Koptekst overslaanafbeeldingafbeelding
InhoudVorigeVolgendeHelp

De instellingen van het printerstuurprogramma wijzigen

U kunt bepaalde problemen elimineren door de instellingen van de printer driver als volgt te wijzigen:

Kan bepaalde gegevens niet correct afdrukken bij gebruik van een bepaalde toepassing of kan afbeeldingsgegevens niet correct afdrukken.

In het gebied [Afdrukkwaliteit] selecteert u [Kwaliteitprioriteit] en drukt u vervolgens af.

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] op het tabblad [Beeldaanpassingen] onder [Dithering] schakelt u het selectievakje [Foutdiffusie gebruiken] uit. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Stel [Spool format:] in op [RAW] of [EMF] op het tabblad [Printerconfiguratie].

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] op het tabblad [Beeldaanpassingen] onder [Prioriteit beeldverwerking] schakelt u de selectievakjes [Foto's en afbeeldingen aanpassen] en [Gladde lage resolutie afbeelding] uit. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen en De afdrukkwaliteit aanpassen.

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] op het tabblad [Diversen] schakelt u het selectievakje [Afdrukken als bitmap] in. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Op het tabblad [Printerconfiguratie] stelt u [Kleurdichtheid aanpassen] in op [Donkerder] of [Lichter] en drukt u vervolgens af.

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] geeft u op het tabblad [Beeldaanpassingen] de instelling [Grijsreproductie (Tekst/Zeer fijn):] op.

Sommige tekens zijn verminkt of ontbreken.

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] op het tabblad [Diversen] schakelt u het selectievakje [Methodes TrueType-lettert. uitpakken wijz.] in. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Stel via het tabblad [Printerconfiguratie] de instelling [Spool format:] in op [EMF].

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] op het tabblad [Diversen] schakelt u het selectievakje [Afdrukken als bitmap] in. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Sommige tekens zijn vaag of helemaal niet afgedrukt.

In het gebied [Afdrukkwaliteit] selecteert u [Kwaliteitprioriteit] en drukt u vervolgens af.

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] op het tabblad [Beeldaanpassingen] onder [Dithering] schakelt u het selectievakje [Foutdiffusie gebruiken] uit. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Stel via het tabblad [Printerconfiguratie] de instelling [Spool format:] in op [RAW] of [EMF].

Op het tabblad [Printerconfiguratie] selecteert u het selectievakje [Vet versterken bij groter lettertype].

In het dialoogvenster [Afdrukkwaliteit-Gebruikersinstell.] geeft u op het tabblad [Kleurinstellingen] de instelling [Grijsreproductie (Tekst/Zeer fijn):] op.

Wanneer u de tekst zwart wilt afdrukken, schakelt u in het dialoogvenster [Afdrukkwaliteit-Gebruikersinstell.] het selectievakje [K (Zwart) alleen voor tekst] in op het tabblad [Kleurinstellingen].

Het afdrukken gaat langzaam, waardoor de vrijgave van de toepassing wordt vertraagd.

In het gebied [Afdrukkwaliteit] selecteert u [Snelheid prioriteit] of [Hoge snelheid] en vervolgens drukt u af.

Stel via het tabblad [Printerconfiguratie] de instelling [Spool format:] in op [EMF].

In het dialoogvenster [Gebruikersinstellingen wijzigen] op het tabblad [Beeldaanpassingen] onder [Prioriteit beeldverwerking] schakelt u de selectievakjes [Foto's en afbeeldingen aanpassen] en [Gladde lage resolutie afbeelding] uit. Zie De afdrukkwaliteit aanpassen.

Sluit de residente toepassing.

Het afdrukken stopt halverwege.

Bekijk het statusbeheerprogramma om te controleren of er een storing heeft plaatsgevonden.

Wanneer u wilt afdrukken op voorbedrukt of geperforeerd papier, schakelt u het selectievakje [Voorgedr./geperf. pap. gebr.] in het dialoogvenster [Printerconfiguratie] in. Zie Fouten Status Monitor.

Hoe kan ik de afdrukmodus automatisch laten veranderen op basis van de status van de envelopkiezer?

Als u automatisch wilt overgaan op enkelzijdig afdrukken als de envelopkiezer is ingesteld op de envelopstand, schakelt u op het tabblad [Printerconfiguratie] het selectievakje [Wanneer env.kiezer ingesteld is op Envelop-modus, gebr alleen uni-directioneel afdr] in.

Hoe kan ik de afdrukmodus automatisch laten veranderen op basis van de instelling van de envelopkiezer?

Als u het apparaat automatisch wilt laten overgaan op unidirectioneel afdrukken als de envelopkiezer is ingesteld op de envelopstand, schakelt u op het tabblad [Printerconfiguratie] het selectievakje [Wanneer env.kiezer ingesteld is op Envelop-modus, gebr alleen uni-directioneel afdr] in.

Hoe kan ik voorkomen dat inkt van het ene afgedrukte vel op het andere afgedrukte vel komt bij dubbelzijdig afdrukken?

Wijzig op het tabblad [Printerconfiguratie] in het dialoogvenster [Afdruk-droog printvertraging...] de instelling [Vertragingstijd afdrukken:].