassa Web Image Monitor, et voi liittää allekirjoituksia.

• Lähettääksesi salattuja tiedostoja sähköpostitse, sinun tulee ensin määrittää vastaanottajan salauksenpurkuasetukset Web Image Monitor -ohjelman osoitekirjan asetuksissa. Sähköposteja, jotka lähetetään vastaanottajille ja joiden salauksenpurkua ei ole määritelty, ei voida purkaa vaikka [Salaus] olisikin valittuna kohdassa [Turva]. Lisätietoja vastaanottajan salauksenpurkamisen asetuksista, katso Web Image Monitor Ohje.

• Kun [Turva] on asetettu [Salaus]-kohdassa, ja valitset useita vastaanottajia, virheilmoitus ilmestyy joka kerran, kun tiedosto lähetetään vastaanottajalle, jonka salauksenpurkuasetuksia ei ole määritelty.

• Kun sähköposti on lähetetty, vastaanottaja-, lähettäjä-, aihe-, teksti- ja tiedostonimikentät tyhjentyvät automaattisesti. Jos haluat säilyttää kentissä olevat tiedot, ota yhteyttä paikalliseen edustajaan.