GebruikershandleidingIM C300/C300F/C300FLT/C400F/C400SRF/C400FLT

Onbevoegd kopiëren voorkomen door tekst en een patroon in te sluiten

Als u het kopiëren van documenten voor intern gebruik of van vertrouwelijke documenten wilt voorkomen, kunt u de instelling zo opgeven dat wanneer gekopieerde pagina's opnieuw worden gekopieerd, het afdrukresultaat in grijs wordt weergegeven (Gegev.beveil. vr kopiëren). U kunt het bestand ook kopiëren met een geïntegreerd waarschuwingsbericht als "Illegale kopie" (Ongeautoriseerde kopieerpreventie van patroon).

Overzicht van Ongeautoriseerde kopieerpreventie

Er zijn twee instellingen beschikbaar in de functie Ongeautoriseerde kopieerpreventie: "Gegev.beveil. vr kopiëren" en "Ongeautoriseerde kopieerpreventie van patroon".

Gegevensbeveiliging voor kopiëren

Geef [Gegev.beveil. vr kopiëren] op en kopieer een document.

  • Wanneer een document dat met deze instelling is gekopieerd, op een apparaat wordt gescand dat over een gegevensbeveiligingseenheid voor kopiëren beschikt, worden de tekens en de afbeeldingen weergegeven in grijstinten.

    U kunt voorkomen dat informatie wordt gekopieerd of gelekt door de inhoud onleesbaar te maken.

  • Wanneer het document dat met deze instelling is gekopieerd, wordt gescand op een apparaat dat niet over een gegevensbeveiligingseenheid voor kopiëren beschikt, worden de geïntegreerde tekst en het patroon op de gekopieerde pagina's weergegeven.

    Onbevoegd kopiëren en gebruik worden voorkomen door de zichtbaarheid van het materiaal te verminderen en door de aandacht te trekken met een waarschuwingsbericht.

Patroon voor voorkomen van onbevoegd kopiëren

Geef [Patr. vr voork. v. onbev. kop.] op en kopieer een document.

Wanneer het document dat met deze instelling is gekopieerd, wordt gescand, worden de geïntegreerde tekst en het patroon op de gekopieerde pagina's weergegeven.

Onbevoegd kopiëren en gebruik worden voorkomen door de zichtbaarheid van het materiaal te verminderen en door de aandacht te trekken met een waarschuwingsbericht.

Om deze functie te kunnen gebruiken, moet de beheerder de vereiste instellingen opgeven.

Gegevenslekken via afgedrukte vellen voorkomen

Belangrijk

  • Het is mogelijk dat Voorkomen van onbevoegd kopiëren informatielekken niet in alle gevallen kan voorkomen.

  • De fabrikant geeft geen garantie wat betreft de doeltreffendheid van de afgedrukte patronen en andere kopieerbeveiligingsfuncties. Het uiterlijk van de afgedrukte patronen en de doeltreffendheid van het voorkomen van onbevoegd kopiëren kan variëren, afhankelijk van verschillende voorwaarden, zoals het gebruikte papier, het model van het apparaat en de instellingen.

  • De fabrikant aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor enige opgelopen schade die verband houdt met het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van afdrukpatronen om onbevoegd kopiëren te voorkomen.

Opmerking

  • Wanneer u een origineel kopieert waarbij Gegev.beveil. vr kopiëren is opgegeven, gebruikt u het volgende papier:

    • Normaal papier

    • Gerecycled paper met een witheid van 70% of hoger

    • Papier groter dan B5 JIS (71/4 × 101/2)