Udskrifter er ikke tilfredsstillende

Dette afsnit forklarer, hvordan du udfører fejlfinding på printeren, når udskrivningen er ujævn (fordi den forkerte mængde blæk bruges), eller når udskrifter er uskarpe, udtværede eller plettede.

Har du udskrevet testmønsteret til kontrol af dyse?

Udskriv testmønsteret til kontrol af dyse for at kontrollere, om udskriftshovedets dyser alle afgiver blæk korrekt, og udfør om nødvendigt rengøring eller skylning af hovedet. Proceduren er som følger:

1. Udskriv testmønsteret til kontrol af dyse.

2. Hvis mønstret er plettet, skal du rengøre udskriftshovedet, udskrive mønstret igen og kontrollere resultatet.

3. Anvend ikke printeren i 5-10 minutter. Udskriv derefter testmønsteret igen og kontrollér resultatet.

4. Rengør udskriftshovedet og udskriv testmønsteret til kontrol af dyse, rengør og udskriv igen, og kontroller så resultatet.

5. Hvis mønstret stadig er plettet, skal du skylle skrivehovedet, udskrive mønstret igen og derefter kontrollere resultatet.

6. Anvend ikke printeren i 5-10 minutter. Udskriv testmønsteret til kontrol af dyse igen, og kontrollér derefter resultatet.

7. Hvis mønstret stadig er plettet, skal du slukke for printeren og ikke anvende den i ca. 8 timer. Tænd den så igen, udskriv testmønsteret til kontrol af dyse og kontrollér resultatet.

Hvis mønstret stadig er plettet, skal du kontakte din salgs- eller servicerepræsentant.

Se Tjek af dyse, Rengøring af hoved og Grundig hovedrens

Er indstillingen af kuvertvælgeren korrekt?

Indstil kuvertvælgeren efter papirtypen. For kuverter skal indstillingsknappen stå på den bageste position image; for alt andet skal den indstilles til den forreste position image. Se Forkert position for kuvertvælger.

Har printeren ikke været anvendt i lang tid?

Blækket kan være udtørret, eller dyserne på udskriftshovederne kan være tilstoppede. Udskriv testmønsteret til kontrol af dyse og rengør udskriftshovederne efter behov. Se Tjek af dyse, Rengøring af hoved.

Har du ændret indstillingen af kuvertvælgeren?

Afhængigt af kuverternes tykkelse kan ændring af indstillingen for kuvertvælgeren resultere i udskrivning af slørede eller dobbelte linjer. Hvis du skifter kuvertvælgeren til image, skal du sørge for at vælge [Hovedposition], da dette vil placere udskriftshovederne korrekt. Hvis du skifter kuvertvælgeren til image, skal du sørge for at markere afkrydsningsfeltet [Kun en-vejs-udskrivning] i dialogboksen over printeregenskaber.

Er udskriftshovederne blevet justeret?

Slørede eller dobbelte linjer angiver, at udskriftshovederne er placeret forkert. Løs dette ved at skifte kuvertvælgeren til image og derefter vælge [Hovedposition]. Hvis problemet fortsætter, skal du udskrive testmønsteret til kontrol af dyse og rengøre udskriftshovederne efter behov. Se Hovedposition, Tjek af dyse og Rengøring af hoved.

Er der et problem med printerens placering?

Sørg for, at printeren står vandret. Anbring printeren et sted, hvor den ikke udsættes for rystelser eller voldsomme stød.

Har du udført registrering?

Udfør registrering, hvis udskrivningsstartpunktet angiver manglende justering. Se Registrering.

Har du ændret indstillingen for papirfremføring?

Hvis vandrette linjer udskrives skævt, udskriftsbilleder er plettede eller en sort eller hvid linje udskrives med jævne mellemrum, skal du udskrive et testmønster og derefter justere indstillingen for papirfremføringen. Justér papirfremføring.

Er indstillingen for papirtype korrekt?

Sørg for, at indstillingen for papirtype i printerdriveren passer til det ilagte papir.

Udskriver du på den forkerte side af papiret?

Kontrollér, hvilken side der skal udskrives på, når du bruger almindeligt inkjet-papir. Hvis du udskriver på den forkerte side, kan kvaliteten af udskriften være dårligere, og det indvendige af printeren kan blive snavset. Se Forholdregler ved håndtering af papir, Kompatible papirtyper.

Er det anvendte papir for tykt eller for tyndt?

Kontrollér, om papiret er kompatibelt. Udskriftshovederne vil gnubbe mod papir, der er for tykt eller for tyndt, og dette vil resultere i udtværing. Se Anvendelige papirformater og kapacitet.

Har du berørt papiret på udskriftssiden?

Undgå at berøre papiret på udskriftssiden. Især skal du sørge for ikke at berøre blankt papir, der lige er udskrevet, da dette kræver længere tid end normalt til at tørre. Fjern papiret et ark ad gangen fra låget på kassette 1 uden at berøre udskriftssiden, og lad det derefter tørre helt. Se Forholdregler ved håndtering af papir.

Er papiret ilagt i den rigtige retning?

Visse typer papir kan ikke ilægges på langs afhængigt af papirets format. Kontrollér, om papirets retning er korrekt. Se Anvendelige papirformater og kapacitet.