Hoppa över rubrik
 

Skaninställningar

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i menyn Skaninställningar under Skannerinställningar.

Standardinställningar visas i fetstil.

Automatiskt färgval, känslighetsnivå

Ställer in känslighetsnivån för att bedöma färg/svartvitt för skanning av original när [Skanningstyp] är inställt på [Automatiskt färgval].

Standardinställnigen är nivå 2 av 5 justeringsnivåer.

Väntetid för nästa original: Originalglas

När original delas och skannas individuellt från originalglaset för att skapa en enda fil, välj [Fortlöpande väntan], [Av] eller [Ställ in väntetiden] för väntestatusen.

Standardinställningen är Ställ in väntetid, 60 sekund(er).

Om du väljer [SADF] i [Originalmatning] på skärmen Skanna till mapp blir inställningen [Väntetid för nästa Original: Originalglas] ogiltig.

Om du väljer [Bunt] i [Originalinmatning] på skärmen Skanna till mapp blir inställningen [Väntetid för nästa original: Originalglas] ogiltig och maskinen väntar på att ytterligare original ska placeras.

Om [Ställ in väntetid] har valts, ange väntetiden för att fylla på fler original i sekunder (3-999) med siffertangenterna. Skanning startar om fler original fylls på och [Start] hålls ned under denna tid. Du kan avsluta skanning och starta sändning genom att trycka på [bild] under denna tid. När den angivna tiden har passerat startar sändningen automatiskt.

Om [Fortlöpande väntan] har valts kommer maskinen att vänta på fler original tills du trycker på [bild]. Skanning startar när fler original har fyllts på och [Start] är nedtryckt. Du kan avsluta skanning och starta sändning genom att trycka på [bild].

Om original placeras i ADF (automatisk dokumentmatare) startar sändningen utan väntan på ytterligare original när alla original i ADF har skannats, oavsett de angivna inställningarna.

Om ett pappersmatningsfel uppstår eller någon av följande åtgärder utförs medan maskinen väntar på fler original stannar nedräkningen. Den startar igen när du trycker på [bild].

  • Inställningar såsom skaninställningarna ändras

  • Den övre luckan på ADF öppnas

  • Tryck på [Mellankopiering] för att aktivera kopieringsläget

Väntetid för nästa original: SADF

När original delas och skannas separat med ADF för att skapa en enda fil, välj [Ställ in väntetid] eller [Fortlöpande väntan] för väntestatusen.

Standardinställningen är Ställ in väntetid, 60 sekund(er).

Denna inställning är giltig om [SADF] är angiven för [Originalmatning] vid skanning.

Om [Ställ in väntetid] har valts, ange väntetiden för att fylla på fler original i sekunder med hjälp av siffertangenterna. Skanning startar automatiskt om fler original fylls på under den här tiden. Du kan avsluta skanning och starta sändning genom att trycka på [bild] under den här tiden. När den angivna tiden har passerat startar sändningen automatiskt.

Om [Fortlöpande väntan] har valts kommer maskinen att vänta på fler original tills du trycker på [bild]. Skanning startar när fler original fylls på och [Start] är nedtryckt. Du kan avsluta skanning och starta sändning genom att trycka på [image].

Även om du lägger original på originalglaset fungerar maskinen efter angivna inställningar. Du måste dock trycka på [Start] för att starta skanning varje gång original placeras på originalglaset. Skanning startar om fler original fylls på och [Start] trycks ned under den här tiden. Du kan avsluta skanning och starta sändning genom att trycka på [bild] under den här tiden. När den här tiden har passerat startar sändning automatiskt.

Om original placeras i den automatiska dokumentmataren (ADF) startar sändningen utan väntan på ytterligare original efter det att alla original i ADF har skannats, oavsett de angivna inställningarna.

Om ett pappersmatningsfel uppstår eller någon av följande åtgärder utförs medan maskinen väntar på fler original stannar nedräkningen. Den startar igen när du trycker på [bild].

  • Inställningar såsom skaninställningarna ändras

  • Den övre luckan på ADF öppnas

  • Tryck på [Mellankopiering] för att aktivera kopieringsläget

Bakgrundsdensitet för ADS (Fullfärg)

Egenskaper beroende på papperstypen, såsom icke-vithet hos t.ex. dagstidningar eller genomskinliga original, kan reduceras genom att korrigera skanningsdensiteten.

Den mellersta av de 5 justeringsnivåerna ställs in som standard.