Koptekst overslaanafbeeldingafbeelding
InhoudVorigeVolgendeHelp

Kleuren komen niet overeen met de weergegeven afbeelding

Als er verschillen zijn in de kleuren van de afdrukresultaten en de weergegeven afbeelding, moet u het volgende controleren.

Is de tint van de kleuren gewijzigd?

Omdat afgedrukte kleuren en kleuren op het scherm verschillend worden geproduceerd, kan de tint van een afgedrukte kleur afwijken van de tint van een kleur op het scherm, ook al komt de kleur wel overeen. Gebruik de kleuraanpasfunctie om het verschil in tint van afgedrukte kleuren en weergegeven kleuren te verkleinen. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Zijn de spuitopeningen gecontroleerd?

De printerkoppen kunnen verstopt zijn waardoor de hoeveelheid inkt niet kan worden geregeld. Druk het testpatroon voor het controleren van de spuitopeningen af en reinig indien nodig de printerkoppen. Zie Nozzle check en Koppen schoonm..

Is er in zwart-wit afgedrukt?

Controleer de kleurinstelling van de toepassing en de kleurafdrukinstelling van de printer driver. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Zijn de instellingen voor de afdrukkwaliteit ingevoerd?

In het gebied [Afdrukkwaliteit] selecteert u [Kwaliteitprioriteit] of [Snelheid prioriteit] en drukt u vervolgens af.

Komt de papiersoortinstelling overeen?

Zorg ervoor dat de papiersoortinstelling van de printer driver overeenkomt met het soort papier dat is geplaatst. Zie Afdrukken op verschillende soorten papier.

Heeft u geprobeerd om af te drukken op normaal inkjet papier?

Probeer af te drukken op normaal inkjet papier. De afdrukresultaten moeten nu duidelijker zijn. Zie Afdrukken op verschillende soorten papier.

Is bidirectionele communicatie ingeschakeld?

Wanneer bidirectionele communicatie is uitgeschakeld, kan de tint van afgedrukte afbeeldingen afwijken van die van weergegeven afbeeldingen. Schakel bidirectionele communicatie in. Zie Wanneer bidirectionele communicatie is uitgeschakeld.