Kopiera från sidoinmatningsfacket

Sidoinmatningsfacket gör det möjligt för dig att kopiera icke-standardpapper.

Använd sidoinmatningsfacket för att kopiera på OH-film, självhäftande etiketter, genomskinligt papper och papper som inte kan laddas i papperskassetterna.

Viktigt

• Duplexfunktionen kan inte användas på papper som matas från sidoinmatningsfacket. Om [1-sidigt 2-sidigt] har valts, avbryt inställningen. Du kan även ändra startinställningarna. Se “Registrera startskärmens standardfunktioner”.

• Papper som har en bredd på 100 - 305 mm (3,94 - 12 tum) och en längd på 148 - 457,2 mm (5,83 - 18 tum) kan kopieras från sidoinmatningsfacket.

• Maskinen kan automatiskt känna av följande format som standardformat:

• Metrisk version: A3Liggande, A4Liggande, A5Liggande, 8 × 13Liggande

• Tummversion: A3Liggande, 11 × 17Liggande, 81/2 × 14Liggande, 51/2 × 81/2Liggande

• Om du vill använda papper av annat format än ovan ska du ange formatet.

• Vid kopiering på OH-film, papper på 65,9 g/m2 (ca. 18 lb.) eller mindre eller papper på 81 g/m2 (ca. 22 lb.) eller mer, är det nödvändigt att ange papperstyp och format under inställningarna för papperskassett i användarverktyg. För mer om inställningar för papperskassett, se Handbok för allmänna inställningar.

• Använd inte färgad OH-film med lättsmältande ytskikt.

• Det maximala antalet ark som du kan ladda samtidigt beror på papperstypen. Ladda endast så mycket papper som ryms i pappersguiden på sidoinmatningsfacket.

[Anv. sidoinmatningsfack]

Tryck på [Anv. sidoinmatningsfack] för att visa en beskrivning av hur man använder sidoinmatningsfacket.

Bild av användarpanelen

1Öppna sidoinmatningsfacket.

Illustration av sidoinmatningsfacket

2För in papperet med framsidan uppåt tills du hör en signal och justera sedan pappersguiderna efter pappersformatet.

Om guiden inte är infälld mot papperet kan bilderna bli sneda och felinmatningar av papper kan uppstå.

Illustration av sidoinmatningsfacket

1. Förlängningsfack

2. Pappersguide

3Tryck på [Sidofack], och sedan på [Skarp].

4Välj pappersformat och papperstyp.

5Tryck på [OK].

6Placera originalen och tryck sedan på [Start].

7När kopieringsjobbet är klart, tryck på [Nollställ lägen] för att nollställa inställningarna.

Obs

• Ladda bara så mycket papper som ryms i pappersguiden på sidoinmatningsfacket. Laddar man sidoinmatningsfacket för fullt kan det resultera i felmatningar och snedställda bilder.

• För att stödja formatet A4Liggande, 81/2 × 11Liggande eller större, dra ut förlängningsfacket.

• För att förhindra att flera ark matas samtidigt ska du bläddra igenom papperet innan du placerar det i kassetten.

• När sorteringsfunktionen är vald, tryck på [Skarp] efter det att alla original har skannats.

• När Panelljudet är avstängt kommer det inte att höras när du sätter papper i sidoinmatningsfacket. För mer detaljer om Panelljud, se Handbok för allmänna inställningar.

• Utskrift på specialpapper såsom OH-film och tjockt papper kan gå långsammare än utskrift på vanligt papper.

• Vid kopiering av flera original via sidoinmatningsfacket, kommer sidorna ut i omvänd ordningsföljd eftersom fabriksinställningen är med framsidan uppåt. Du kan ändra inställningarna för utmatningsmetod för sidoinmatningsläget under Användarverktyg.

• Om du placerar ett original på originalglaset och vill att kopiorna ska komma ut med framsidan nedåt, väljer du Text ned för både utmatningsmetod via originalglaset och sidoinmatningsfacket.

• Vid kopiering på specialpapper såsom självhäftande etiketter ska du alltid välja Text upp som utmatningsmetod för sidoinmatningsläget. Om du väljer Text ned kan papperet lätt fastna.

• För mer om utmatningsmetod vid kopiering via originalglaset och i sidoinmatningsläget, se Handbok för allmänna inställningar.

• Om du väljer registerflikar är det inte möjligt att mata ut kopiorna med framsidan uppåt.

• Om du använder pappersformat som är större än 458 mm, (18,1 tum) kan kopiorna inte matas ut med framsidan nedåt.

• Om du väljer OH-film, Etikettpapper, Tjockt papper 2 eller Tjockt papper 3 som Papperstyp: Sidoinmatningsfack, kan kopiorna inte matas ut med framsidan nedåt.

• Beroende på miljön som maskinen används i kan det ibland höras ett prasslande ljud från papper som rör sig genom maskinen. Detta ljud tyder inte på ett funktionsfel.

• Vi rekommenderar att använda 4000ANSI lumen eller en starkare OH-projektor för visning av OH-film.

• För standardpappersformat som kan användas med sidoinmatningsfacket, se "Tilläggsinformation".