Als een origineel niet wordt gescand zoals verwacht

Wanneer het apparaat niet functioneert zoals verwacht

Voorwaarde

Oorzaak

Oplossing en verwijzing

De gescande afbeelding is volledig blanco.

Het origineel is niet juist geplaatst.

• Plaats tijdens het scannen het origineel met de te scannen zijde naar het glas gericht.

• Plaats tijdens het scannen op de ADF het origineel met de te scannen zijn naar boven gericht.

De volgende stappen worden gewist na het scannen van een origineel:

Bestemming/afzender/bestandsnaam/onderwerp/bericht

Dit gedrag wordt gespecificeerd in de apparaateigenschapppen om verzenden naar een foute bestemming te voorkomen.

Deze instellingen zullen automatisch worden gewist na het beëindigen van het verzenden.

Het apparaat kan niet worden gespecificeerd in een toepassing die TWAIN ondersteunt.

Het apparaat is niet correct op het netwerk aangesloten.

Controleer of het apparaat juist met het netwerk is verbonden en het IPv4- of IPv6-adres is gespecificeerd.

Er zijn meer dan een scanner met het netwerk verbonden.

In de Network Connection Tool die is geïnstalleerd op de computer met het TWAIN-stuurprogramma, schakelt u het selectievakje [Gebruik een specifieke scanner.] in en registreert u het IP-adres of de hostnaam van het apparaat.

De TWAIN Driver installeren

Het dialoogvenster voor de scannercontrole wordt niet weergegeven als u selecteert om te scannen in een toepassing die TWAIN ondersteunt.

Een versleutelingscode voor de driver wordt gespecificeerd op het apparaat maar de sleutel is niet juist geregistreerd in de TWAIN-driver.

Registreer de versleutelingscode op het tabblad [Details][Verifiëren] in de TWAIN-driver. Raadpleeg de netwerkbeheerder voor de versleutelingscode van de driver.

Als u de OCR-functie gebruikt van een toepassing die TWAIN ondersteunt duurt het lang voor het scannen van het volgende origineel start.

Het apparaat transfereert de gescande gegevens naar de computer.

Selecteer bij het scannen van een origineel dat uit veel pagina's bestaat het [Read-ahead] selectievakje in de TWAIN-driver. Het apparaat verwerkt de gegevens die tijdelijk werden opgeslagen op de harde schijf om de tijd te verkorten voor het starten van het scannen van het volgende origineel.

Als het scannen niet kan worden uitgevoerd zoals verwacht

Voorwaarde

Oorzaak

Oplossing en verwijzing

De gescande afbeelding heeft de verkeerde richting.

Het origineel is in de verkeerde richting geplaatst.

Afhankelijk van de combinatie van de gespecificeerde instellingen kan de richting waarin het origineel geplaatst moet worden, verschillen. Zorg dat u het origineel in de juiste richting plaatst.

Een origineel op de scanner plaatsen

De gescande afbeelding is gedraaid.

Het origineel is op de scanner geplaatst met de bovenrand in de richting van de verre zijde en de gescande afbeelding in volledige kleuren of grijstinten is opgeslagen in de TIFF of JPEG-indeling.

• Plaats bij het scannen op de glasplaat het origineel met de bovenkant naar links gericht.

• Plaats bij het scannen op de ADF het origineel met de bovenrand eerst.

Er verschijnen vegen en vlekken op de gescande afbeelding.

De ADF, de glasplaat of het scanglas is vuil.

Reinig ieder onderdeel.

Het apparaat schoonmaken

De gescande afbeelding is verplaatst of vervormd.

Het origineel werd verplaatst tijdens het verwerken.

Verplaats het origineel niet tijdens het scannen.

Er was een opening tussen het origineel en de glasplaat.

Controleer of het origineel gelijkmatig tegen de glasplaat wordt gedrukt.

Er verschijnt tekst op de gescande afbeelding of de afbeeldingen op de gescande pagina worden met grijze tinten gevuld.

De functie voor het voorkomen van niet geautoriseerd kopiëren werd toegepast op het gescande origineel.

U kunt het origineel niet scannen.

Onbevoegd kopiëren voorkomen door tekst en een patroon in te sluiten

De functie Voorkomen van onbevoegd kopiëren toepassen bij het afdrukken

De schaduwniveaus in de gebieden met halve tinten en andere gebieden verschillen van het origineel.

De gegevens worden opgeslagen in PDF-indeling met hoge compressie.

Sla de gegevens op in PDF/A of PDF-formaat.

Er worden marges toegevoegd aan de randen van de gescande gegevens.

Het optionele gegevensconversiebord is op het apparaat aangesloten.

Verhoog de resolutie om het origineel te scannen.

De nauwkeurigheid van tekstherkenning in de OCR-functie is zwak.

Het gescande document wordt verkleind door de Verkleinen / Vergroten instelling als de scanresolutie laat is.

Verhoog de resolutie of wijzig de verkleiningsfactor.

Er is een ongeschikt type van origineel gespecificeerd.

Specificeer [Zwart/Wit:Tekst] in [Verzend instellingen].

Het gescande origineel is dun en de achterkant is zichtbaar of het origineel is vuil.

Selecteer bij het scannen van een dun origineel het [Autom. Bel.] selectievakje in [Verzend instellingen][Belichting].