Koptekst overslaanafbeeldingafbeelding
InhoudVorigeVolgendeHelp

De computeromgeving controleren

Controleer de systeemvereisten voor het installeren van de software.

Snelle installatie voor USB

Wellicht is de cd-rom niet goed geplaatst.

Controleer of de "Drivers, Manual & Utilities"

Cd-rom is goed geplaatst. Controleer ook of deze niet beschadigd is en of het cd-romstation goed werkt.

Het stroomsnoer of de USB-kabel is wellicht niet goed aangesloten.

Controleer of het stroomsnoer en de USB-kabel goed zijn aangesloten en niet beschadigd zijn.

Het besturingssysteem is niet compatibel.

Er is onvoldoende vrije ruimte op de harde schijf.

Controleer of het besturingssysteem van de computer volledig compatibel is met het apparaat. Zie de Verkorte Installatiehandleiding.

Andere toepassingen zijn niet gesloten.

Voordat u de software installeert, moet u alle andere toepassingen sluiten.

De installatie kan worden verstoord als er andere toepassingen open zijn. Sluit ook alle antivirusprogramma's die actief zijn.

De USB-instellingen worden automatisch door Windows gemaakt.

Open Apparaatbeheer van Windows en verwijder onder [USB-controllers] alle conflicterende apparaten. Conflicterende apparaten hebben een geel [!] of [?] pictogram. Zorg ervoor dat u niet per ongeluk vereiste apparaten verwijdert. Zie Apparaten verwijderen voor meer informatie.

Het apparaat is ingeschakeld voor het installeren.

Schakel het apparaat uit en weer aan, en probeer opnieuw Snelle installatie voor USB.

Windows NT 4.0 is actief.

• Windows NT 4.0 ondersteunt USB-verbinding met het apparaat niet. Sluit het apparaat in dit geval via een netwerk aan.

• [Snelinstallatie voor USB] is niet beschikbaar.

• [LAN-Fax Driver voor Netwerk] is niet beschikbaar.

• Configureer het apparaat als gedeeld netwerkapparaat. Zie voor informatie over netwerkprinterinstellingen "De printer delen".

De USB-aansluiting werkt niet.

Schakel het apparaat uit, haal de USB-kabel uit het apparaat, start [Snelinstallatie voor USB] opnieuw en schakel het apparaat aan wanneer het dialoogvenster wordt weergegeven, dat de installatie van de software bevestigt. Als dit het probleem niet oplost, drukt u op [Menu] en wijzigt u [USB Snelheid] onder [Host I/F instell.] van [Auto] naar [Voll. snlh.]. Vervolgens verwijdert u de software, verwijdert u het apparaat en start u [Snelinstallatie voor USB] opnieuw.

Er treedt een fout op tijdens het installeren van de software.

Als er een fout optreedt omdat het apparaat als niet-herkend apparaat wordt gedetecteerd, volgt u de aanwijzingen onder "De USB-aansluiting werkt niet". Als dit het probleem niet oplost, doet u het volgende: eerst Windows opnieuw opstarten. In het menu [Start] wijst u dan naar [Instellingen], en vervolgens klikt u op [Bedieningspaneel]. Dubbelklik op het pictogram Systeem. Ga vervolgens naar het tabblad [Hardware] en klik op [Apparaatbeheer]. Selecteer de printer onder [Overige apparaten] en open het eigenschappenvenster. Klik op het tabblad [Algemeen] op [Stuurprogramma opnieuw installeren] voor het opnieuw installeren van de software.

Snelle installatie voor netwerk

Wellicht is de cd-rom niet goed geplaatst.

Controleer of de "Drivers, Manual & Utilities"

Cd-rom is goed geplaatst. Controleer ook of deze niet beschadigd is en of het cd-romstation goed werkt.

Het stroomsnoer of de ethernetkabel is wellicht niet goed aangesloten.

Controleer of het stroomsnoer en de ethernetkabel goed zijn aangesloten en niet beschadigd zijn.

Het besturingssysteem is niet compatibel.

Er is onvoldoende vrije ruimte op de harde schijf.

Controleer of het besturingssysteem van de computer volledig compatibel is met het apparaat. Zie de Verkorte Installatiehandleiding.

Andere toepassingen zijn niet gesloten.

Voordat u de software installeert, moet u alle andere toepassingen sluiten.

De installatie kan worden verstoord als er andere toepassingen open zijn. Sluit ook alle antivirusprogramma's die actief zijn.

Het IP-adres van het apparaat is niet ingesteld.

De computer en het apparaat zijn niet in hetzelfde netwerksegment.

Als het apparaat niet wordt gevonden, en alleen printerpoort in het dialoogvenster wordt weergegeven, is het IP-adres van het apparaat niet ingesteld, of zijn de computer en het apparaat niet onderdeel van hetzelfde netwerkdeel. Controleer voordat u de software installeert het IP-adres en de netwerkindeling van het apparaat. Selecteer anders "Printerpoort" in het dialoogvenster en installeer de software. Als u dit doet, wordt SmartDeviceMonitor for Client niet tegelijk geïnstalleerd. Installeer het later en configureer vervolgens de poort.