Sändningsinställningar

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i menyn Sändningsinställningar under Skannerinställningar.

Standardinställningar visas i fetstil.

Kompression (Svartvitt)

Välj om svartvita skannade filer ska komprimeras eller ej.

Standardinställningen är .

Kompression minskar tiden som krävs för att sända den skannade filen.

Den aktuella tiden som krävs för filöverföring varierar beroende på filformatet och nätverkets belastning.

Kompression (Gråskala/Fullfärg)

Ange om skannade filer med flera nivåer (gråskala/fullfärg) ska komprimeras eller ej.

Standardinställningen är .

Om du väljer [På] kan du ange kompressionsnivån från ett till fem.

Bildkvaliteten blir bättre med lägre kompression, men tiden som krävs för filöverföring ökar i enlighet därmed.

Den aktuella tiden som krävs för filöverföring varierar beroende på filformatet och nätverkets belastning.

Högkomprimerad PDF-nivå

Välj kompressionsnivå när du skapar högkomprimerade PDF-filer.

Standardinställningen är Standard.

Max. e-poststorlek

Välj om formatet på e-post med en bild bifogad ska begränsas eller ej.

Standardinställningen är , 2048KB.

När [På] är valt, ange formatgränsen (128 - 102400 KB) med siffertangenterna.

När SMTP begränsar formatet, matcha den inställningen.

Dela & skicka e-post

Denna funktion fungerar endast när [På] väljs för [Max. e-poststorlek].

Välj om en bild som överskrider formatet som är angivet i [Max. e-poststorlek] ska delas och sändas som mer än ett meddelande eller ej.

Standardinställningen är Ja (per maxstorlek).

Det maximala antalet uppdelningar är 5.

När [Ja (per maxstorlek)] väljs, ange maximala antalet uppdelningar (2 - 500) med siffertangenterna.

När [Flersidigt: TIFF] eller [Flersidigt: PDF] väljs för [Filtyp], delas inte bilden även om [Ja (per sida)] är valt.

När [Ja (per maxstorlek)] väljs kan det hända att vissa mottagna filer inte kan återlagras, beroende på typen av e-postprogram.

När [Nej] väljs sänds inte e-posten om dess format överskrider gränsen, och ett felmeddelande visas. Den skannade filen kastas.

Ställ in maximalt e-postformat inom kapaciteten för SMPT-servern.

Mata in ytterligare e-postinformation

Välj det språk på vilket e-postinformation såsom titel, dokumentnamn och avsändarens namn sänds.

Om du väljer [På], välj ett av följande 22 språk:

Brittisk engelska, amerikansk engelska, tyska, franska, italienska, spanska, nederländska, portugisiska, polska, tjeckiska, svenska, finska, ungerska, norska, danska, japanska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, ryska, hangul, katalanska och turkiska.

Standardinställningen är , Brittisk engelska.

E-posttext som är en mall kan inte ändras.

Antal siffror för ensidiga filer

Ställer in siffror för serienummer att bifogas ensidiga filnamn.

Standardinställningen är 4 siffror.

Lagrad fil e-postmetod

Ange e-postinställningen genom att skicka sparade filer. Du kan välja [Skicka fil] eller [Skicka URL-länk]. Denna inställning kan användas för följande:

Standardinställningen är Skicka fil.

• Skicka fil

Sänder lagrade filer med e-post

• Skicka URL-länk

Samtidig lagring och sändning via e-post

Om du väljer [Skicka fil] bifogas faktiska filer till e-post.

Om du väljer [Skicka URL-länk] bifogas URL-länkar till filplatser via e-post.

Om [Lagrad fil e-postmetod] har ställts in på [Skicka URL-länk] kan, beroende på vilket e-postprogram du använder, en phishingvarning visas när du har tagit emot en lagrad e-postfil. För att förhindra phishingvarningar när du har tagit emot en lagrad e-postfil måste du lägga avsändaren till listan över uteslutningar i ditt e-postprogram. För mer detaljer om hur du gör det, se Hjälp för ditt e-postprogram.